Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Subjektivně moc dlouhé. Po úvodní kulometné kadenci fórů se člověk začne nudit. To není dobrá vizitka. Štvala mě i kamera. 60% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Jsem se hodně pobavila :D, i když někdy to bylo spíš k pláči. :( Na české poměry odvážné, originální a trefné. 4,5 hvězdy zaokrouhluji.... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ne, zas tak zábavné jak jsem čekal. Nevadí, že je na celém projektu až moc okatě vidět, že byl spíchnut horkou jehlou. Nulová režie s bláznivou kamerou jsou věci, které ke Kanceláři Blaník patří. Jde o to, že skutečně vtipných míst je zde poskvrnu, většinou jsou nahrazeny takovými malými frky k pousmání. Začátek, ve kterém je ještě Tonda kandidátem je ale super. Především pasáž v ČT, ve které se Tonda raduje ze setkání s Alešem Hámou a nezvládne rozhovor s Jakubem Železným je povedená. Taky jsem se hodně pobavil u Tondova volebního spotu no a Klusův popevěk do kampaně (Tonda, Tonda to dá) je chytlavý. Ale poté, co Žížala neodevzdá podpisy kvůli napadení Pražskou kavárnou film spadne do průměru, občas i lehkého podprůměru. Prostředek má hodně hluchých míst a z hledaní špíny na ostatní kandidáty by se podle mě dalo vytěžit víc satirického a celkově humorného potenciálu (co takhle rýpnutí do Parlamentních listů, hm?). Občas jsem se už začínal nudit a zdálo se mi, že i ta poměrně krátká stopáž je na Tondu moc velké sousto. Ale zase třeba scéna s Kalouskem byla skvělá a líbil se mi i ten nápad s Pražskou kavárnou. Akorát mi mezi těmi kavárníky ve filmu chyběl ten největší z nich a to Zdeněk Svěrák. Celkově to asi zas tak špatné nebylo, ale jak už bylo někoikrát zmíněno je to film na jedno použití, jenž už za několik let nebude mít co nabídnout. Nebo je snad nadčasový? Nechme se překvapit, ale pro dnešek je to Tondo na slabší 3. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Babovřesky či Kameňák pro lepší (uvědomělejší) lidi (voliče)... s kvalitní politickou satirou to má společného asi tolik co liberální demokracie a Putinovo Rusko... promarněná šance... 3/10! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Seriálem nepolíben, o to více překvapen. Perfektní reflexe aktuálního dění, politické situace i typického vychcánkovství. Ústřední trio je naprosto luxusní, cameo herci možná ještě lepší. Scénář si nebere servítky a místy připomíná Blaník starou dobrou Sodu. Škoda jen slabší linie s Havlem. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Vtipných bylo prvních deset minut. Potom se mlelo pořád jen to samé. Ten kus hovězího s obsedantní slabostí pro boty, co se nehodil ani do hospodského guláše a tahal jednu sprostou nadávku za druhou, měl jako společnosti nastavit zrcadlo? Já chápu, že politická satira je kolikrát velmi nekorektní, ale tohle se rovnalo vyblitému kýblu nadávek té karikatury. Opravdu mě překvapilo, že tohle si Česká televize dovolila dát po osmé hodině večerní. Njn, kvalitní filmy a seriály musí být vyváženy žumpou, aby ve světě fungovala rovnováha. Tak to chodí.Gratuluju k tomuto film. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Pár hodně dobrých vtipů, pár dobrých vtipů,pár vtipů,pár špatných vtipů a pár hodně špatných vtipů. Ale také některé hodně chytré. Asi Tondovi mnohem více sluší kratší formát. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Aneb jak prodat Českou republiku Číně. :D Nebo také dokument o prezidentské kandidatuře v roce 2018. Vulgární, vtipné a hlavně pravdivé! :D ()

ben666 

všechny recenze uživatele

No já sice české filmy moc nemusím ( protože mě nebaví ), ale tady jsem se slušně bavil, a vůbec bych se nezlobil kdyby Tonda šel za čtyři roky kandidovat znovu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Více trapné než vtipné. Silně přepísklá satira. Vystřihnout tři čtvrtiny snímku, vznikla by skvělá satira, pravda, trochu kratší. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí vy čuráci!" Tonda Blaník je výkřikem, který stejně jako Ovčáček čtveráček demonstruje nechuť a nespokojenost se současným systémem v té naší zemičce. Místy vtipné, místy trapné a jinak hodně výstižné. Kontroverzní přijetí je taky vcelku pochopitelné, protože Tondův humor asi ne každému sedí. Mě pobavil a je dobře, že se dostal do kin a nezůstal jen u streamu. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jsou filmové počiny, které dojely na rezignaci na původní formát. Tak dopadl filmový Mr. Bean a stejný strach jsem měl i u Tondy Blaníka. Pořád to působí klipovitě, ale plátno a dlouhometráž tomu na lesku příliš neubraly. Je sice pravda, že třeba močení z pódia je i na Blaníka přes čáru, myslím si ale, že se výsledný produkt povedl. Smál jsem se. A jsem rád, protože to, co se kolem nás poslední dobou děje, je opravdu k smíchu, pokud se člověk nemá zbláznit. (1 228.) ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Prezident Blaník velmi povedenou satirickou komedií. Marek Najbrt patří k naší režisérské špičce. Scenáristický tým tohoto filmu byl podle mě silný. Že Spáčilová dala 30% chápu asi jen tak, že to považovala za vrcholné umělecké dílo. Není to umělecké dílo. Nemá to člověka dojmout, rozbrečet, nemá to člověka uchvátit, má to pobavit, a to svůj účel splnilo. Božský Tonda Blaník v podání excelentního Marka Blaníka je stejně skvělý jako v původním seriálu. Michal Dalecký jako Žížala a Halka Třešnáková jako Léńa byli fantastičtí. Hvězdy jako Láda Špaček, Babiš, Drahoš, Bartoš, Horáček, Topolánek a ostatní tomu dodali skvostnou dávku humoru. Nejlepší scény jsou s mladým Bartošem, Kalouskem, Markem Dalíkem ve vězení, Drahošem, ukrajinskou aktivistkou co vyběhla na Zemana, hledání becherovek a klíčů na člunu v rybníce, scény s Havlem a snad všechny ostatní. Dlouho jsem se tak nezasmál. Atmosféru dobře doplnila i hezká hudba od Midi Lidiho a rychlý střih, který se sem skvěle hodil. Svůj účel to splnilo. Dávám tak 70%. Krásné čtyři hvězdičky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Český film má za sebou bídný rok (hlavně co se týče komedií) a zasloužil by si vzpruhu. Volné pokračování internetového seriálu, ve kterém polovina dialogů obsahuje slova č*rák a p*del, asi není úplně ideální adept na České lvy, ale může se klidně stát diváckým hitem. Aby se celý sál otřásal smíchy (a jedna konkrétní scéna si vysloužila spontánní potlesk), to jsem naposledy zažila snad u "Vlka z Wall Street". Politika obecně lidi rozděluje, ale pohled Tondy Blaníka na český politický rybníček pobaví leckoho. Navíc poprvé nahlédnete do Tondova bytu, poznáte bývalého manžela Lenky (ano, ten potlesk zazněl právě tady), naučíte se novou písničku Tomáše Kluse a mnoho dalšího. Klobouk dolů před všemi, kteří se do téhle Tondovy kampaně nechali zatáhnout. A protože Cinema City film z pro mě neznámých důvodů nenasadilo, mnou si kluci ze Cinestaru ruce. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vtipná, apolitická satira na politiku dokazuje, že v českom filme je ešte aspoň občas nielen talent a nápad, ale aj schopnosť sebareflexie. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, místy jsem se dobře pobavil, ale nechápu důvod, proč to muselo dostat filmovou podobu. Filmově to vůbec nepůsobí. Je to natočeno úplně stejně jako ty několikaminutové epizody na Streamu, jen je to několikanásobně delší a je tu víc cameo rolí politiků a jiných známých osobností. Navíc je to vlastně film na jedno zhlédnutí. Podíváme se na to v době, kdy je to aktuální (nebo ta aktuálnost ještě doznívá), zasmějeme se a pak si na to ani nevzpomeneme. Je to jako s politickou satirou či karikaturou v novinách. Ty taky po přečtení vyhodíme a už se k tomu nikdy nevrátíme. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Trochu idiotštější Blaník než v seriálu, něco málo seriálových trademarků. Ale jinak dokonalé narážky na prezidentské volby. Smál se celý sál. A smáli se všichni. Trochu jiný přístup k Blaníkovi. S tou plejádou hostů a hvězd rozhodně ne nevítaný. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Do kina to úplně nebylo - těch titulků z novin tam přeci jen bylo skoro padesát procent celého obsahu, ale na druhou stranu si to dokázalo udržet starou známou atmosféru. Jen lituji, že jsem předem věděla (neb to Halka Třešňáková avizovala v rozhovoru na Seznamu), kdo bude otcem Milánka - víc by mě pobavilo to nevědět. Celkově se dá říct, že jsem si sice myslela, že se budu smát trochu častěji, ale díky aspoň za to. Nejvíc mě ale překvapilo publikum, které se na to do našeho kina nahrnulo - nikomu nebylo rozhodně pod 60... Šokující cílovka, marketéři by se nad tím měli zamyslet... :) ()

Reklama

Reklama