Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná tím, že poznáváme skutečnou Elizabeth Smart, která bude působit v celém filmu jako průvodce a vyprávět divákovi příběh svého únosu optikou vlastní zkušenosti. Vše začíná v roce 2002, kdy čtrnáctiletou Elizabeth uprostřed noci probudí v jejím vlastním pokoji cizí muž s nožem. Vyhrožuje jí, že pokud s ním neodejde, zabije celou její rodinu. Odvede ji do lesa, kde má postavený stan. Zde už čeká žena jménem Wanda, která připravuje svatební rituál, což je ve skutečnosti brutální znásilnění Elizabeth jejím únoscem.Střihem se dostáváme do studia, kde skutečná Elizabeth Smart děj komentuje a vzpomíná na znásilnění ze svého pohledu. Druhý den ráno se Elizabeth svého únosce ptá, proč ji unesl, a poznává v něm muže, který nedávno navštívil jejich dům a mluvil s jejím otcem. Únosce se jmenuje Brian David Mitchell. Znásilňuje Elizabeth každý den, někdy i dvakrát denně. Drží ji svázanou a neustále jí cituje fanatické náboženské věty. Také ji přejmenuje na Ester. Třetí den se Elizabeth přidá a začne pomáhat s vařením v táboře. Wanda, coby Brianova první manželka, se cítí ohrožena, ale dovolí Elizabeth pomáhat. Elizabeth si chce povídat, aby o Wandě získala co nejvíce informací. Wanda je nicméně stejně zlá jako Brian. Elizabeth slyší, že ji hledá pátrací skupina, ale mlčí. Bojí se, že kdyby křičela o pomoc, že Brian zabije ji i její rodinu, jak jí neustále vyhrožuje... (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

Eddemi 

všechny recenze uživatele

Hadam jedinou myslienkou tohto filmu bolo to, aby bezna verejnost sa aspon snazila pochopit taketo obete a neobvinovala ich hoc z toho, ze nevyuziju kazdu prilezitost k obrane, k uteku... A hned prvy koment na csfd? Drb! ZAHADUM. Pre mna to bola zaujimava volba, nnatocit snimok znovu, tentokrat ale s dohovorom od samotnej Elisabeth. Uvitala by som o par minut viac a povenovanie sa tomu, co sa udialo v rodine neskor, napriklad aspon najblizsi rok... Tiez nerozumiem preco vynechali telefonat na 911, ktory mimochodom policajt na linke strasne spackal. Vynahradili to vsak nezmyselnym pravidlom put, ktore nasadili 15 rocnej obeti unosu. To je hadam non sens! ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Smart byla jako čtrnáctiletá dívka unesena náboženským fanatikem přímo ze svého pokoje. Udělal z ní svou druhou ženu (protože to chtěl Bůh) a pravidelně ji za přihlížení jeho ženy znásilňoval (to prej taky chtěl Bůh). Trvalo neskutečných 9 měsíců, než ji policisté vypátrali a fanatika s jeho pološílenou ženskou poslali za katr. Film je natočen podle skutečné události a sama Elizabeth nás filmem provede a sdělí, jaké mučení a znásilňování skutečně bylo… Velice příjemná jednohubka. Moc hezky zpracované, neutahané, pěkně to šlapalo. Za komentáře Elizabeth jsem byla ráda, hezky to ten film projasnilo. Nenudila jsem se ani chvilku, opravdu nadprůměrný kousek. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé spracovanie, nehovorím teraz o ultra lacnom sotva televíznom filme. Herci hádam kategórie C, nesympatická apatická hlavná postava ktorá po dvesto dňoch v púšti a bez stravy, umývadla, vani a sprchy stále rovnako nalíčená, vlasy rovnako čerstvo zmyté. Celé proste nedôveryhodné, amatérsky spracované, resp. nespracované ale sfušované. Koľko možností mala Elizabeth k úteku toľko je hviezd na nebi. Jediná výhoda filmu je ,že to trvá len hodinu a pár minút. 20 % ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, že se jedná pouze o TV film. Horší je zpracování typu celovečerního širokoúhlého filmu o zkontumovaném fotbalovém zápasu mezi Slavojem Špatná Lhota a FC Bramborová nať. Závěr: nedoporučuji. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Fascinujú ma títo kazatelia, sekty, farári a iné vyšinuté, na boha napojené zrúdy. Všetko sa točí okolo troch pilierov. Chlastu, kázania a sexu. Snáď bol tento snímok prerosprávaný skutočne tak ako sa stal, že tam neboli prikrášlené veci a že nechceli len ukázať hlavné udalosti alebo motív. Ako lacný TV film a fakt hroznej udalosti dobré. 2 z 5 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama