Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 2095. Svět je zpustošen ekologickou katastrofou. Hladiny oceánů vzrostly a přírodní sladká voda zmizela. Fang Rung, zanícený vedoucí kodaňské tajné zpravodajské služby, podstoupí molekulární štěpení, aby mohlo být jeho alter ego s kódovým jménem Gordon Thomas posláno zpátky v čase do roku 2017. Gordon se vydává po stopách vědkyně Mony Lindkvistové, jejíž průlomový výzkum se ztratil dřív, než mohl pomoci zachránit svět. Když Fang Rung ztratí s Gordonem kontakt, nevidí jinou alternativu, než se vydat do roku 2017 na vlastní pěst a pokusit se najít svou druhou polovičku dřív, než se svět navždy nenapravitelně vychýlí z rovnováhy. Fang Rung tak musí svést závod s časem, aby zachránil sebe i planetu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sci-fi depka s celkem originálním pojetím cestování v čase. Film mě oslovil i po herecké stránce, ačkoliv jsem si zpočátku nemohl zvyknout, že Sofia Helin není Saga Norén. Horší to je s pomalým tempem, které mi celkem dávalo zabrat, protože jsem měl potíž s pozorností, což umocňovala celková strohost. Co se vyústění týče, tak to mě potěšilo a posunulo celkový dojem lehce přes průměr. 60% ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Film se skvělou atmosférou, kterou trochu sráží doslovný vypravěč (někde by se hodilo trochu ubrat) a trocha té nelogičnosti (tak jak to u filmů s cestováním v čase bývá). Jinak mi příjde, že častá výtka podobných filmů je pomalé tempo, přitom ale to je to, co zde funguje úplně perfektně a umocňuje to tíživý pocit a depku. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne úplně jednoduché dánské civilní sci-fi o cestování v čase, u kterého je potřeba jej pečlivě sledovat a doufat, že Vám z něj nic neunikne. Jinak se totiž v příběhu ztratíte a závěr Vám bude k ničemu. Nápad určitě oceňuji, ale problém je, že i když je film poměrně krátký, tak místy svojí depresivní náladou dost nudí a soustředění divákovi moc neusnadňuje. Závěr to ale naštěstí docela zachránil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Záležitosť z chladného Severu, ktorú by som priradil k malej skupinke (aspoň podľa mňa) dystopických filmov. Mám rád podobné námety, hlavne ak je do príbehu zakomponovaný môj obľúbený motív cestovania v čase. Ani ten námet ohľadom prostredia, v ktorom ľudia budúcnosti fungovali nebol zlý, pričom sa podarilo dosiahnuť aj celkom solídnu atmosféru. Samotný obsah ma však moc nechytil. Oceňujem snahu o akési artové vyznenie a tiež že tu odznelo veľa pekných myšlienok, no hlavná os príbehu bola taká nemastná neslaná, málo prepracovaná, čo sa prejavilo hlavne v závere, ktorý bol pre mňa sklamaním. Samotný scifi motív cestovania v čase sa tu skrátka využil len minimálne, čo je obrovská škoda, pretože to začalo ozaj zaujímavo. Lepší priemer. 65/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že se seveřani pustili do koprodukce proto, aby každý stát ušetřil co možná nejvíc. A paradoxně to situaci spíše prospělo (tedy podle mého názoru). Tvůrci se vykašlali na drahé triky a soustředili se na příběh; až mě překvapilo, co se z toho po vcelku nezáživném startu vyklubalo. Tam, kde logika začínala drhnout, jsem přivřel oko a slušně napsaný děj mě dovedl až k poměrně silnému závěru. Určitě nešlo o ztrátu času, nenudil jsem se. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama