Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"Tak Pražská kavárna opravdu existuje..." :D Kancelář Blaník tentokrát ve stopáži celovečerního filmu, sepjatější a vypointovanější, než většina on-line dílů. Některé scény hodně dobré (Tondova kampaň, provádění Číňanů Prahou, "Pražská kavárna" jako sekta) jiné trošku nudné a zbytečně zdlouhavé (shánění klíčů ke Klenotům, Tondovy rozhovory s leguány atd.), ale jelikož se jedná o jedinou současnou politickou satiru u nás, zřejmě bych ty tři hvězdičky dala, i kdyby byl Prezident Blaník horším filmem. Nakonec ale na ten lepší průměr skutečně dosáhl poctivě, i s přispěním všech dobrovolných účinkujících (Ivan Bartoš je prostě borec. :D). Pro mě jeden z nejlepších dílů Blaníka, který ale nic moc neřekne divákům, kteří se nezajímají o politiku, a rovněž neřekne nic moc těm, kteří dosud o nejvlivnějším zákulisním člověku u nás, neslyšeli. Jako každá satira to samozřejmě časem zestárne, a nejedná se taktéž o žádný umělecký skvost, nebo ukrutně vtipnou komedii, ale je to film, který pobaví a zároveň vás ujistí, že naštěstí existuje ještě pár lidí, kterým celá současná politická situace u nás přijde stejně šílená a absurdní, jako vám. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník na plátno nepatří. Nic proti jeho potenciálu, ale je striktně postavený na aktuální reflexi. Už za rok bude spousta vtipů nepochopitelných pro většinu lidí (kdo by si ty srágory chtěl pamatovat) a za pár let to bude nuda pro úplně všechny, protože tu budeme mít úplně jiné kauzy a terče satiry. Jestli tam je nějaká vizionářská myšlenka se třeba za pár let dozvíme, ale obávám se, že už jí tam nikdo nebude chtít hledat... ()

mab odpad!

všechny recenze uživatele

Nezábavné, nudné, šité horkou jehlou bez hlubšího konceptu. I Monty Pythoni tak dokázali tvořit, ale dokázali z toho vydojit myšlenku a děj, ne jen zmatkovité scénky bez nějaké pořádné a vtipné osy a souvislého děje. Zatím jasný odpad Tondo, no uvidím, třeba časem přehodnotím. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Boratovský styl pojatý českými tvůrci. Jinak se jedná o lehce, ale jen opravdu lehce, nadprůměrnou komedii, která dobře brnká na českou strunu. Tedy dělání si srandu z české politiky a politiků. Já na tento druh humoru přímo nejsem, ale musím uznat, že pár dobrých nápadů a vtipů tam bylo. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zvláštní počin, který se velice těžko hodnotí. Technicky a konceptuálně nesmírně zajímavý snímek, ve kterém jsou někdy neskutečné vychytávky (např. obálka pod židlí, Zeman a jeho fans v kápích, přiznaný syn). Mě osobně potěšila reflexe organizace, kterou všichni znají a oni opravdu jsou :) ! Kromě satirického a specifického splývajícího pocitu reality/fikce mě zaujala hlubší rovina Tondy. Za celou to maškarádou se skrývá i u takového "monstra" morální dilema a boj o hodnoty. Asi je to nutné vidět nejen jednou, ale i s určitým odstupem. V ČR zoufalé chybí politická satira. Blaník by měl být správně jen jeden z řady katalyzátorů/mediátorů při společenské debatě, kde bude mít své pevné místo nadhled a humor. 70%. /Kino Dlabačov - premiéra/ ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že to bude tak dobrý. Podstatně lepší než seriál a u některých scén jsem se smál nahlas a nebyl jsem sám. Dal bych 5* nebýt celé linky s Havlem, která je podle mě úplně zbytečná, nevtipná a nezajimavá. Blaník by měl zůstat Blaníkem! PS: Zdá se mi to, nebo jsou v trailerech scény, které ve filmu vůbec nejsou? Jako např. telefonický hovor s Krejčířem atd.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Docela otevírám držku. Docela nedokážu uvěřit, že materiál, který je na Stream.cz s minutáží průměrně 7 minut se dokázal protáhnout na necelé dvě hodiny. Velmi zábavné dvě hodiny. Záživné dvě hodiny. Necelé tedy. Ale skvělé. Natočení si zachovalo své klasické rysy, ale dokázalo přinést i originalitu. Scénář umí být neuvěřitelně vtipný i na poměry Blaníku, který měl poslední dobou opravdu problém, že nebyl nijak zábavný. Hudba dokázala udělat i něco velmi dobrého a nekopírovala sebe sama na průřezem let. Když pomineme debilní psycho a feťoš scény, tak vlastně jdeme ke skvělému výsledku. Je taky zajímavé, jak Tonda ale ukázal dvě tváře. Jednu typickou českou v rámci kampaně, ale poté i inteligentní a prozíravou v rámci jednání. A to je docela divné, když se někdo chová úplně jinak než předtím. Tento film je nicméně skoro až výjimečný tím, že vlastně překonal sám sebe, jelikož porovnávat toto se seriálem je hodně velký hardcore v rámci rozdílů. Neskutečně odvedená práce. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Prakticky nekoukatelnej blivajz. Na celovečeráku je bohužel hrozně vidět, že jakmile padl prvotní nápad udělat z Tondy regulérního kandidáta, náhradní nápady už byly ze spodního šuplíčku. Forma ideální pro krátkometrážní formát je tady doslova ubíjející, humor mnohdy až čtvrté cenové kategorie. Nikdy víc... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tu je v jednom filme pekne zhrnuté, čomu by sa mal prezidentský kandidát vyhnúť, čo všetko na kandidátoch a akýchkoľvek politikoch nemáme radi. Alebo je to tak, že väčšinový volič má rád? A potom to tak vyzerá. Všetky vlastnosti otravné, až je taký aj celý film. Dosť chýbalo, že film nemá normálny dej a ďalšie postavy, ktoré by ho tvorili. Len slabšie tri hviezdy. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník je zřejmě nejvtipnější tuzemskou komedií posledních let a převádí na plátna kin známou filmovou postavu se vším, co na ní máte rádi s pořádným nášupem a naštěstí to funguje skvěle a delší stopáž není překážkou a i přes pár hluchých míst uprostřed je příběh nosný a hoden celovečerní stopáže. Těžko říct, zda bude Blaníkův film fungovat i po pár letech, neboť bezprostředně reaguje na aktuální dění, ale činí tak velmi bystře a pohotově, že věřím, že nakonec půjde o nadčasové dílo. Jedná se zkrátka o celovečerní verzi seriálu se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. Díky zmíněnému aktuálnímu tématu prezidentské volby, které pochopitelně hýbe společností se jedná o univerzální komedii, která zaujme fanoušky seriálu i lidi, kteří o nejslavnějším českém lobbistovi nikdy předtím neslyšeli. ()

celuloid odpad!

všechny recenze uživatele

Současná švejkovina v režii pražských kavárníků, kteří mají dobrý kšeft. Toto bohužel musíme financovat z koncesionářských poplatků České televize !! A to je ta demokracie,o kterou vám jde, že, páni Svěrákové ? ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Právě jsem zažil asi největší letošní kinematografický šok, jelikož po všemožných ohlasech a skvělém internetovém seriálu byla moje očekávání logicky vysoká, nicméně, abych tento nový počin Marka Najbrta nedokoukal ani na tři části, to značí, že je něco špatně, a ono toho bohužel není málo. Naopak jediné pozitivum tohoto filmu je zručné vtažení prezidentských kandidátů do filmu, nejspíše aniž by věděli, jak si je pak tvůrci se střihačem podle svých potřeb vybarví, ale k čemu to, když to jako celek absolutně nefunguje a jediné čím se vás tvůrci snaží rozesmát je vulgární humor hlavního představitele. Ne, Antonínu Blaníkovi celovečerní formát rozhodně nesluší a ono ruku na srdce sestříhat by se z toho dala maximálně jedna průměrná epizoda. Každopádně, takto si povedenou politickou satiru rozhodně nepředstavuji. Moje hodnocení 30%. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Tonda nám slibuje levnější máslo a menšinovou rovnoprávnost! Tonda na hrad! Všechno hezky zakončené celovečerním filmem. Největším problém tohoto filmu je to, že je aktuální. Pardon, byl aktuální. Takže, každý rok v televizi ho neuvidíme. A za rok už to nikdo nepochopí. Berte to spíš jako satiricko-prezidentský spot natáhnutý na hodinu a dvacet minut. Narážky a různé parodie na všechny prezidenty a politiky jsou výborné. Uvidíme tu prostě všechno. Ať už po pražských kavárníků, Václava Havla, swingers s Drahošem nebo třeba Špačka. Tonda Blaník je ve filmu ještě větší hovado než v seriálu. Je víc arogantní, hrubý a buzeruje a píčuje ještě víc než v seriálu. Marek Daniel je borec. Tohle není humor pro "citlivky' které nepřežijou, že někdo ve filmu řekne "kurva" nebo "Miloš". Ale je to všechno sázeno na jistotu, že to je Blaník a nepřemýšlí se, že do kina to bude až moc. Berte to spíš jako trochu delší klasickou epizodu. Tohle na celovečerák fakt těžko někdo utáhne. Takže film je jen průměr. Plus je, že jsme měli možnost, aby ukázali naší politici svůj herecký talent. Přeci, kdo by viděl Bartoše, Babiše nebo Kalouska ve filmu? Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávisti, vy čuráci! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

České filmy obvykle nevyhledávám, protože většinou nenaplní mé kvalitativní očekávání. U Blaníka to ale neplatí, už ze své podstaty je to poměrně originální námět a má očekávání byly tak trochu jiné. Musím říci, že lepší českou komedii jsem už roky neviděl, ale má to několik obrovských ale. 1) Prezident Blaník je jednoznačně sezonní záležitostí. Ve filmu se pracuje s aktuálním tématem volby prezidenta (2018) a protože jde o politickou satiru je potřeba se alespoň povrchně zajímat o danou situaci. Dovolím si tvrdit, že za 2 roky polovinu narážek nebudou diváci chápat a za mnohem více let bude film naprosto nekoukatelnou záležitostí. 2) Na film je potřeba jít do kina. Aby vynikla opravdová komediální stránka, je potřeba skupinu stejně, nebo alespoň částečně, znalých lidí. Jasně v domácím prostředí si to člověk tak nějak užije taky, ale rozhodně to nebude tak intenzivní. 3) Je to satira která nikam nemíří, nic se nesnaží vysvětlovat, nic se nesnaží reflektovat. Tohle může taky někomu vadit, ale pokud k tomu přistoupíte jako směsici absurdních situací a výjevů, tak to jako komedie funguje na jedničku. 4) Je potřeba aspoň trochu znát postavu Blaníka. Pokud půjdete na tento film na slepo budete zklamaní, nebudete chápat humor a ani občasné retrospektivní momenty, na které film občas odkazuje. Z mého pohledu se ale i tak trojici protagonistů a vůbec celému tvůrčímu týmu podařilo natočit skutečně originální českou komedii, která je konečně po dlouhé době zasazena i do jiného než historického období. Natočeno je to zajímavě, tím myslím ne úplně standardně na filmové poměry. Roztřepaná kamera a časté zoomování můžou někomu vadit, ale je to standard v seriálu, kterého se tvůrci nadále drží, takže jste na to asi zvyklí. Je třeba taky vyzdvihnout samotný formát, u kterého je jasné, že se spousta věcí řešila za pochodu a některé věci se musely vyloženě improvizovat. Přesto je film ukočírovaný dobře a dává smysl. Za mne jednoznačně perfektní. Pokud se vám aspoň trochu líbil Blaník, politickou situaci sledujete aspoň trochu povrchně a vulgarity vám úplně nevadí, doporučuji si koupit lístek do kina co nejdřív (2018) a budete se dobře bavit, v budoucnu už to takový ohlas nikdy mít nebude. Viděno na Brněnské premiéře 2. 2. 2018 v univerzitním kině Scala i s debatou s herci. Zajímavosti: Na debatě nám bylo sděleno, že se uvažovalo o možnosti, kdy Lenka měla mít původně dítě s Paroubkem. Změna na Bartoše byla údajně naprosto spontánní. Zeman ke konci filmu skutečně zamával do kamery, protože si myslel, že jsou tvůrci jeho podporovatelé. Byl natočen i druhý konec, za předpokladu, že by ve volbách zvítězil Drahoš. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Velmi jsem se filmu obával, že mě bude návštěva kina mrzet. Natáhnout krátké díly internetového seriálu do celovečerního filmu není jednoduché. Nedovedl jsem si představit, že by mě krátké puny bavily tak dlouho a na film jsem vlastně šel s minimálním očekáváním "politického Kameňáku". Ó mé překvapení! Prezident Blaník je bezpochyby sezónní záležitost – humor si divák nejvíce užije s premiérou. Přesto dílo seriál přesahuje. Fascinující je um, s jakým se podařilo do filmu nacpat nezměrné množství veřejných postav, které samy sebe "dehonestovaly". Člověka hnedle potěší, že naše česká společnost si umí dělat ze sebe srandu, a že Švejkovské a Cimrmanovské hodnoty jsou národním duchem i v dobách, kdy je "našinci nejhůře". No a Blaník toto umí parádně vyšvihnout do hyperboly. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit z mé pozice, jelikož nejsem cílovka ani příznivcem tohoto politcko-satirického humoru. Na rozdíl od ostatních naopak oceňuji, že že se autoři do filmu snažili dát celkem smysluplný děj ( smysluplný na komedii tohoto typu ). Pár dobrých vtipů mi jinak nedokázalo zachránit zážitek jinak prvoplánového humoru a zběsilého střihu. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Některé momenty jsou už přes čáru, některé jsou ale vyloženě geniální - klobouk dolů, jak tvůrci dokázali celý ten předvolební mumraj poskládat do sebe tak, aby to vypadalo, že Blaník je fakt prezidentský kandidát.."tak co pane Kulhánek, spokojenost ne?.......pičus....."...................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic... A neb jak přijít s filmem v ten správný okamžik. Jo, volbama žila celá republika, tak proč toho nevyužít. Takže co se týče propagace, tak naprosto mistrně zmáknutá. O poznání slabší už je obsah samotný. Přiznávám se, že nejsem fanda Kanceláře Blaník, takže sem vlastně vůbec netušil do čeho jdu. Je vidět, že se hlavně střihač pořádně vyřádil, páč těch kraťoulinkejch záběrů je tady nespočet. Dějově film vlastně o ničem. Všehovšudy sem se zasmál 5x, což sice docela jde, ale myslel sem že se budu chlámat od začátku do konce. Páč Zemana nenávidím a jakejkoli pokus ho ztrapnit a znemožnit obdivuju. Asi by se měl podobnýho tématu chopit Čtvrtníček, kterýmu tito tvůrci nešáhli ani na kraj ponožky... Ale pokus a originalita se rozhodně cení. Já jim to nevěřil ani 5 minut. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Sled povětšinou nevtipných, různě poslepovaných scén, tomu nelze říkat film. Sem-tam se tvůrcům povedla nějaká trefná narážka, ale na hodině a půl toho bylo opravdu pomálu. Zbytečný hype. (TV ČT1 HD) ()

Reklama

Reklama