Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Politických satir je u nás poskrovnu, už jen proto jsem rád, že se Marek Najbrt odhodlal k filmové verzi, ale i to je tak trochu mínusem, protože některé části filmu jsou spíše nastavováním času, přestože vtipných scének (nebo scének k pláči) není zas tak málo, je to celkově dost trefné. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Celkem odvážný a zajímavý filmový počin, který pravděpodobně bude za pár měsíců zapomenut, ale v současnosti určitě pobaví. Humor Tondy Blaníka je zpestřením někdy až zbytečně napnuté politické atmosféry. Já se bavil a přeji tvůrcům hodně dalších zajímavých nápadů... ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi chybou očekávat od Prezidenta Blaníka něco víc, než co nabízí Kancelář Blaník. Z prezidentské kampaně ke druhé přímé volbě hlavy státu se víc asi ani vytěžit nedalo. A hlavně je dobře, že to vůbec vzniklo, jako svědectví o jakési politické kultuře své doby to pro mě celkem funguje, výborná je především hudba, některé nápady a herecké výkony. Vytknout se tomu samozřejmě dá úplně všechno, stejně jako se dá vytknout úplně všechno současné politické situaci, která přímou volbu prezidenta vůbec zavedla. A konečně, fakt, že se nahlas uvažovalo o tom, že by A. Blaník skutečně kandidoval a možná měl nějakou šanci na úspěch (rozhodně větší než polovina všech těch kandidátů), svědčí hlavně o tom, v jak samo o osobě absurdním světě to nyní žijeme a jak to ti političtí satirici mají dneska až zatraceně těžké, protože musejí pracovat s něčím, co je svým způsobem satirou samo o sobě. A to je úkol, který Prezident Blaník odhaluje v celé své kráse a současně prázdnotě, jíž nám nezbývá než se zasmát. Jediné, co mě skutečně mrzí, že to politiku ukazuje jako v podstatě jedno velké svinstvo, což je dnes docela dost oblíbené si myslet, ale moc bych si přál, aby tomu tak nebylo. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Naprostá kosárna. Někdy to ujelo za hranu vulgarity a trapnosti, ale to nepřebije fakt, že jsem dostal totálně naloženo na účet politķů. Sice patřím k těm, co by skoro brečeli z takhle inspirativní reality a co by radši druhý konec filmu, a věru by mě zajímala jeho podoba,ale...ty vole, Háva. ()

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná slátanina. Být to 20min skeč, tak možná ano. Ale takhle? Asi jsem měl raději zůstat doma a čumět na Ramba.. ()

Stepka.T 

všechny recenze uživatele

Asi jako když rolujete facebookovou zdí - občas se pobavíte, občas je to trapnost. Takhle chvíli po prezidentských volbách bych i přemýšlela nad třema, ale za pár měsíců bych se tomu jenom podivovala, takže ** ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Jako nečekal jsem moc, ale výsledek mě zklamal. Co se týče začátku filmu, tak jsem byl vážně nadšen z vážně velké originality (dlouho, jestli vůbec jsem viděl něco originálnějšího) zajímavého příběhu a nápadů. Jak však snímek postupoval začal jsem se vážně nudit. Vtípky byly ohrané, snímek se vlekl a já vážně uvažoval o odchodu ze sálu. Nakonec jsem zůstal ale ani konec mě nijak zvlášť nenadchl a tak mé hodnocení zachraňuje pouze originalita a hravost s jakou byl film natočen. 35% ()

strelenka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nekandidoval! Třešnička pro všechny, kteří čekali na reakci k naší současné politické situaci a na volné pokračování TV seriálu. ()

jfaba odpad!

všechny recenze uživatele

Nehodnoceno (to totiž nejde). To bylo tak úžasné a vtipné, že si to budu pouštět několikrát týdně. Nic lepšího jsem v životě neviděl. Kam se hrabou Slavnosti sněženek, Čtvrtá hvězda, Zítra to roztočíme..., Postřižiny, Pane, vy jste vdova, Světáci, Vesničko má středisková, Okresní přebor, Samotáři, Marečku, podejte mi... a další. Doufám, že jsem na další blbosti, které byly dříve natočeny nezapomněl.Edit po x měsících: Dám odpad. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Chvílemi velmi zábavné. Chvílemi trochu zmatené a unavené. Za odvahu, odhodlanost a energii Marka Daniela, který si celý film vzal pro sebe, však musím dát o jednu hvězdu navíc - takže čtyři hvězdy! Bavil jsem se! :-) ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník a Marek Daniel ve vrcholné formě.Super zápletka a ze začátku trošku nuda, ale celý film jako koncept je propracovaný a výborný. Hlavně ty nápady, myšlenky a hlášky Tondy Blaníka drží tento film na skvělé úrovni seriálu. Marek Daniel tady exeluje a Dalecký a Třešňáková mu dobře sekundují. A pro mě příjemné spestření byla role Jana Potměšíila. Prezident Blaník je důkazem, že i z českého sitcomu, může vzniknout kvalitní film a myslím, že je to první film u nás, který ze sitcomu či komediálního seriálu vznikl. ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Je potřeba aby někdo neustále trefně rejpal. Žádná extratřída to není, ale propadák taky ne :) Docela pobavilo, ale seriálu dávám přednost. ()

lhrstka 

všechny recenze uživatele

Na film se dá nahlížet 2 pohledy. První: Je to trapná česká šílenost, kterou člověk, který nezná domácí politiku vůbec nepochopí = odpad. Druhý pohled: Naše politika a panáčci, kteří se v ní nacházejí jsou "neuvěřitelní" a to vše bohužel zapadá do konceptu tohoto filmu. Tento počin ukázal kam jsme to za ty roky jako národ dopracovali, koho jsme volili a hlavně koho jsme tam dosadili. Takže poslední co nám zbývá je si z toho dělat srandu. Kancelář Blaník si zasloužil 5*, film na stejné motivy 3* + 1* za krátký časový úsek, se kterým se pro natáčení počítalo. ()

Reklama

Reklama