Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut parádních, seznámení s fiktivní postavou (v tomto případěm hovadem co se tlačí do nejvyšší politiky) funguje na jedničku. Bohužel film ztratí na atraktivnosti někdy v polovině a do cíle se vyloženě útrpně došourá. Ke konci mě to už prakticky vůbec nebavilo. Jako 30 minutový kraťas by to mělo mnohem větší hodnotu. Marek Daniel přesto výborný. 40% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Viděno 2,5 měsíce po volbě a už po tak relativně krátké době mi tento film přišel hrozně zastaralý (obsahově i esteticky). Společnost žije jinými kauzami a kampaněmi, svět se zase o něco posunul, většina kandidátů již byla zapomenuta, některé detaily se musejí lovit v hloubce paměti, kde čekají na definitivní výmaz... Základní dějová linka (při tvorbě operativně přizpůsobovaná aktuálnímu průběhu skutečné prezidentské volby) je ještě jakž-takž nosná a dobře vypointovaná, ale i ta bude pro spoustu diváků za pár let nepochopitelná (Jací Číňani?, Kdo to byl Tvrdík? apod.). Na ní se pak nabaluje množství gagů kolísavé úrovně, z nichž čas ohlodá téměř vše, až zůstanou pouze vulgarity. Blaník-seriál v maximálně desetiminutové délce je relativně svěží satira pro "tady a teď"; na jedno podívání jako okamžitý ventil. Blaník-film toto stoprocentně přebírá. Bohužel "tady a teď" rozhodně netrvá dva měsíce... Kromě toho vlastně nejde o film, je to jen sled skečů u nichž hlouběji pod povrch ani nemá smysl jít. Psychologie postav je bizarní, často absurdní a libovolně se podřizující ději. Celek drží pohromadě jen divákova tolerance a chuť se smát prvoplánovým narážkám. __Pokud by autoři měli zájem o nějakou nadčasovost jejich satirického dílka, nabízím pobitvěgenerálskou radu: S havlovskou symbolikou se jistě dalo pracovat daleko důmyslněji, než pouhým kombinováním pražskokavárnicko-duchařské konspirace s reminiscencí na Danielovo účinkování v Sedláčkově Českém století. Dnešní česká společnost se totiž do značné míry (např. hodnotově) liší od doby Havlova prezidentství. Zachycení tohoto kontrastu by filmu jistě dodalo rozměr navíc. Vždyť šlo o volbu prezidenta republiky. A prezident je především symbol doby. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník mě místy bavila, místy nechávala chladnou, někdy štvala ... Ale rozdíl mezi krátkometráží a celovečerákem je velký. Na tenhle druh humoru musí být člověk naladěn, je to patrné na rozdílech mezi hodnocením. Můj šálek čaje to není, ale nemůžu popřít, že jsem se místy i bavila, někdy to zamrazilo. Pokud o tohle tvůrcům šlo, film splnil svůj účel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Položiť základy komédie na vulgarizmoch, to je typické pre krajinu z poza mláky, ktorá v mnohých prípadoch nevie ako zaujať diváka. Ale Česi?? Králi kráľov nenúteného vtipu, pre ktorých je humor a herectvo doslova vrodenou “vadou”?? Celé mi to prišlo ako zlý žart, s pár trefnými okamihmi, ktoré občas vyčarili úsmev na tvári, no tá tupota, neoriginalita, je na české pomery doslova zarážajúca.Toto nefunguje, ani ako politická satira .. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)
  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)

Reklama

Reklama