Reklama

Reklama

Místo splněných přání

Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný muž sedí každý den u stejného stolu restaurace The Place, připraven vyslyšet a vyplnit největší přání návštěvníků. Co budou schopni udělat, aby získali to, co chtějí? (Film Europe)

Recenze (109)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že film, který se odehrává v jediné místnosti celou dobu můžýe být tak poutavý. Pro lidi, kteří nejsou vyloženě fanoušky italského filmu, tak parta neznámých herců připravila zábavnou podívanou. Valerio Mastandrea a Sabrina Ferilli jsou výborní a vy celou dobu s úsměvem sledujete, jak se propojují osudy všech postav ve filmu. Výborná záležitost. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(26/2023) / Čakal som od Genoveseho trošku vypointovanejší a údernejší film. Znovu sledujeme dosť originálny nápad, ale prevedenie tentokrát zaostáva za geniálnym Perfetti sconosciuti. Filmu strašne nesedelo, že opustil tradičnú trojaktovú štruktúru, a podľa mňa filmu chýba úvod aj záver. Celý 'dej', či skôr v tomto prípade konverzácia je vcelku jednoliata a ani záver neponúkol výraznejšie emócie alebo dramatizáciu. Konverzačky mám rád, ale v tomto prípade som teda pár krát na hodinky pozrel. (6/10) ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem zklamaná, čekala jsem více.. Na film jsem se moc těšila, hlavně kvůli námětu, který měl velký potenciál, ale ze zpracování jsem těžce zklamaná. Myšlenku film měl, ale mrzí mě, že jak to začalo, tak to taky skončilo. Asi jsem prostě čekala něco jiného. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak po předchozí zkušenosti s tímhle originálním rejžou a scénáristou, sem se vrhnul i na další kousek. Ten se snaží být stejně originální a minimalistický jako Naprostí cizinci, leč dvakrát nevztoupíš do stejný řeky se říká a je to asi pravda. Tohle se moc dějově nepovedlo a nebylo to zdaleka tak napínavý a tak promakaný jako "cizinci". Obdivuju i tak borce, kteří si napíšou scénář a pak si to natočej... Jo, Clint Eastwood si k tomu ještě složí muziku, ale to už je zase jinej příběh. Tenhle příběh se odehrává v jedný kavárně, kam za jedním týpkem choděj divný lidi a chtěj za to štěstí :o) ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Nezasáhlo mě to jako Perfetti Sconosciuti přesto vynikající konverzační psychologická hra. Kde se ukazuje kam až je člověk schopný zajít kvůli splnění svého přání. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Koukatelná konverzačka, u níž si lze na rozdíl od gangsterek procvičit spisovnou italštinu. Jako fanoušek seriálu Romanzo Criminale oceňuju i obsazení Marka Gialliniho a Vinicia Marchioniho. Na druhou stranu vztahový propletenec mezi jednotlivými postavami byl značně přitažený za vlasy. Závěr mě taky plně neuspokojil, čekal jsem údernější pointu a vysvětlení motivace "záhadného cizince". Tvorbu Paola Genoveseho však hodlám nadále sledovat - u mě se před dvěma lety skvěle uvedl filmem Perfetti sconosciuti. The Place rozhodně neurazí, ale úrovně předchozího režisérova snímku nedosahuje. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle filmy…chces splnit prani?tak musis udelat tohle..a mozna si pritom uvedomis ze o to prani tak nestojis, nebo najdes jine prani, co chces jeste vic… ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se takhle do filmu neponořil. V jednoduchosti je krása. I když se celý snímek odehrává jenom v jedné lokaci a není v tom absolutně žádná akce, tak stejně toho má dost co nabídnout. U tohohle fakt stačí jenom poslouchat a sám si v reálu představovat jejich činy. U mě to zafungovalo až neuvěřitelně. Skvělá atmosféra, občas jsem se i cítil, jako bych seděl s nimi v čele. Vážně nekecám. Všechny příběhy se poslouchaly velmi příjemně. Nejvíc se mi líbilo, že všechno krásně zapadalo do sebe. Zvratů snad bylo nespočet. Možná teda kromě té jeptišky s bohem, to bylo ujetý, ale asi pro tuhle skupinu lidí pochopitelný. I přesto, že to má skoro dvě hodiny, tak to skončilo mrknutím oka. Vůbec jsem se ani na sekundu nenudil. Jediné, co bych dal jako mínus, tak byl závěr. Ten mi bohužel přišel neuvěřitelně uspěchaný. Prostě střih a konec. Což je docela škoda, měli to ještě o těch pár minut natáhnout. „Vy jste monstrum“ „Řekněme, že jenom krmím monstra“ ()

Perry- 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se to nějak "rozjede" a bude to mít nějakou myšlěnku. Nakonec to bylo pořád stejné a vlastně dost nudné. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nechce veriť, že toto natočil režisér najpreceňovajšieho európskeho filmu všetkých čias - Úplní cudzinci. Kým jeho spomínaný najznámejší počin bol plný nudného generického deja a obligátne prehrávajúcich talianskych hercov, Miesto splnených prianí bolo proste cool (alebo ak by sme chceli použiť slovenský ekvivelent, tak bolo to popiči). Aj keby sa mohlo v úvode filmu zdať, že to bude spleť šialených požiadaviek pre nášho "čarodejníka" - čo by sľubovalo nekonečnú repetitívnosť - no ihneď vidíme, že ľudské príbehy jednotlivcov sa začínajú prelínať a všetko tam má svoje miesto. Je to svojim spôsobom rozprávka, lebo nikto z "klientov" nezíde z morálnej cesty, no Genovese má evidentne rád tie svoje trpké happyendy. V samom závere neprekvapí očakávané vyvrcholenie deja, keď predstaviteľka čašníčky (ďalšia z nekonečnej zásoby talianskych femme fatale milfiek) prináša vykúpenie aj hlavnej postave. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Filozoficky-moralistická konverzačka, která ale netlačí na pilu a rozhodně nenudí. Pointa potěšila. I napodruhé bavilo. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Nevyspatý Dr.House ktorý sa na par týždnov zasekol v divnej kaviarni, si piše do divného chorobopisu a ľudom dáva divné úlohy...Prečo nie? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vydarena mystery konverzacka. Po par stretn;utiach s cuzdincami divak rychlo pride na to, "o co kraci". "Sprostredkovatel" ma zaujimavy, utrapeny "kukuc" a tesi sa mimoriadnej otvorenosti svojich klientiek a klientov. :) A tiez neobmedzenej moznosti zdrziavat sa na oblubenom miestecku v restike. Chodil vobec obcas na wecko, ci menil satstvo, ci len beznu toaletu? :) Kazdopadne "manipulacia" a riadenie ludskych osudov bolo zabavne.  Zaver trochu slabsi, lebo som nieco podobne cakal. Ale spokojnost. 70% Odporucam. Zaverecny song od Marianne Mirage - The Place k tomuto filmu, bol perfektny. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Po Genovesových Perfetti sconosciuti jsem čekal stejnou kvalitu a tu jsem dostal jen z části. Film má dobré prvky jako 1) dobré herecké obsazení (Gialliniho mam velmi rád) 2) fantasy 3) jedno místo. Filmu něco chybělo, přišlo mi to děravé, uspěchané a nedodělané, přesto zajimavé a na přemýšlení. 70% hezčí 3* protože Perfetti sconosciuti jsem dal 4* a tento snímek kvalit toho předešlého nedosahuje. ()

Související novinky

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Reklama

Reklama