Tvůrci:
Justin MarksHudba:
Jeff RussoHrají:
J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Kenneth Choi, Ulrich Thomsen, Nicholas Pinnock, Bernhard Forcher (více)Série(2) / Epizody(20)
Howard Silk, který je zaměstnancem špionážní agentury v Berlíně, zjistí, že jeho organizace skrývá jedno velké tajemství - vchod do paralelní dimenze. Náhle je vržen do ponurého světa intrik, nebezpečí a zrady... (HBO Europe)
Videa (1)
Po 1. řadě cítím lehké zklamání plynoucí z těch všech super recenzí a ono mne to nebavilo...nebo bavilo, ale míň než jsem čekal a očekávání jsem měl asi příliš vysoká. První půlka série byla o ničem, odkrývaly se karty a byl zmatek v tom, kdo je kdo a pro koho kdo pracuje...mnoho postav, mnoho jmen...prostě zmatek. V druhé půlce se to rozjelo a mělo to tah na bránu. Ten bohužel došel v nejblbější dobu a to v posledním díle, který spadl opět do průměru. Za mne standardní průměrný seriál, který ničím nenadchne a brzy po shlédnutí na něj zapomenete. Problém je i to, že pro mne není v seriálu jediná sympatická postava potažmo herec...člověk nemá komu fandit a koho si oblíbit. Vrcholem je postava hraná H. Lloydem... pokud byl cíl zahrát nesympatickou nulu, pak se povedlo. Druhou řadu zkusím rozkoukat i tak... Druhá řada byl luxus! Takhle si nějak představuji špionážní seriál. Mělo to koule a já jsem rád, že jsem to nevzdal. Škoda té špatné první série... ()
Pro mě jeden z těch nej seriálů poslední doby - nápaditý mix old school špionážního thrilleru a sci-fi o paralelních vesmírech, který báječně funguje jak v rovině osobní, tak i z hlediska relativně komplikované zápletky. Dvojitý J.K. Simmons je nepřekvapivě boží a celé se to odehrává v Berlíně. Co chcete víc? 1. série 90% 2. série 80% ()
S01 - Už od prvního traileru jsem se těšil, a mám radost, že se seriál hodně moc povedl. Seriál má velmi jednoduchou zápletku, ale provedení je skvělé. A v tomto je největší síla celého seriálu. Pořád si říkáme, že víme co přijde, a pak nás seriál překvapí jednoduchý a funkčním zvratem, díky kterému budeme hledat ústa na podlaze. Counterpart umí parádně překvapovat. Celou dobu nám něco ukazuje, aby to pak celé zahodil, a ukázal pravou podstatu celé té šarády. A jsem rád, že to dělá elegantně a nedělá z nás diváků blbce. Tvůrci navíc krásně pracují s atmosférou špionážních filmů, nikam nespěchají, hrají si s diváky, a po dlouhé době výborně funguje flashbacková epizoda. A to jsem ještě nezmínil skvělé herecké výkony. J.K. Simmons si to ve své dvojroli neskutečně dává, a ty jeho obě polohy jsou skvěle zahrané, vygradované a krásně se na tom staví. Olivia Williams mě v této roli sedla, a dost mě její výkon bavil. Hodně jsem si užil výkon Ulricha Thomsena, na kterého mám velmi dobré vzpomínky z Banshee. Harry Lloyd zahrál svou postavu dost dobře a hodně se mi líbil. Přesto, ze všech herců mě nejvíce překvapily výkony dvou hereček. První je Sara Serraiocco a její vražedkyně Baldwin, jenž podala opravdu velmi zajímavý a dobrý výkon, a mile překvapila. Druhou je Nazanin Boniadi, která si ukradla jeden z nejlepších momentů celého seriálu pro sebe, a v druhé půlce je perfektní. Jediné co mě na seriálu dost mrzelo byl ten náběh na druhou řadu, kterou bych ve výsledku ani nepotřeboval. A taky, že mít to o dva díly méně, tak by seriál šlapal mnohem lépe. Nicméně to nemění nic na tom, že se na druhou řadu moc těším. S02 - Druhá řada je oproti první mnohem otevřenější. Dozvídáme se mnohem více o historii "druhého světa", a taky v něm strávíme mnohem více času. Tvůrci velmi dobře pracují s flashbacky, a krásně s nimi otvírají epizody, aby naznačili v jakém duchu se pojede. Velkou pochvalu si tvůrci zaslouží za výborné vykreslení nových postav v podání Betty Gabriel, Christiane Paul a Jamese Cromwella. A vlastně si zaslouží další pochvalu za to jakým způsobem pracují s postavy, kterém známe z prvním řady. Fungují zvraty, napětí a výborná gradace v posledních třech epizodách. 8,5-9/10 ()
Znamenitá špionážní série okořeněná o zápletku s paralelními světy. Tvůrci chytře staví na postavách, hlavně na skvělém J. K. Simmonsovi a pomalu představují svět/světy. Chytré zasazení děje do moderního Berlína přidává krásnou paralelu k době studené války a časy Berlínské zdi. Důraz na zašmodrchané vztahy, vrstvení lží a chytlavé zvraty doplňuje decentní fantaskní prvek. Závěr funguje dobře jako ukončení, ale i nabízí háček pro další sezónu. Perfektní záležitost. ()
Špionážní drama s prvky sci-fi jako záminka pro podpovrchový existenciálně filmový experiment inspirovaný Rilkeho básní. Taky trochu Kafkou, Orwellem, a brutalistní architekturou Berlína. Originálním způsobem rozkrojené město, jež má rozdvojení vepsané v rodokmenu. ___ Podvojné město a rozcestí v něm. Rozcestí v prostoru i v čase. Na každém rozcestí se vzdáváme možností cesty, kterou jsme se nevydali. Možností, ke kterým nemáme odvahu, nebo se nám třeba nelíbí, co by se z nás stalo, nebo třeba i proto, že se námi to líbí až moc. Při tom je jasný, že o tom, co by se stalo „kdyby", nikdy nemůžeme tak úplně vědět dopředu. Jenže, co naplat, je třeba si vybrat, jít tudy, nebo tamtudy, obojí najednou není prostě možný. Ale co když, někde jinde, v nějakým trochu jinak zpřehýbaným univerzu, tohle nějak možný je? Co když, když už jsme v tom, dostanete možnost se přesvědčit, že vaše představa o tom, kam vede cesta, která neměla být pro vás, byla naprosto mylná? A co jestli díky tomuhle zjištění, přijdete ještě na něco jinýho, totiž že ve skutečnosti nemáte představu ani o tom, co je zač a kam vede cesta, po které jdete....? ()
- Ke konci epizody hraje skladba „The Dark End of the Street“ od amerického zpěváka Jamese Edwarda Carra. (Doomcourier)
- Když spolu Emily (Olivia Williams) a její dcera (Sarah Bolger) hovoří u stolu, můžeme si všimnout misek a hrníčků z obchodu IKEA. (pethrik)
- Původně byl do role Aldricha obsazen Michael Nyqvist, ale nakonec nemohl roli z časových důvodů příjmout a nahradil jej Ulrich Thomsen (půl roku před uvedením první série pak Nyqvist zemřel). (Martrix)