Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 2095. Svět je zpustošen ekologickou katastrofou. Hladiny oceánů vzrostly a přírodní sladká voda zmizela. Fang Rung, zanícený vedoucí kodaňské tajné zpravodajské služby, podstoupí molekulární štěpení, aby mohlo být jeho alter ego s kódovým jménem Gordon Thomas posláno zpátky v čase do roku 2017. Gordon se vydává po stopách vědkyně Mony Lindkvistové, jejíž průlomový výzkum se ztratil dřív, než mohl pomoci zachránit svět. Když Fang Rung ztratí s Gordonem kontakt, nevidí jinou alternativu, než se vydat do roku 2017 na vlastní pěst a pokusit se najít svou druhou polovičku dřív, než se svět navždy nenapravitelně vychýlí z rovnováhy. Fang Rung tak musí svést závod s časem, aby zachránil sebe i planetu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že se seveřani pustili do koprodukce proto, aby každý stát ušetřil co možná nejvíc. A paradoxně to situaci spíše prospělo (tedy podle mého názoru). Tvůrci se vykašlali na drahé triky a soustředili se na příběh; až mě překvapilo, co se z toho po vcelku nezáživném startu vyklubalo. Tam, kde logika začínala drhnout, jsem přivřel oko a slušně napsaný děj mě dovedl až k poměrně silnému závěru. Určitě nešlo o ztrátu času, nenudil jsem se. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nejvíc doplácí na to, že neví, co chce říct. Na jednu stranu je ekologickou agitkou, kdy postavy důležitě pronášejí různá ekologická moudra současnosti (která se pár desítek let ne a ne potvrdit, takže to vyznívá spíše jako propagační video nějaké náboženské sekty - a stejně tak tomu chybí nadhled a humor a bere se to naprosto vážně), na druhou stranu jde o sice zajímavý, ale nedotažený nápad s cestováním v čase tak, že jedna část člověka zůstává takříkajíc na místě. Celé je to nejen depresivně laděné, ale i depresivně vedené a zakončené, a v podstatě netuším, co si z toho filmu nakonec vlastně jako divák mám odnést. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Záležitosť z chladného Severu, ktorú by som priradil k malej skupinke (aspoň podľa mňa) dystopických filmov. Mám rád podobné námety, hlavne ak je do príbehu zakomponovaný môj obľúbený motív cestovania v čase. Ani ten námet ohľadom prostredia, v ktorom ľudia budúcnosti fungovali nebol zlý, pričom sa podarilo dosiahnuť aj celkom solídnu atmosféru. Samotný obsah ma však moc nechytil. Oceňujem snahu o akési artové vyznenie a tiež že tu odznelo veľa pekných myšlienok, no hlavná os príbehu bola taká nemastná neslaná, málo prepracovaná, čo sa prejavilo hlavne v závere, ktorý bol pre mňa sklamaním. Samotný scifi motív cestovania v čase sa tu skrátka využil len minimálne, čo je obrovská škoda, pretože to začalo ozaj zaujímavo. Lepší priemer. 65/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je mi sympatické, že se někdo pokusil o náročnější film, jenže to bohužel platí jen pro děj, nikoli pro myšlenku. Ten film má velmi zajímavý nápad a možná i originální (aspoň jsem teda zatím nenarazil na sci-fi, kde by časem cestovala jen určitá část člověka (část jeho osobnosti) - nebo narazil, ale už si na něj nepamatuji), ale nepřijde mi úplně využitý (navíc v průběhu filmu jsem nepochopil, proč se pak oba chovali a jednali jinak). Možná se ten film měl zaměřit hlavně na tenhle nápad a necpat tam tolik tu ekologickou myšlenku, která je zde podána strašně divně. V určitých chvílích je strašně násilná, pak je tak upozaděná, že člověk až zapomene, že tam vůbec je a pak někdy vyznívá skrze hudbu tak strašně pateticky, že je až k smíchu. A vůbec, ta ekologická myšlenka s tím tématem zvláštního cestování času moc nesouzní. Celkově ten film by potřeboval lépe a chytřeji propojit, takhle chápu, co tím chtěl režisér říct (a ano, měli bychom si vážit funkčního ekosystému, atd, ale zase bych z QEDY nedělal nějaký extrémně významný film, ekologických filmů je hromada), ale nějaký celkový dojem nebo nějaký pocit z toho nemám. Ani tu depku, o které tu někteří uživatelé básní, jsem neměl. Takových filmů už jsem viděl dost a něco ve mě zanechají jen ty, co mě dokáží oslovit. A film bez atmosféry a chladným přístupem ke všem mě oslovit skutečně nedokáže. 2* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, myslím že aj celkom solídne spracovanie, na ktorom ale vidno, že peňazí na zobrazenie neutešenej budúcnosti v kapsičke nazvyš neboli. Pritom svet konca 21. storočia, ktorý sa ocitol z veľkej časti pod vodou, naskytuje veľa možností na vizuálne hody a nemusí ísť zrovna o hollywoodsky blockbuster. Každopádne film dokáže vtiahnuť, držať v napätí vďaka dvojníkovi nielen hlavnej postavy, len ku koncu akoby scenáristovi aj režisérovi došla šťava, respektíve nápady a potenciálne silný záver vyznie skôr do stratena a divák má pocit, že proste chcel toho vidieť o niečo viac. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama