Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Položiť základy komédie na vulgarizmoch, to je typické pre krajinu z poza mláky, ktorá v mnohých prípadoch nevie ako zaujať diváka. Ale Česi?? Králi kráľov nenúteného vtipu, pre ktorých je humor a herectvo doslova vrodenou “vadou”?? Celé mi to prišlo ako zlý žart, s pár trefnými okamihmi, ktoré občas vyčarili úsmev na tvári, no tá tupota, neoriginalita, je na české pomery doslova zarážajúca.Toto nefunguje, ani ako politická satira .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ty se chceš očistit s Milošem Zemanem???" Skvělá satira a je mi zcela jedno, že za pár let MOŽNÁ nikomu nic neřekne, protože vznikla teď a reaguje na aktuální dění a hlavně není tak hloupá, jak si o ní někteří (hlavně kvůli vulgarismům) myslí. Jestli nám prezidentské volby přinesly něco dobrého, je to Prezident Blaník.___P.S. Jeden z nejlepších fórů je ale neúmyslný - sdělení na konci titulků, že film byl financován i státním rozpočtem :) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Blaník ode mě chytil tripla. A to jen proto, že jej chci tak trošku podpořit, tedy sex z lítosti. Jinak spíše unylá misionářská dvojčička . Slušný rozjezd vyhnil v močáleček zatuchlý tak, jako politické prostředí samotné. Nekonzistentnost až mlátí do očí. Pravda, tady se asi platí za snahu o co největší aktuálnost, tedy za šití jehlou horkou více, než Drahoššek. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník mě místy bavila, místy nechávala chladnou, někdy štvala ... Ale rozdíl mezi krátkometráží a celovečerákem je velký. Na tenhle druh humoru musí být člověk naladěn, je to patrné na rozdílech mezi hodnocením. Můj šálek čaje to není, ale nemůžu popřít, že jsem se místy i bavila, někdy to zamrazilo. Pokud o tohle tvůrcům šlo, film splnil svůj účel. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy jste kadil? Ne byl jsem se vysrat! Ale my ještě nemůžeme volit, ještě nám nebylo 18. Tak proč do prdele vypadáte tak dospěle?! Do píče kokote! Tak palec nahoru ČT, že se nebála tuhle smršť vulgarit nasadit v hlavním večerním vysílacím čase. Jinak opravdu spíš změt různých skečů a hrubozrnýho humoru bez nějakýho souvislýho příběhu jak se dalo čekal, ale líbilo se mi, že je natřeli úplně všechny hlavně dva největší kašpary Horáčka s Drahošem i ten Havel byl dobře zparodovanej. Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí čuráci!70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já fakt mám původní web seriál rád, opravdu, ale film působí tak o tři třídy méně kvalitní a je dokonale zapomenutelný, což pro mě osobně dosvědčuje fakt, že jsem ho viděl hned tehdy, když měl web premiéru, což je už pár měsíců a přesto to hodnotím a komentuju až teď a to více méně náhodou. Pár povedených humorů s reálnými politiky nezachrání nevtip, nevhodnost prvků, které se hodí na krátkometrážním poli (aneb osm minut roztřesené kamery je fakt něco jiného, než minut devadesát) a hlavně tu selhává snaha o přesah. Škoda, Blaníkovo síla byla vždycky v satiře, ne v moralitě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut parádních, seznámení s fiktivní postavou (v tomto případěm hovadem co se tlačí do nejvyšší politiky) funguje na jedničku. Bohužel film ztratí na atraktivnosti někdy v polovině a do cíle se vyloženě útrpně došourá. Ke konci mě to už prakticky vůbec nebavilo. Jako 30 minutový kraťas by to mělo mnohem větší hodnotu. Marek Daniel přesto výborný. 40% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Viděno 2,5 měsíce po volbě a už po tak relativně krátké době mi tento film přišel hrozně zastaralý (obsahově i esteticky). Společnost žije jinými kauzami a kampaněmi, svět se zase o něco posunul, většina kandidátů již byla zapomenuta, některé detaily se musejí lovit v hloubce paměti, kde čekají na definitivní výmaz... Základní dějová linka (při tvorbě operativně přizpůsobovaná aktuálnímu průběhu skutečné prezidentské volby) je ještě jakž-takž nosná a dobře vypointovaná, ale i ta bude pro spoustu diváků za pár let nepochopitelná (Jací Číňani?, Kdo to byl Tvrdík? apod.). Na ní se pak nabaluje množství gagů kolísavé úrovně, z nichž čas ohlodá téměř vše, až zůstanou pouze vulgarity. Blaník-seriál v maximálně desetiminutové délce je relativně svěží satira pro "tady a teď"; na jedno podívání jako okamžitý ventil. Blaník-film toto stoprocentně přebírá. Bohužel "tady a teď" rozhodně netrvá dva měsíce... Kromě toho vlastně nejde o film, je to jen sled skečů u nichž hlouběji pod povrch ani nemá smysl jít. Psychologie postav je bizarní, často absurdní a libovolně se podřizující ději. Celek drží pohromadě jen divákova tolerance a chuť se smát prvoplánovým narážkám. __Pokud by autoři měli zájem o nějakou nadčasovost jejich satirického dílka, nabízím pobitvěgenerálskou radu: S havlovskou symbolikou se jistě dalo pracovat daleko důmyslněji, než pouhým kombinováním pražskokavárnicko-duchařské konspirace s reminiscencí na Danielovo účinkování v Sedláčkově Českém století. Dnešní česká společnost se totiž do značné míry (např. hodnotově) liší od doby Havlova prezidentství. Zachycení tohoto kontrastu by filmu jistě dodalo rozměr navíc. Vždyť šlo o volbu prezidenta republiky. A prezident je především symbol doby. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nehumorná taškařice o (ne)humorným stavu český politiky, navíc až moc vázaná na období svýho vzniku. Chtěl bych napsat víc, ale po sedmnácti dnech od vidění si pamatuju jen závěrečnej přespolní běh. Někde v půli cesty mezi trapasem a nudou. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Proč si nedělat legraci z te dnešní tupé politiky.?! Jde až na dřeň a je dobré ukázat i samotným politikům, jak mohou být nazíráni zvenčí! Jediná současná politická satira, která se ničeho nebojí... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Blaník jako celovečerní film to má těžké. Asi kanceláři Blaník tento formát tak trochu nesluší. I když humor je dobrý. Celkově by to bylo na 3 hvězdy, ale přimhouřil jsem oko, možná obě. Zajímalo by mne do jaké míry kandidáti spolupracovali a jak byl Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš vybrán k hrání? Chtěl bych vidět alternativní konec. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mně ještě někdo včera zeptal na TOP 10 nejočekávanějších filmů roku 2018 s klidným srdcem bych do tohoto seznamu dal filmové pokračování seriálu Kancelář Blaník nazvané Prezident Blaník. Satyristický seriál pojednávající o zákulisí české politiky jsem si za těch 5 let prostě zamiloval a celovečerní film byl prostě splněný sen jelikož na Českou scénu se prostě jedná o TOP zábavy. To správné celovečerní podání se však nakonec úplně nedostavilo. U Prezidenta Blaníka necítím negativitu ani zlost ale spíše rezervovanou spokojenost která však očekáváním nedosáhla. Stalo se totiž to čeho jsem se obával. Tudíž toho jak bude Blaník (jehož díly trvají obvykle kolem 7 minut) bude fungovat v celovečerní 95 minutové podobě. Prezident Blaník tudíž občas nepřipomíná film ale spíše něco sestříhané z několika epizod seriálu.Kandidátura, sbírání podpisů, hledání špíny, obchod s Čínou, očistec, patálie s Ruskem a tak dále a tak dále.. a už po očistci jsem si řekl, že je se mnou něco špatně tedy to, že už se úplně nedokážu soustředit. Čím více nad tím přemýšlím po konci jsem se zamyslel nad tím, že měl Tonda navíc. Materiálu měl neomezeně a využil pouhou třetinu. Nejlépe funguji improvizace kdy Blaník mluví s opravdovými politiky (neskutečně to prodala Eva Drahošová) a i některá domluvená camea známých politických osobností. Naprosto WTF mi ale přijde nápad, že Blaník má uprostřed filmu vnitřní konflikt. Jestli Českou Republiku zachránit nebo jí potopit. Což mi nedávalo smysl jelikož Tonda Blaník nikdy nebyl komplexní figura ale opravdová lobbistická svině které šlo jenom o ´´džob´´. A rozhodnutí scénáristů je prostě WTF zvláště když se Tonda následně opět stává stejným volem. Perfektní jsou camea i Pražské kavárny či Ladislava Špačka, především u Špačka jsem opravdu dostal záchvat smíchu a říkal jsem si, že odteď jde oficiálně o čurinu roku. Jenže pak se zbrzdilo a to až moc. Může se zdát, že jsem Prezidenta Blaníka spíše zkritizoval a ten film nemám rád. To ale není pravda. Bavil jsem, užil jsem si to ale zklamání zůstává už kvůli tomu, že seriál je prostě neskutečná pecka a filmové pokračování je pouze oukey. Kancelář Blaník byla opravdu přelomem, Prezident Blaník je ale klidná práce kterou nikdy nemůže hejtit… ale ani jí milovat. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

nápad super, ale v některých ohledech až moc. já jsem sprostá jako dlaždič, ale kdyby malinko ubrali, bylo by to lepší ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zábavnější než jsem čekal (obzvlášt ve scénách nabourávání reality) a méně bolavé pro oči, než jsem obával. V kontextu zimy roku 2018 super, ale jestli za rok po tom ještě štěkne pes, kdo ví. 75 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tady kradu stát a vy na mně takhle? '' - Lobista Tonda Blaník je dnes už legenda a Marku Danielovi prý na ulici říkají - hele Blaník !!! Kdo ho zná z TV stream, nemohl být dnešním filmem překvapen. Mně překvapilo, že si ČT lajznula vzhledem k množství sprostých slov tohle dávat před desátou... V každém z dílů Blaníka je pár hluchých míst a pár dobrých vtipů, většinou reagujících na aktuální politické téma. Tak je to i zde. Bohužel, prezidenta už známe (bohužel protože je jím zase hulvát Myloš s ansámblem hradních strašidel) a tak je to s tou aktuálností tématu krapet na hraně. Naštěstí většina národa volby intenzívně prožívala a tak lecos utkvělo v hlavách z předvolebních klání, diskusních pořadů i volebních kol. Je škoda, že Prezident Blaník nešel dříve, nebo dokonce během voleb ! :-). I když se u Tondových hlášek a telefonátů s tím či oním zavřeným lobistou či vlivným politikem smějeme, je to smích značně zoufalý. Smějeme se totiž vlastní politické kultuře a není to nic čím bychom se mohli chlubit... A jelikož ryba smrdí od hlavy, můžeme začít od Hradu... Děs, běs. Bohužel mám dojem, že Blaník funguje v kratším formátu a tohle bylo skoro až moc dlouhé. I tak se ale jedná o hodně solidní průměr, takže já dávám za 3 klíče. * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník aneb Hlubinná těžba humorného potenciálu Marka Daniela. Jasně, Blaník pracuje s reáliemi po svém a asi v tom není potřebná hloubka politické satiry, ale v kině to šlapalo a salvy smíchu zněly z plna hrdla. Vtipně zinscenované narážky a parodie (např. jak slavný Zemanův tlamopád v ČT) dostatečně dobře odlehčily těžké povolební delirium. Něco za tu pověstnou hranu dobrého vkusu asi i přelezlo, ale tenhle humor a nadsázka zkrátka vyžadují pořádný nadhled. Mě tahle taškařice vůbec neuráží. A když vidím, jakým hovadinám uvěřili voliči MZ v předvolebním kašohnoji, tak tohle je ultra inteligentní počin. A kdy jindy uvidíme ve filmu tu vědomě, tu nevědomě hrající politiky? Blaníka za prezidenta samozřejmě nechci, ale na plátně mi ten magor vůbec nevadí. EDIT: Po druhém shlédnutí v TV z toho leccos vyšumělo, leccos zfermentovalo, žel ku škodě filmu. Některý filmy by se měly promítat jen v kinech a před volbami. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to trochu chaotické, občas nevtipné a sem tam i trapné. Ale jindy zase opravdu skvěle trefené - jak herecky, tak ve scénáři. Ale co mě na tom nejvíc medí: před pár lety by film skončil v trezoru (nejspíš by se ani nenatočil) a protagonisté v kriminále (i kdyby se nenatočil). ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Prezidenta Blaníka jsem si dal až teď, pěkně s odstupem několik měsíců po kinopremiéře, protože sledovat to v době prezidentské euforie jsem nepokládal za dobrý nápad. Upřímně řečeno: jsem zklamaný. Tondu a jeho partu mám rád, ale celovečerní formát Tondovi jednoduše nesedí, není to ono. Zatímco některé jednotlivé epizody si pouštím pravidelně a stále se u nich příjemně bavím, tak celovečerního Prezidenta Blaníka si znovu asi jen tak nepustím. A není to jenom do ztracena znějící pointou. Pokud někdy vznikne další řada, rád ji uvítám, ale druhý celovečerák by už vznikat neměl. Tondovi je zkrátka nejlépe v desetiminutových epizodách. ()

Reklama

Reklama