Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník ztratil svůj pověstný vtip a přesunem k vážnější politické satiře ztratil své kouzlo. Dobrá myšlenka, super je "propojení" s reálným světem, jinak ale slabota. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil, trochu míň než při klasickém formátu, ale pořád hodně dobře, vopičáci. Prezident Blaník má koule a prodávání republiky Číňanům taky. Škoda, že někdy neukážou Libora - jak je úplatnej, tak za tohle by chtěl aspoň miliardu ... ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Bída. Zbytečně dlouhé, roztříštěné, nesourodé, zmatečné a hlavně na konci už i celkem nudné. Body do plusu za velkou interakci s reálnými postavami. ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Trochu delsi dil serialu, kterej jsem nikdy moc nemusel, prestoze je chytrej a sprostej, jenze neni vubec vtipnej. Film o prezidentsky kandidature je jen delsi a vymakanejsi dil serialu. Mnozstvi cameo roli znamejch osobnosti je obrovsky, jen nechapu, kolik verejne znamych lidi se necha urazet a ostouzet, trebaze jde o serialovou postavu (ale to tvurce filmu nemusi trapit, naopak - bod pro ně). Nejdriv mi to prislo dost o nicem, ale pak se ukazalo, ze film nahlizi pod poklicku cesky politiky (nebo spis politikareni) hodne znalecky a tvrde. Nebudu tady psat klise kecy o tom "jak z toho mrazi" a podobne, na prvnim miste je to sranda, je tam řada dobrejch napadu, rizny slovni stiracky a doklada to svobodu slova, co u nas nastesti (zatím) mame. ()

Reyak 

všechny recenze uživatele

Jako politická satira vynikající. Bohužel však jde co se týče filmu o nenaplněný původní záměr. Škoda, mohlo to být hlubší. ()

Minas 

všechny recenze uživatele

Toník v akci a teď ještě zběsilejší. Nečekal jsem, že ze seriálu, který trvá 10 minut a reaguje na aktuální politické dění formou lobisty Tondy má koule, aby natočili celovečerní film. A hele, ono se to povedlo a to dost dobře. Narážek spousty, krásných bot Tondy ne tak moc. Příběh se mění asi jako názory Miloše během kampaně a část s Havlem jsem zrovna nepobral, ale jinak to byla paráda. Určitě nelituji, že jsem podpořil tuhle kampaň a získal tak lístky na předpremiéru. 97% ()

Plchavej 

všechny recenze uživatele

Taková normální politická satira. Bohužel to mělo své slabé části jako většinou každá satira. Například zde je humor postaven na dvou věcech - reálných situacích z politiky, které se ve filmu jen opakují a nebo na sprostých slovech, což mi nepřijde zrovna ok. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Hodně na drzo, ale přesto poměrně přesně natočená satira současné politické ani ne scény jako situace v dnešní ČR. Kdo sleduje Kancelář Blaník, ví co mohl čekat, tudíž nemůže být ztracen a film mu prostě sedne. Bohužel i do komentů tohoto dílka se nám již promítá ta jáma, kterou současný prezident tak účelně a trvalé hloubí. Plno komentářů je prostě jen pozérské plivnutí do davu těch, kteří jsou z hradních stoky opět účelně označováni za nepřátele všelidového státu. Smutné. ()

cpt.obvious 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky si film zaslouží. Jediné co mě mrzí, že upozadili Tondu, jako dravce, který hýbe politickou scénou a udělali z něj nejistého lobbistu, kterého dohání vlastní svědomí (zde těžili z vizuálu a zkušeností s hraním hlavního herce z Českého století). Konec byl asi nejslabší částí celého filmu a mám trochu podezření, že vznikal ad hoc až po výsledku voleb druhého kola. Ostatně post produkce ve vražedném tempu je to co filmu asi nejvíce ublížilo, ale chápu že producent byl v situaci, kdy chtěl reagovat na volby dříve než se zapomene. Za celkově nekoncepční konec bez nápadu musím dát hvězdu dolů. ()

jendajan 

všechny recenze uživatele

Výborně načasované, slušný scénář, od seriálu na Streamu se to neodklonilo skoro ani o kousek, takže své diváky si film očividně najde. Film hodně oslavuje odkaz Václava Havla a to většinou v pozitivním slova smyslu. Je zajímavé, že tvůrci museli mít zřejmě natočené dva různé konce (Zeman/Drahoš) nebo ne? Ve filmu jsou občas trošku hluchá místa, která ale často trumfne zase naopak super scéna. Na české poměry skvělý počin v žánru, který prostě na trhu chyběl. Tykání si Tondy s některými kandidáty na presidenta, hecování se s Babišem a i významné zamávání od Zemana dodává celému příběhu hodně reálné obrysy. Z kina sice nebudete vycházet v němém úžasu, ale na menší potlesk a udělení poctivých 80% to určitě takhle týden po volbách je! ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

60 procent neostré kamery, zmatený střih, bolely mě z toho oči. Agresivní švenky, odtahy, přítahy, nevhodně vyvážené se statickými záběry, případně s ojedinělými povedenými švenky. Věřím, že by mě oči bolely i jinde, než v kině pilotů (na velkém plátně). Dobrý pokus, ale po filmařské stránce na hraně distribuce! Když se nad tím člověk trochu zamyslí, zjistí, že děj nemá žádné pojivo, ale jako filmařská improvizace to něco do sebe má. Párkrát jsem se i zasmála. Film, který nebume mít životnost více, než tři týdny a udělá max. 100 000,- diváků! Řachanda pro hrstku intelektuálů s pár opravdu dobrými nápady. ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý pokus, ale pro diváky mé generace to bylo z formálního hlediska NEKOUKATELNÉ!! Jistě se najde pár tisíc intelektuálů, kteří to v kině dokoukají až do konce - já jsem se po 60 minutě už nedokázala na děj soustředit, jak to bylo všechno roztřesené, rozmazané, zmatené a opilé. Tohle je film pouze na internet, ale ne do KIN! Uznám, že pár vtipů a nápadů film má a celkem chytrých. ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Po tragickém výsledku voleb pohlazení na duši. Bála jsem se, jak se tvůrcům povede převést geniální formát ze Streamu na filmové plátno, ale veškeré obavy byly zbytečné. Pokud jste nikdy neviděli ani jeden díl seriálu a o politiku se nezajímáte, bavit se asi nebudete. Pokud ale Tondu milujete, čeká vás hodina a půl smíchu a navíc budete odcházet s příjemným pocitem, že dokud může tohle do kin, je tady opravdová svoboda, Milošovi i Andrejovi navzdory. ()

koprovka69 

všechny recenze uživatele

Mělo to navázat na úspěšný seriál Kancelář Blaník, ale jako celovečerák to vůbec nefunguje. Trapná slátanina a ztráta času. ()

AlesKrc1 

všechny recenze uživatele

příště mám jasno Blaník na hrad !!!!! Konečně po dlouhé době český film co se poved a dokonce i vulgarita Tondy Blaníka mi nevadí ,protože to k němu sedí ()

Janikk97 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že mám nakoukané všechny díly Kanceláře Blaník, nebylo možné Tondu ve filmu vynechat. Film byl v některých momentech až trefně přesný. Některé hlášky byly perfektní:-) Jen je teda škoda, že Libor zůstal skryt.... ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se a mnohokrát, chvílemi to byl sice hořký smích při vědomí, že to takhle nejspíš doopravdy funguej, ale smích a upřímný to byl. Problém je, že tenhle formát pořadu je super pro 10-15 minutový vysílání na internetu, jako celovečerní snímek začne dřív nebo později nudit! ()

Reklama

Reklama