Reklama

Reklama

Dva světy

(seriál)
  • USA Counterpart
Trailer
USA, (2017–2019), 18 h 54 min (Minutáž: 53–60 min)

Tvůrci:

Justin Marks

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Kenneth Choi, Ulrich Thomsen, Nicholas Pinnock, Bernhard Forcher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Howard Silk, který je zaměstnancem špionážní agentury v Berlíně, zjistí, že jeho organizace skrývá jedno velké tajemství - vchod do paralelní dimenze. Náhle je vržen do ponurého světa intrik, nebezpečí a zrady... (HBO Europe)

Recenze (55)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva světy nabízejí výjimečný pohled na komorní scifi s důrazem na zajímavé postavy s vykreslením jejich příběhového pozadí. Každá postava v seriálu, která je důležitá pro vývoj, získává časem více vrstev a nic není takové, jak to vypadá na poprvé. I díky tomu nabízí Dva světy zajímavý herecký koncert. Po první sezoně velké možnosti, v průběhu druhé zatím zajímavý příběh. Jsem zvědav, jaký bude konec druhé sezony a hlavně, zda vznikne třetí (která by mohla příběh ukončit). Líbí se mi styl celého seriálu, který je tak formální, svět je laděn do odstínů šedé, scifi prvky jsou decentní a často připomínají třeba byrokratický aparát a odcizení vedení ala 1984. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TĚMI DVEŘMI PROJDETE NA DRUHOU STRANU, DO JEJICH SVĚTA, STEJNÉHO JAKO JE NÁŠ. DĚJÍ SE TAM STEJNÉ UDÁLOSTI... TOMUHLE MÍSTU, KDE STOJÍME, SE ŘÍKÁ PŘECHOD...“ /// Svět tajnejch služeb, diplomacie a vztahu mezi „dvěma světy“. Ten „náš“ se má bát, protože z toho druhýho hrozí invaze. Žádný emzáci, ale lidi jako my. Dokonce totožný identity. Pro děj vybraný příhodný místo – Berlín a hvězdou (v dvojroli) J.K. Simmons, jakožto chlápek dvou charakterů. Chvíli trvá, než se do toho dostanu. Až když začne na povrch vyplouvat, kdo je kdo a jakou má opravdovou roli, začne to bejt zajímavější Překvapilo mě, kolik je tady na americkej seriál titulkovejch scén. Ten nápad s paralelním světem je super, to ostatní má kolísavý tempo. Vobčas někdo umře, vobčas se tomu někdo vyhne… asi to má i zbytečně moc dílů. Taková trojdílná minisérie by asi byla ideální. Dlouho trvalo, než se to rozběhlo a ani pak to nijak dějově nestrhlo. Ale případnou druhou sérii v klidu dám… (horší to bejt nemůže…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zabila jsem samu sebe. 2.) Vedle v baráku bydlí mě i starý podobnej člověk. 3.) Thx za titule „98765“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch nej seriálů poslední doby - nápaditý mix old school špionážního thrilleru a sci-fi o paralelních vesmírech, který báječně funguje jak v rovině osobní, tak i z hlediska relativně komplikované zápletky. Dvojitý J.K. Simmons je nepřekvapivě boží a celé se to odehrává v Berlíně. Co chcete víc? 1. série 90% 2. série 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znamenitá špionážní série okořeněná o zápletku s paralelními světy. Tvůrci chytře staví na postavách, hlavně na skvělém J. K. Simmonsovi a pomalu představují svět/světy. Chytré zasazení děje do moderního Berlína přidává krásnou paralelu k době studené války a časy Berlínské zdi. Důraz na zašmodrchané vztahy, vrstvení lží a chytlavé zvraty doplňuje decentní fantaskní prvek. Závěr funguje dobře jako ukončení, ale i nabízí háček pro další sezónu. Perfektní záležitost. ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama s prvky sci-fi jako záminka pro podpovrchový existenciálně filmový experiment inspirovaný Rilkeho básní. Taky trochu Kafkou, Orwellem, a brutalistní architekturou Berlína. Originálním způsobem rozkrojené město, jež má rozdvojení vepsané v rodokmenu. ___ Podvojné město a rozcestí v něm. Rozcestí v prostoru i v čase. Na každém rozcestí se vzdáváme možností cesty, kterou jsme se nevydali. Možností, ke kterým nemáme odvahu, nebo se nám třeba nelíbí, co by se z nás stalo, nebo třeba i proto, že se námi to líbí až moc. Při tom je jasný, že o tom, co by se stalo „kdyby", nikdy nemůžeme tak úplně vědět dopředu. Jenže, co naplat, je třeba si vybrat, jít tudy, nebo tamtudy, obojí najednou není prostě možný. Ale co když, někde jinde, v nějakým trochu jinak zpřehýbaným univerzu, tohle nějak možný je? Co když, když už jsme v tom, dostanete možnost se přesvědčit, že vaše představa o tom, kam vede cesta, která neměla být pro vás, byla naprosto mylná? A co jestli díky tomuhle zjištění, přijdete ještě na něco jinýho, totiž že ve skutečnosti nemáte představu ani o tom, co je zač a kam vede cesta, po které jdete....? ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit vynikající nápad tvůrců v tomto originálním seriálu ve kterém se vydáme do současného Berlína, abysme viděli příběh jednoho nudného úředníčka Howarda Silka, který chodí do své nudné práce skoro třicet let a vůbec neví, co v tý práci dělá a jakej to má smysl, že mu jeho zaměstnavatel platí a on neví za co. I takový jsou mezi námi!!! To se vše změní, když mu náhodou na ulici srazí jeho milovanou manželku a od té doby se kolem něj roztočí takovej kolotoč událostí, že normálnímu smrtelníkovi by se z toho rozskočila hlava. Zjistí totiž, že tam co dělá je tzv. PŘECHOD mezi dvěma paralelními světy, které byly v počátku naprosto identické, tzn. že zhruba v polovině osmdesátých let se zjistilo, že za tímto přechodem žijí úplně stejní lidé v úplně stejně vypadajícím světě. Mezi těmito dvěma stejnými světy se dá procházet s příslušnými vízy a přechod je přísně střežen. Od té doby, co se náš svět rozdělil na dva paralelní světy si každý ten daný svět žije vlastním životem, tzn., že do té chvíle než se svět rozdělil měli tzv. dvojníci stejné vzpomínky, ale od chvíle rozdělení si každý jel ve svém. Uff, vím, že to zní složitě, ale když se na to člověk kouká, tak to celkem jednoduše pochopí. Je pravda, že jsem se na to chtěl původně kouknout, protože jsem myslel, že to bude sci-fi, ale jediné, co tam je sci-fi je ten paralelní svět a tím to hasne. Spíš než sci-fi mi to připadalo jako slušnej špionážní thriller, který se snaží dopodrobna řešit hlavní postavy tohoto hlavolamu a to jak z pohledu psychologického, tak v jistých záběrech i z pohledu retrospektivního. Třeba, když se v retrospektivě podíváme do Východního Berlína v osmdesátých letech, kdy ještě stála Berlínská zeď a dcera jednoho z hlavních aktérů je fanynka německé elektronické kapely Alphaville, tak to mě fakt potěšilo. Nic podobného jsem neviděl a dost mě potěšil i koncept vyprávění tohoto příběhu, jelikož to nebylo tak akční a ani sci-fi, jak jsem předpokládal. Ale střípky, které tam tvůrci v průběhu po sobě jdoucích dílů rozhazovaly se na konci druhé série propojily v úplnou skládačku a když si člověk představí, že by existovaly dva identické světy, tak po zhlédnutí tohoto seriálu nevím, nevím, jestli bych chtěl vidět svého dvojníka z toho druhého světa. Za mně dávám 90% a to hlavně za tu druhou sérii, která fakt měla koule!!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další promarněný seriál. Skvělý nápad, výborný Simmons v dvojroli, ale neskutečně utahané a místo napětí se vše táhne odnikud nikam a občas jakoby to snad stálo na místě. Viděna pouze jedna série, druhou už bych nedal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá špionážní práce. Jen se tu místo agentů GRU či CIA infiltrují rozvědčíci z paralelního světa, takže krtkem může být prakticky kdokoliv. A v tom bylo asi to největší kouzlo, protože až na několik výjimek si postupem času člověk nemohl být jistý prakticky nikým. Ale zároveň to způsobovalo tak trochu zmatek, se kterým si tvůrci nedokázali vždy ideálně poradit. Nicméně pozitiva převažují. Hercům vládne jako vždy výborný dvojjediný Simmons a potěší i konečně pořádná role pro Nazanin Boniadi. Doufám, že druhá řada je jen otázkou času. Takovýhle konec by nakrknul. 85% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dva světy skopírovali časť seriálu Fringe (Hranice nemožného) a našrubovali do toho špionážnu zápletku. Asi by som dojmy rozdelil pre dva tábory divákov. Fanúšikov Fringe zápletka sama o sebe neohromí, takže budú viac a lepšie vidieť nedostatky ku ktorým sa ešte dostanem. Pre ľudí, ktorí si len teraz googlia čože to je Fringe, tak tí si asi budú hovoriť, že dlho nevideli seriál z tak zaujímavým potenciálom. Hlavný problém je, že keď sa dozviete niečo nové, dej sa viac začne hýbať, tak sa to zasekne na zbytočných a až nudných rozhovoroch, ktoré všetko brzdia a naťahujú. Herci zásadným postavám nedokážu poskytnúť silné charizma. Nadužívanie odhaleného ženského poprsia to rozhodne nezachránilo. Zaujímavých udalostí sa tu nájde dosť, ale chcelo to lepšie obsadenie a menej dielov na sériu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Zajímavá série, která mě překvapila opravdu nevšedním nápadem, samotné zpracování dvou světů se mi zdá jako perfektní možnost pro sci-fi film. Musím sice uznat, že se seriál nese v pomalejším tempu, moc akce zde nenajdete, ale na druhou stranu vám přichystá brilantní dialogy okořeněné nadstandardními hereckými výkony, kde zejména dominuje dvojrole Simmonse. Toho herce si začínám jaksi vážit čím dál tím více, dejte mu jakoukoli roli a on to prostě zmákne s bravurou. Líbily se mi jeho dvě odvrácené strany, jedna jako pečující manžel a druhá již ne tak optimistická. Musím taktéž poslat pochvalu za scénáristy, v seriálu se podle mě často dějí situace, které nedávají jednoduše smysl, ale tady jsem nic takového nenašel. Poslední díly samozřejmě s největším zastoupením akce, jež byla natočena velmi realisticky, za což palec nahoru. Uvidíme, jestli se dočkáme i druhé série, popravdě bych se do toho nepouštěl, sice závěr mírně otevřený, ale nevím, jak by zamýšleli pokračovat. Za mě dávám 79 % ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Skvely serial. Vyborny koncept, kvalitni herci, je to zabavny a ani z toho tolik necitim klasickou serialovou natahovanost. Bohuzel to v ramci prvni serie nedospelo k zadnemu famoznimu finale, je to spis odrazovy mustek pro druhou serii. 8/10 ()

Kaluž

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech epizodách to balím. Přespříliš natahovaná a velmi nezáživná špionážní omáčka, kterou ze srabu nevytáhne ani dvojitá porce J. K. Simmonse. Škoda, těšil jsem se. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Originálních témat ve scifické branži je pramálo. Když už se jedno takové namane, je hřích zpracovat ho tak konvenčně a nezajímavě, jak se to stalo zde. 1) Zmatečný a nepřehledný příběh chvílemi vyloženě nudí. 2) Polopatické umístění děje do symbolu studené války - rozděleného Berlína je trochu laciné. 3) Okolnosti kolem hlavní zápletky - rozdělení světů - jsou mlhavé. Tvůrci očividně vycházejí z předpokladu, že je lepší jen lehce naznačit. 4) 34letý přitažlivý Harry Lloyd (šéf Peter Quayle z naší strany) mě potěšil. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na začátku hlavně díky skvělé myšlence a výbornému J.K.Simmonsovi vypadalo exkluzivně, se ve výsledku podařilo rozmělnit v nepříliš pěkných kulisách Berlína do lepšího průměrného seriálu. Má to myšlenku, děj, ale ten je tak moc zbytečně nastavován všelijakou kaší, až vám přestane chutnat. A tak tu máte ty dvě velká pozitiva, která jsem v úvodu zmínil, jako palivo do skvěle sestavené rakety. Jenže to se nepodařilo pro přidání až moc vody zažehnout. A tak je to i s tímto seriálem. Bohužel, tak to osobně mám. 70% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Německý prostředí mě nesedí. A poměrně nesympatické postavy. Sice vás to časem vrhne do děje, ale mě se to hlavně ze začátku dost pletlo, který svět je jaký, než jsem se v tom začal orientovat. Ale jinak to šlo. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Ambiciózny projekt so zaujímavou zápletkou, skvelý J. K. Simonsom, ale skutek utek nedokázal som sa preklenúť cez 4. časť. Kvality tam sú, ale aktuálne sú na trhu lepšie seriály, ktorým budem venovať pozornosť radšej. Velká škoda. ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, mělo to víc než slušný herce, solidní nápad, bohužel první polovina řady byla tragická, po první polovině se to sice zlepší, bohužel potenciál paralelních světů, které se v jednom bodě začnou rozcházet je naprosto nevyužit. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 - Už od prvního traileru jsem se těšil, a mám radost, že se seriál hodně moc povedl. Seriál má velmi jednoduchou zápletku, ale provedení je skvělé. A v tomto je největší síla celého seriálu. Pořád si říkáme, že víme co přijde, a pak nás seriál překvapí jednoduchý a funkčním zvratem, díky kterému budeme hledat ústa na podlaze. Counterpart umí parádně překvapovat. Celou dobu nám něco ukazuje, aby to pak celé zahodil, a ukázal pravou podstatu celé té šarády. A jsem rád, že to dělá elegantně a nedělá z nás diváků blbce. Tvůrci navíc krásně pracují s atmosférou špionážních filmů, nikam nespěchají, hrají si s diváky, a po dlouhé době výborně funguje flashbacková epizoda. A to jsem ještě nezmínil skvělé herecké výkony. J.K. Simmons si to ve své dvojroli neskutečně dává, a ty jeho obě polohy jsou skvěle zahrané, vygradované a krásně se na tom staví. Olivia Williams mě v této roli sedla, a dost mě její výkon bavil. Hodně jsem si užil výkon Ulricha Thomsena, na kterého mám velmi dobré vzpomínky z Banshee. Harry Lloyd zahrál svou postavu dost dobře a hodně se mi líbil. Přesto, ze všech herců mě nejvíce překvapily výkony dvou hereček. První je Sara Serraiocco a její vražedkyně Baldwin, jenž podala opravdu velmi zajímavý a dobrý výkon, a mile překvapila. Druhou je Nazanin Boniadi, která si ukradla jeden z nejlepších momentů celého seriálu pro sebe, a v druhé půlce je perfektní. Jediné co mě na seriálu dost mrzelo byl ten náběh na druhou řadu, kterou bych ve výsledku ani nepotřeboval. A taky, že mít to o dva díly méně, tak by seriál šlapal mnohem lépe. Nicméně to nemění nic na tom, že se na druhou řadu moc těším. S02 - Druhá řada je oproti první mnohem otevřenější. Dozvídáme se mnohem více o historii "druhého světa", a taky v něm strávíme mnohem více času. Tvůrci velmi dobře pracují s flashbacky, a krásně s nimi otvírají epizody, aby naznačili v jakém duchu se pojede. Velkou pochvalu si tvůrci zaslouží za výborné vykreslení nových postav v podání Betty Gabriel, Christiane Paul a Jamese Cromwella. A vlastně si zaslouží další pochvalu za to jakým způsobem pracují s postavy, kterém známe z prvním řady. Fungují zvraty, napětí a výborná gradace v posledních třech epizodách. 8,5-9/10 ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Howard Silk je osuntelej deda, kterej pracuje na spionaznim urade v Berline. Hned v prvnim dile zjisti, ze existujou dva svety a pruchod do toho druhyho ma primo pod cumakem. Predstavej mu jeho druhy ja z protisveta a pak uz to jde raz naraz - spioni, vrazdy, intriky, manzelky v komatu, houslistka - zabijak,odposlouchavacky, prechody mezi dvema svety ( ten ,, tunel “ pod uradem dost nezvladnutej, treba ho v druhy serii vylepsej ), nahrazovani identit ... vyborne natocena priprava a dril deti/agentu na jejich budouci akci na druhym brehu. Tohle mohli klidne rozvest a nenechat to jen v jedny epizode. Celkove moc dobre zvladnuty sci-fi/drama se spionazni nadivkou, druha serie doufam bude co nejdriv. A ta iranka je delo jako svine. 75% ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama