Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

luka4615 

všechny recenze uživatele

České filmy nemám vůbec v lásce. Většinou se jedná o zbytečné a infantilní "slátaniny", jejichž sledováním ve velkém počtu umírají buňky mozkové. Avšak občas se v záplavě tohoto filmového hnoje objeví i skvělý počin, který mohu s klidným svědomím doporučit. Prezident Blaník mezi tyto počiny právem patří, jelikož se jedná o skvěle vybroušenou satiru, kterou pozná a pochopí každý, kdo se, byť jen okrajově zajímá o politické dění v naší zemi. Rovněž potěší i interakce s některými politiky či prezidentskými kandidáty. Skvělá práce! „MILOŠE DO KOŠE!“ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Natočit dneska v České Republice, film který neni debilita sama, je docela i obtížné a člověk u toho musí pořádně zamakat. Tvůrci tohle filmu, makali a makali hodně, to jim upřít nelze a byť film, působí a vlastně i je sérii desetiminutovek, tak jako seriál. V polovině mást a působit, nesouvisle, zmatečně a chaoticky, ale zároveň do jisté míry zvěstuje co nás potkalo a co nás ještě potká. Ale víte, jak poznáte, že film si zaslouží pozornost a tohle vysoké hodnocení ? Poznáte to podle toho, že se určitá sorta lidi (voličů) bouří, prskají, mlátí se gumovou tyčí po hlavě, chodí hlídat hranice a nebo jenom píšou vulgární a mnohdy i rasistické výroky, na dresu tvůrců, tak podle toho poznáte dobrý film v ČR. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut parádních, seznámení s fiktivní postavou (v tomto případěm hovadem co se tlačí do nejvyšší politiky) funguje na jedničku. Bohužel film ztratí na atraktivnosti někdy v polovině a do cíle se vyloženě útrpně došourá. Ke konci mě to už prakticky vůbec nebavilo. Jako 30 minutový kraťas by to mělo mnohem větší hodnotu. Marek Daniel přesto výborný. 40% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

První třetina, kdy Tonda Blaník kandiduje na prezidenta, naprosto senzační; druhá třetina dost divná a slabá, aby to závěrečná třetí třetina, když už se odkryjou všechny karty, vytáhla zpět do pater skvělý zábavy. Já se zasmál, pobavil se, to u komedie považuju za podstatný. U politický satiry obzvlášť. Jistě, film moc nefunguje jako film, to je vidět - vznikal narychlo a aktuálně reagoval, takže to ani jinak nešlo. Hodně problematická je i aktuálnost/nadčasovost Prezidenta Blaníka, protože už při premiéře v únoru byly některé říjnové volební vtipy ("lithium do každý rodiny" nebo babišovská pusa Prchalovi, resp. Blaníkova Žížalovi) dost passé. Jinak je to ale starý dobrý Tonda Blaník, jeden až dva díly seriálu roztažené jako celovečerák. Což je fajn - vždy mi vadilo, že kraťoučký díl má sedm osm minut a hotovo. Sice to znamená, že úroveň vtipů trochu kolísá, ale povětšinou jde o klasického Najbrtova Blaníka. Docela mě mrzelo, že Václav Havel zasáhl a Blaník nedotáhl svůj životní plán k dokonalosti... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, je to v podstatě dlouhej díl Kanceláře Blaník, reagující (jako vždy) na aktuální dění, takže jeho nadčasovost může být sporná. Prezidenta Blaníka ale nikdo nenatočil, jak mám dojem, že se tu někteří domnívají, pro dalších x generací, ale pro nás, aktuálně postižené politickým děním. A i přes jistá slabší místa se povedl na výbornou. Hlavní devízou je dle mého vykročení mezi lidi, ať už vlastní prezidentskou kampaní či vstupováním do té skutečné. Prostě Tonda Blaník ve skvělé formě... 90% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)

Reklama

Reklama