Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

caMen 

všechny recenze uživatele

Unavovalo. Nedokoukáno. Pár fórů ok, jinak spíš formát pro Stream. Dvě hvězdy jako respekt k Blaníkovi obecně. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez satiry zakládající se na narážkách proti slavným osobám. Některé věci jen tak nezastárnou a divák se jim rád znovu a znovu zasměje. Je pravda, že důvtip Tondy Blaníka není pro intelektuály, ale mě se líbil, jak je cílený a promyšlený. Jinak je vlastně dost smutné, že film vypovídá o naší politické situaci a postavách, které řídí náš stát. Zasmál jsem se dost, takže (horší) čtyři hvězdy - 75%. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jasné, že Prezident Blaník vznikal za pochodu. To ostatně tvůrci deklarovali. Vyčítat mu šití horkou jehlou je nesmyslné, protože vysoustružit vtipný scénář, na bázi dění, dřív, než se stane, by nezvládl ani kvalitně zhulený Machiavelli. Naopak druhá polovina, když už Najbrt a kolektiv museli fungovat v podstatně vyšším improvizačním duchu, mě přišla podstatně humornější, než ta první, která se neúnosně vlekla. Asi proto, že autoři zveřejňovali materiál již během prezidentské kampaně a třeba nesestříhaná "reportáž" Tondova meetingu s občany, nebo samotnými kandidáty, byla zábavnější, než finální filmový střih. Možná, kdyby expozice měla formu kvazidokumentu začátku Blaníkovy kampaně, celé by to působilo jinak. Filmu prostě chybí údernost klasických Blaníkovských desetiminutovek, protože je to jiný formát. Ale po bitvě je každý generálem. Zvlášť, když jste se té bitvy neúčastnili. Věřím, že další Tondův vstup na scénu bude vypilovanější.___ Camea osobností Českého společenskopolitického dění mě bavila. Byla to pouhá camea, nikoli plnohodnotné role. Tonda Blaník potvrdil roli jediné aktuální opravdové české satiry v dnešní komplikované době a já váhám, zda mu ještě nepřidělit čtvrtou hvězdu.___pokud se zde dostane do modrých, tak to udělám. Dodatek. A tak se také stalo. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to jak kráva a těžký zklamání teda :-( Jako jasný, pár hlášek kde jsem se upřímně zasmál tam padlo, ale celkově mi to přišlo totálně prázdný a hlavně Tonda Blaník trošku přehrával... za každou cenu nemusí říkat v každý větě píča, kunda atd... zlatej séroš teda. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Vtipná jednohubka, která ve druhé polovině ztrácí dech. Kdo viděl aspoň pár dílů mateřského seriálu Kancelář Blaník, pochopí styl humoru. Svým způsobem je to takový Borat po Česku. Skvělé bylo angažování politiků v reálných situacích, pana Špačka a dalších. Celkově 70%. První půlhodina 80%, zbytek 60%. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Taký potenciál a tak trápne to podať... Veľmi odvážne veci, no aj keď som si stále každou minútou nahováral, že to bude lepšie, tak bolo to naopak... A ten koniec akože absolútne nič, nič a nič. Príde mi to akoby niekto chcel zneužiť dobrú tému na vytrieskanie peniažkou z EÚ, nič viac. Škoda preškoda.. Oproti tomu je Czech made man na 5 hviezdičiek! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Dvakrát zasmál a konec.Začátek byl super a pak to spadlo do hrozného stereotypu,kdy místo pořádných keců, přešlo někomu přes hlavu,že začnem natáčet film.To bohužel už těžké linčování sebe sama nestačilo a satira dostala leda na prdel "vy čůráci".Na díl super,ale celovečerák s větší hloubkou hraničil už na mrtvém bodě,že i Havel se obracel v hrobě,že.50% ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tady mi Blaník přišel poměrně dost přepálený. Ono zasazení do prezidentských voleb tomu sedí, camea i improvizované scény jsou parádní, ale nejvíce tomu ubližuje poslední cca třetina filmu, kdy až moc bije do očí, že tvůrci moc nevěděli, kam celý děj (který v krátkých seriálových epizodách nemuseli řešit) posunout a místo toho vršili jednu improvizovanou scénu za druhou. I tak jde ale o úkaz, který se v kinech jen tak nevidí. ()

FojtikDesign 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že Tonda Blaník ustál celovečerní formát naprosto v pohodě! Kdo má ten humor rád, užije si to. Určitě se řadí k filmům, na které se ještě někdy rád podívám znovu! ()

teplic 

všechny recenze uživatele

No, čo funguje ako seriál, nebude možno fungovať ako film. Ja mám teda veľkú toleranciu v humore, ale ak takto po novom vyzerá česká politická satira, tak si Zemana zaslúžite. ()

tomashewk 

všechny recenze uživatele

Nutno rozdělit na poloviny či třetiny a shlédnout každou zvlášť. Jinak budou vtipy v podstatě stále stejného charakteru nudit. Tomuto formátu sluší spíš standardních 10 - 15 minut. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník kandiduje na prezidenta a válí, ako ho poznáme, aspoň teda v prvej polke filme. Tá druhá sa už zmení na akési divné čudo pripomínajúce dej filmu, a to už k Blaníkovi nesedí. Určite potešili náhodné improvizované scény s Babišom a Zemanom a pár skutočne trefných hlášok, a to ani moc nepoznám českú politickú scénu. 60 % ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda seriálu a tipuji, že pro nefandy to nebude kdoví co. Ta "trhaná kamera v celovečerním formátu dost vadí a scénář mohl být o něco lepší. Ovšem je to výborná politická satira a ta odvaha improvizovat pred neherci je obdivuhodná. Klobouk dolů. Několikrát jsem brečela smíchy. Pátá hvězda je právě za tu odvahu a za to, že to vyšlo. ()

Reklama

Reklama