Reklama

Reklama

Dva světy - Série 2

(série)
USA, (2018–2019), 9 h 23 min (Minutáž: 53–60 min)

Tvůrci:

Justin Marks

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Martin Goeres, Betty Gabriel, James Cromwell, Mirela Burke, Nazanin Boniadi, Guy Burnet, Nick Hargrove, J.K. Simmons, Olivia Williams, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ti, kteří mají ve špionážní agentuře kýžený přístup, zabezpečí přechod do paralelní dimenze, ne nepodobné té naší. A je-li jejich svět stejný, jací jsme v něm my? Jsme lepší? Jsme jiní? Ve druhé řadě se Howard (J.K. Simmons) a jeho protějšek potýkají s těmito otázkami na vlastní kůži. Přechod je uzavřen a protože každý z nich uvízl ve světě toho druhého, musí se v zájmu přežití přizpůsobit. Howard Prime převezme život svého protějšku – chodí do jeho práce, žije v jeho domě... s jeho ženou. Howard Alfa je uvězněn na tajemném černém místě známém jako Echo, odříznut od všech, které zná. Zatímco mezi oběma světy eskaluje studená válka, která prohlubuje vzájemnou propast, oba muži jsou si stále podobnější. (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je oproti první mnohem otevřenější. Dozvídáme se mnohem více o historii "druhého světa", a taky v něm strávíme mnohem více času. Tvůrci velmi dobře pracují s flashbacky, a krásně s nimi otvírají epizody, aby naznačili v jakém duchu se pojede. Velkou pochvalu si tvůrci zaslouží za výborné vykreslení nových postav v podání Betty Gabriel, Christiane Paul a Jamese Cromwella. A vlastně si zaslouží další pochvalu za to jakým způsobem pracují s postavy, kterém známe z prvním řady. Fungují zvraty, napětí a výborná gradace v posledních třech epizodách. 8,5-9/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jako, jak to pojmout. Asi jednoduše. Druhá série zde byla pouze od toho, abyste věděli, jak to s lidmi skončí. O to víc je smutné, že nás asi čeká třetí série, která bude asi stejně na nic jako jako tato. Jako obvykle, najdou se lidé, kteří si to mimořádně užijí. První série měla své originální a příjemné kouzlo. Tato série spíše dovysvětluje spousto věcí, ale zároveň se neděje nic moc speciálního okolo. Člověk se v celku snadno zamotá v postavách a to člověk ani nemluví o zbytečných výplních a zcela zbytečných postavách. Byla to hodně smutná záležitost, která za mne osobně ztratila své "čaro". A v celku zbytečně. ()

Reklama

Mamutol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak i druhá série je za mnou. Vysvětluje se tu, jak vznikly dva paralelní světy, akce nejsou o nic lepší, než v první sérii a občas se člověk ztratí v postavách. Opět tu nejsou alespoň nějaké digitální efekty a je to stále taková televizní konverzačka natažená na 10 dílů. Koukat na jednotlivé díly s týdenním odstupem, tak bych asi seriál nedokoukal. ()

JG7 

všechny recenze uživatele

RIP Counterpart 2017-2019. Bylo to hezké dokud to trvalo. Velká škoda, že se končí už po druhé sérii. Té by prospělo, kdyby se pokračovalo dále. Děj je sice zakončen dostatečně uspokojivě, ale ač to zní zvláště po 9 hodinách, tak série je zbytečně uspěchaná. Cesta několika postav je zakončena, další bohužel zůstávají nedotažené. Trpí tím hlavně Howard Silk, který je přespříliš upozaděn. Přesto je druhá série stále velmi kvalitní pokračováním a důstojným zakončení jednoho z nejpřehlédnutějších seriálů. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to o nic lepší než první série, ale všechny nitky se zde krásně propojí, divák začne vše chápat a konec je vynikající, aneb máme další konspirační teorii, jak se k nám mohl dostat ten koronavirus. Navíc mnohem více prokoukl i fakt, že se jedná o vědeckou fikci. Stejně jako v první sérii, je zde jeden díl, který je naprosto boží a který se všem ostatním vymyká obsahem i formou (tentokrát díl 6 Twin Cities). První série byla o tajemství, druhá série je o plném odhalení toho tajemství a o zakončení, které je naprosto uspokojivé a vytváří krásný oblouk postavě, která byla ze všech nejdůležitější a přitom si ji nikdo zas tak moc nevšímal. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (1)

  • Ve 27. minutě, když policie zatýká bratra Miry v jejich domě, tak Mira (Christiane Paul) poslouchá ve sluchátkách skladbu „Universal Daddy“ od německé hudební formace Alphaville z jejich druhého studiového alba „Afternoons in Utopia“. (Trajektt)

Reklama

Reklama