Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádejný, ale chudobný pretekár motokrosu Miles (Alex Neustaedter) narazí v prašnej kalifornskej púšti na bionického bojového robota podobného psovi menom A.X.L. Obdarený umelou inteligenciou novej generácie, no so srdcom psa, A.X.L. si vytvára s Milesom silné emocionálne puto, avšak k veľkej nevôli darebáckych vojenských vedcov, ktorí A.X.L. vytvorili a urobili by čokoľvek, aby ho získali späť. Uvedomujúc si, čo všetko je v stávke, ak by A.X.L. nebezpeční vedci dolapili, Miles spojí svoje sily s inteligentnou a vynaliezavou graffiti umelkyňou Sarou (Becky G), do ktorej je tajne zamilovaný, aby spoločne ochránili svojho nového najlepšieho priateľa. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

razzy1230 

všechny recenze uživatele

Film,který má hodně blízko ve všech ohledech (děje) k jeho policejnímu předchůdci robotu jménem ,,Chappie" z roku 2015. Pokud se někomu líbil tento film, bude se mu s jistotou líbit i tento psí robotický "voják" ze kterého se nakonec vyklube hravé štěně s velkou inteligencí, technologickými vymoženostmi a schopností stát se "živým" opravdovým přítelem a ochráncem člověka,což je až debilní zároveň. Přesto na ně čeká nelehké úkoly v podobě hloupého synáčka bohatý rodiny, vývojáře a následně armády, kde to taky končí. Jednoduše by to mohl být opravdu dobrý film a šlo z toho opravdu vymáčknout mnohem více. Bohužel se nepovedlo z nějakého důvodu. Kdo nemá rád tyhle robotické Sci-Fi, kde si stroj uvědomuje sama sebe (zde to tak úplně není), tak o nic opravdu nepřijde. Někdo kdo takové filmy snáší kupodivu dobře jako já, tak toho tento film určitě neurazí svojí "Béčkovostí" a nelogičností. Je to takový jednodušší film na odlehčenou a nemůže od toho člověk bůh ví co očekávat. Mrzí mě u toho filmu opravdu hodně,ale i tak jsem to celkem rád viděl. Každopádně člověk u toho musí kompletně vypnout a přehlížet veškeré chyby. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No co čekat od sci-fi, které vidělo jen pár set lidí a v USA jako zázrakem měl menší úspěch v kinech? Parta nezajímavých teenagerů, spousta motorek, zlotřilá korporace a jeden robotický pes. Je to stokrát omletá klišovitá nuda, ve které se nestane nic co byste nečekali. Aspoň že Becky G, alias zpěvačka jednoho hitu je celkem kočka a A.X.L. se povedl a je to sympaťák přehrávající všechny ty "herce" :) ()

Reklama

Lenii 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodně těšila a hledala si chvilku, kdy si ho užiju. ... Nicméně tedy musím konstatovat, že film mé očekávání tedy vůbec nesplnil. Námět příběhu je super, ale to zpracování a celý ten děj, jakým se film postupně dal, to je naprd. Čekala jsem od toho opravdu daleko víc než jsem jízdu na motorkách, rádoby romantický táboráček uprostřed ničeho a k opravování Axla teenegery nemám co dodat. Nechci vypisovat, co vše mi vadilo a co bych viděla fakt jinak, protože to by bylo dost dlouhý, ale co musím vypíchnout, proč jsem film dokoukala do konce, je opravdu myšlenka spojenectví psa a člověka. Mám psy ráda, takže se to dalo čekat. Ale tohle tam bylo fajn. Nicméně zase tak kostrbatě zpracovaný. A ten děsnej samolibej frajírek Sam. Uff. ... No, jsem ráda, když ve mě film vyvolá silné emoce a už jen proto filmu pak nikdy nedám jen jednu hvězdu či odpad. Takže za námět a samotného Axla 2 hvězdy - 35%, ale víc nic. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A.X.L." na konci síce sľubuje pokračovanie, no súdiac všetko, čo som si pozrel to asi ostane iba sľubom. Neviem, či by na to bol ale niekto skutočne zvedavý. Film nie je vyslovene zlý, no nemá v sebe žiadnu iskru, ktorú by ste nenašli niekde inde. Podľa mňa tu nie je jediný originálny námet, ktorý by stálo za to preskúmať. Okrem toho film očividne prepadol a to nie je rozhodne veľmi veľké plus. To je skôr naopak signál, že vám odzvonilo. Pozerá sa na to celkom okey, postavy sú však veľmi štandartné a stereotypné. Nevedia filmu pridať niečo výnimočnejšie. Každý má svoju rolu a ide s ňou. Efekty a triky sú celkom okey, finále má pár dobrých momentov, no v princípe je to ako každý film o výnimočnom priateľstve, ktoré sa zrodilo z ničoho nič. Je to v tomto smere jedine strata času. Nebudete otrávení, no určite vás to v ničom neobohatí. Myslím to vážne. Hodnotenie: C ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A. X. L. je přísně tajný robot v podobě psa, zkonstruovaný pro vojenské účely, který unikne. Po setkání s nějakým Milesem si začnou oba vzájemně vytvářet přátelský vztah, načež se Miles rozhodně robota chránit. Koho okamžitě nenapadne klasický snímek „Číslo 5 žije“ (1986), že? Inu, když si vezmeme danou šablonu, celkovou atmosféru a zaměření převážně pro mladé diváky, vyznívá dnes z toho především přímá konkurence snímku „Bumblebee“ (2018), který vzešel do kin ve stejném roce. Známých motivů je použito více a tak filmoví fanoušci mohou během sledování striktně hádat, který daný film jaká scéna připomíná. Nakonec, to samé platí i pro zmíněný „Bumblebee“. Tady se tentokrát používá daný aspekt přátelství psa s člověkem. Pomalé tempo, jednoduchý a však pevný scénář, absence násilných scén a třeba i přirozené emoce vytvářejí přívětivou rodinnou podívanou bez bázně a hany. I přes rapidně nízký rozpočet je výprava přijatelná a obsahuje povedené CGI efekty, které mají, jen tak pro zajímavost, českou stopu. Ano, na svědomí je má Beach FX, Prague, čímž je opětovně potvrzeno, že Češi prostě umí, a to i za malý peníz. Snímek jako takový ničím výjimečný není, ale za pozornost stojí. Když se to tak vezme, tak vlastně obsahuje dvě dějové linky. Přátelství s oním robotem a pomalu se vyvíjející vztah mezi Milesem a nějakou Sárou, která se k nim přidá. Samozřejmě s armádou za zády. Určený je tak spíše jen pro určitý okruh diváků, kteří si u filmu chtějí jen odpočinout. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Film je remakom krátkometrážneho 7-minútového snímku Miles (2015) od rovnakého režiséra. (Astonko)

Reklama

Reklama