Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Tady to měli tvůrci strašně nevděčné, protože přecházeli z formátu cca 7-minutových epizod na celovečerák. A bylo by strašně jednoduché říct, že se to nepovedlo. Ono se to docela povedlo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* po hodně dlouhé době mě konečně něco vytáhlo do kina a důvod je jasný - Tonda Blaník, protože těží z aktuálnosti tématu a za půlroku už bude mít slabší vypovídací hodnotu. Politiku sleduju a stejně i Kancelář Blaník na Streamu, takže jsem věděl do čeho jdu a neodcházel jsem naštěstí zklamaný ... a kupodivu ani kamarádi, co ho vůbec neznali. Menší nedostatky v příběhu mu lze odpustit, protože se točil průběžně posledních pár měsíců a upravoval se dle momentálních aktualních kauz a těsně po volbách šil horkou nití. Vtip (drsný, nekompromisní a urážlivý) mu rozhodně nechybí a už se těším na DVD, kde snad budou doufám ukázány i jiné varianty konce, pokud by vyhrál jiný kandidát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Z Kanceláře Blaník jsem neviděl ani minutu, nicméně slogan ,,Přijďte do kina čůráci! ", mě zaujal. Doufal jsem v pravou nefalšovanou českou vulgární komedii, která mě bude bavit od začátku do konce. Ono sprostý to bylo dost. A celkem se to i hodilo. Narážky ohledně voleb a prezidentskejch kandidátů, absolutně v pořádku, je fajn, že si z toho někdo dokáže dělat srandu. Respekt si to zaslouží i kvůli času, kterej měli na dotočení posledních scén kolem 2. kola voleb. Každopádně podle kolegy jedna třetina filmu navazuje právě na Kancelář Blaník, tudíž z mýho pohledu dost nepochopený, a z toho pramenila i mírná nuda chvílema, když se zrovna nehláškovalo. Jako satira na současnou politiku a volby vkusný, ale žádnej trhák to taky není. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy jsem neviděl ani jeden díl na streamu a vlastně ani nevím jestli mám litovat.Prezident Blaník moc nefunguje jako komedie,protože humoru tu vlastně až tolik není,ale celkem funguje jako trefná satira,která chvílemi působí jako Cohenovka na 1/3 plynu.Ve výledku je to vlastně spíš smutné když člověk ví,že hodně věcí takhle funguje...60% ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Blaník jako film prostě nefunguje. Tahle směsice čehosi bez nějakého děje je něco naprosto příšerného. Původně jsem si myslel, že vystupování Tondy Blaníka má být nepovednou parodií na Zemana, kruci, kéž by to tak dopadlo. Když už se koukám na politickou komedii, tak chci nějaký humor, ten tu ale není! A to Kancelář Blaník špatný seriál není, ale tady to naprosto nefunguje... Marek Najbrt by byl první člověk, kterému bych zakázal natáčet filmy (a to mám za sebou i Tommyho Wisseau), protože tohle je natočené tak příšerně, že líp bych to natočil i já, dokonce i ty malé holky, co točí videa s petšopáky, by předvedli Oscarový výkon. Dějová linka je chabá a naprosto zmatená. Prostě se jedná o naprosto nezvládnutý projekt, u kterého jedné pozitivní je to, že jsem se u toho třikrát pousmál, ale není to od něčeho, co má být čistou komedií, zatraceně málo? Hudba by umělecká masturbace Midi Lidi... Celkově je to naprosto nezvládnuté a špatné a ukazujete to, že Kancelář Blaník může fungovat jako seriál, ale jako film rozhodně ne. Je to odpad, důvod pro jednu hvězdu nikde nevidím... Jo, a ty neustálé záběry na boty mají dle mého jen dvě: fetišismus nebo dobrá reklama. Přeberte si to sami. PS: Chcete-li vidět politickou komedii, u které nějaké vtipné situace jsou, tak si pusťte brněnské Všechno bude fajn. Tam jim to nějak funguje, a ne jako tady. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Blaník je skvělá postava, která si zasloužila takovou hereckou péči. Lump kavárna, linka o prodávání českého státu Číňanům a samozřejmě i kandidatura na prezidenta, to všechno bylo super. Bohužel ale jsou tam ty pojítka, která už tolik sourodě nepůsobí. Film má několik jakýchsi zvratů po nichž se ubírá opět jiným směrem. Někdy mi ale přijde, že tyto zvraty jsou příliš uměle našroubovány (viz vize s Havlem apod.) než aby plynuly z nějakého normálního vývoje děje. Ale to je jen můj osobní dojem. Jako satira snímek funguje skvěle. Jako 92 minutový film ale už méně. Přesto mírný palec nahoru. Jo a po zhlédnutí v televizi si nemyslím, že film byl točen pro velká plátna. Malá obrazovka mu sluší více. 70% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Za pár let už všechny ty narážky na aktuální politické dění nikdo nepochopí, ale jako momentální satira na zdejší chlívek je tato epizodka kanceláře Blaník vrcholně zábavná.. Až bude Česku nejhůř, Blaník povstane! ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Za začátku dobrá, připomínalo to několik epizod v jednom. Pak se to ale nějak zvrtlo. Myšlenkově i dějově to šlo do pryč a ztratilo se kouzlo celého seriálu. Oproti seriálu tak v tom byla jistá nekonzistentnost. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Smutné na tom je, že to fakt je asi pravda a že takhle nějak vypadá vrcholová domácí politika. Naštěstí je to zároveň i slušná prdel a každý, kdo má o politice trochu ponětí, se musí dobře bavit. A zapojení čelních politiků vidím jako perfektní nápad, který dal filmu parádní náboj. 85% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem se dlouho tak nezasmál u českého filmu, uznávám, že Václava Havla napodobil bravůrně a uznávám, že s panem Danielem a Najbrtem po shlédnutí rozhovoru DVTV sympatizuji. Myslím že opravdu nebylo jednoduché se kompletně přizpůsobit prezidentské kampani. Hvězdu strhávám za spoustu hluchých míst a zbytečně "akčně" laděnou pointu. Sice si to dobře načasovali těsně po volbách, což určitě také nebylo jednoduché, ale popravdě už mám na dlouhou dobu tohoto tématu plné zuby, hlavně proto, že jsem byl výsledkem příšerně zklamaný. ... GA Cinema ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník se vydává ze Streamu rovnou do celovečerního filmu a pokud máte rádi kratší internetovou verzi, tak budete nad míru spokojeni i z té verze celovečerní. Tonda je opět ve formě a pokud mu prominete několik přešlapů v první polovině, tak Vám to ta druhá vrátí i s úroky, jelikož po tom, co Tonda zanechá prezidentské kampaně, tak začíná ta pravá sranda a tvůrci servírují jednu bombu za druhou. Několik opravdu ikonických a geniálních scén i s větší mírou zapojení reálných politických osob opravdu potěšilo. Povinnost pro každého, kdo má hlavu alespoň trochu otevřenou a umí se bavit. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film jede na stejne vlne jako serial, na celovecerni film to je ale malo a ani takovy kadr jako je Blanik to neutahne. Jinak dobry, par vtipnych momentu se najde, stejne jako tech trapnejsich. Prijemne zanrove oziveni v nasi kinematografii. Kdo vi, jak oslovi tento film divaky treba za dvacet let..? ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českejch komedií za minimálně posledních 10let.. chápu, že spousta lidí to nepochopí, protože se tu mluví sprostě a celý pojetí je takový netypický na český poměry, ale právě to se mi na tom líbilo.. po hodně dlouhej době jsem se v kině zasmál tim pravým nefalšovaným smíchem přímo od srdce.. ()

Reklama

Reklama