Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ok. Fakt jsem neočekával, že to v celovečerní stopáži bude stejně břitké, ironické, třeskutě zábavné a humorem sršící jako v postaktuálních několikaminutových seriálových dílech. Ale že to bude tak suché, nudné, nezáživné a místy až na pokraji trapnosti, to by mě ani ve snu nenapadlo. Prostě zklamání. Dost velké. Zasmál jsem se asi dvakrát. Šup, šup zase nějaké aktuální epizody seriálu, ať si rychle spravím chuť. Ano, Evilminde, i dlouholeté fanoušky tahle filmová verze může zklamat. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Politická satira v kině dlouho chyběla. Vlastně si ani nevzpomínám, kdy to bylo naposled. Jestli vůbec. Každopádně za úspěchem celovečerního Blaníka vidím tři důvody. Prvním je načasování, kdy ještě z lidí plně nevyprchaly emoce z prezidentské volby a celého toho humbuku kolem. Druhým je dobrovolná i nedobrovolná účast mnoha známých tváří české politiky, zpravodajství a kultury. A třetím je určitě odvaha, se kterou šli tvůrci do tohoto projektu a současně také určité riziko, že specifický a vulgární Blaníkův humor nemusí sednout zdaleka každému. Trochu zamrzí jen poněkud nedotažený konec, ale na druhou stranu chápu, že tvůrci měli málo času na postprodukci v závislosti na výsledku prezidentské volby. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Byl to od tvůrců docela odvážný krok, pokusit se převést Blaníka na filmová plátna a i když by si objektivně zasloužil spíš jen 4 hvězdičky, za tu odvahu a předvolební meeting na Palačáku, kde jsem se mohl s Tondou vyfotit, tak to plné hodnocení dám... Už se těším, až poběží film v televizi - při dnešní premiéře v Kině Dlabačov spousta hlášek zanikala ve výbuších smíchu celého sálu... Palec nahoru všem skutečným kandidátům a politikům, co přistoupili na Blaníkovu hru... Tak snad tohle není rozlučka s největší lobbistickou seriálovou legendou a Blaník se v nějaké formě ještě vrátí... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

České filmy nemám vůbec v lásce. Většinou se jedná o zbytečné a infantilní "slátaniny", jejichž sledováním ve velkém počtu umírají buňky mozkové. Avšak občas se v záplavě tohoto filmového hnoje objeví i skvělý počin, který mohu s klidným svědomím doporučit. Prezident Blaník mezi tyto počiny právem patří, jelikož se jedná o skvěle vybroušenou satiru, kterou pozná a pochopí každý, kdo se, byť jen okrajově zajímá o politické dění v naší zemi. Rovněž potěší i interakce s některými politiky či prezidentskými kandidáty. Skvělá práce! „MILOŠE DO KOŠE!“ ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Krátké epizody z Kanceláře Blaník byly minimálně fajn. Blaník na velkém plátně bavil, potom trochu méně a méně...byl až moc natahovaný, že se gagy ztrácely a pejsek s kočičkou si dávali do dortu jen další a další přísady. Spíše zklamánání. Je to trefné, ale čekal jsem víc. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl říct psychedelický střih, minimalistická elektro hudba, a humor založený na sprostých slovech a citacích věcí a lidí z reálného politického života ČR. Já říkám spousta malých kokotin sešitá hrubou nití do jedné velké nudné hovadiny. Tu jednu hvězdu dávám sobě, že jsem to vydržel do konce. Produkce: Stream.cz ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Idiotům, voličům Zemana, Mirce Spáčilové, a jiným podvratným živlům, co normálně koukají jen na TV Barrandov, se to samozřejmě líbit nebude, ale takoví nesledují aniseriálovou Kancelář, jsou pak zmatení, a vlastně nechápu, proč se serou do kina, a pak tu čárají hodnocení, píčusové. Teda u Mirky to chápu, raut. Dlouholeté fanoušky ovšem Tonda Blaník nemůže zklamat, spousta vymakaných gagů, a plejáda reálných politiků, vesměs se účastnících nevědomky. Paráda. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako když vidíte více epizod seriálu za sebou. Ze začátku se bavíte, ale s přibývajícími minutami se to začíná trochu zajídat, jelikož některé frky a vtípky se začínají trochu točit v kruhu. Ke konci už tomu pak trošku citelně došel dech. Jako ohlédnutí za tou eskapádou posledních měsíců je to však rozhodně povedená zábava, ačkoliv je otázkou, na jak dlouho zůstane pro divákovu paměť aktuální. Daniel, Dalecký a Třešňáková jsou však stále ve svých rolích kouzelní. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi obdivuhodný film, který si dokáže dělat legraci opravdu ze všech. Je těžké převést zhruba šesti minutový seriál do filmové podoby tak, aby to mělo alespoň jakýsi příběh a aby to nenudilo. Obě dvě podmínky byli u mě splněny. Samozřejmě není to dokonalé. Hluché místa to má, ale já se rozhodně nenudil. Za mě to byl film u kterého jsem se nasmál opravdu dost. Samozřejmě je potřeba znát letošní volby a trochu alespoň českou politiku, ale slibuji Vám že pokud to splníte a na film se vydáte, jen tak na něj nezapomenete.....70%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Ani se nedivím, že Tonda Blaník klesl po projekci v ČT z červených čísel do modrých. Jak mám seriál rád, tak film byl podle mého slabý. Přitom prvních 30 minut bylo fajn, svižné, místy hodně vtipné, ale pak to ztrácelo na tempu, vtipu a některé narážky se opakovaly. Všechny scény, jak hovoří s Havlem ze záhrobí mě docela iritovaly, zejména jak pošle Havla do prdele. ČT vysílala alternativní verzi (82 minut) a pochybuji, že bych měl z delší verze lepší dojem. 67% (with J.) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrstka krutopřísných frků, kýbl úsměvných scének a hromada ne úplně funkčních pokusů o cosi.. To vše poslepované tunama vaty... V zásadě to je poměrně sympatické, ale aby to bylo výraznější a zapamatovatelnější muselo by to celé mít větší koule, tnout více do živého, více konfrontovat atd.. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Je obdihuvodny, ze se to tvurcum nerozsypalo pod rukama. Ma to slabsi chvilky, ale porad je to zprodukivane lepe, jak vetsina ceske produkce v kinech. Napady a boratovske scenky si drzi kvalitu originalu. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Film doprovází poměrně velké všeobecné nadšení a podpora. Konceptuální se jedná o zajímavý projekt a slibuje interaktivně reflektovat politickou situaci. Těží ze základny fanoušků seriálu, který toto zadání plní poměrně obstojně. Všechno tedy na papíře vypadá tak nadějně. Co by se mohlo pokazit? Některým už to možná došlo. Pokazilo se to. Rozhodně jsem nedostal to, co jsem očekával. Začněme u slíbené satiry a interaktivity s probíhající prezidentskou volbou. Tento bod, který byl z mého pohledu pomyslnou vlajkovou lodí vitrínou celého projektu jaksi chyběl. Jeho absenci opravdu nenapraví Tonda nadávající jak dlaždič všemu a všem o kolo. To je vlastně všechno. Nic jiného. Jediné trochu zajímavé, jsou opravdu sporadické vstupy osobností současné politiky do filmu. Což bude s odstupem času také nezajímavé jelikož si na ně nikdo už nevzpomene. ()

Reklama

Reklama