Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádejný, ale chudobný pretekár motokrosu Miles (Alex Neustaedter) narazí v prašnej kalifornskej púšti na bionického bojového robota podobného psovi menom A.X.L. Obdarený umelou inteligenciou novej generácie, no so srdcom psa, A.X.L. si vytvára s Milesom silné emocionálne puto, avšak k veľkej nevôli darebáckych vojenských vedcov, ktorí A.X.L. vytvorili a urobili by čokoľvek, aby ho získali späť. Uvedomujúc si, čo všetko je v stávke, ak by A.X.L. nebezpeční vedci dolapili, Miles spojí svoje sily s inteligentnou a vynaliezavou graffiti umelkyňou Sarou (Becky G), do ktorej je tajne zamilovaný, aby spoločne ochránili svojho nového najlepšieho priateľa. (TV Markíza)

(více)

Recenze (39)

juta 

všechny recenze uživatele

Na takové nízké hodnocení film dopadl víc než dobře. Pár malých mušek se tu našlo, jako když si zrovna v danou chvíli nevěděli tvůrci rady, jak správně natočit danou scénu, aby to vypadalo dobře a věrohodně, ale jinak mě to hodně bavilo a chvíli jsem měl nutkání i na plný počet. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A.X.L." na konci síce sľubuje pokračovanie, no súdiac všetko, čo som si pozrel to asi ostane iba sľubom. Neviem, či by na to bol ale niekto skutočne zvedavý. Film nie je vyslovene zlý, no nemá v sebe žiadnu iskru, ktorú by ste nenašli niekde inde. Podľa mňa tu nie je jediný originálny námet, ktorý by stálo za to preskúmať. Okrem toho film očividne prepadol a to nie je rozhodne veľmi veľké plus. To je skôr naopak signál, že vám odzvonilo. Pozerá sa na to celkom okey, postavy sú však veľmi štandartné a stereotypné. Nevedia filmu pridať niečo výnimočnejšie. Každý má svoju rolu a ide s ňou. Efekty a triky sú celkom okey, finále má pár dobrých momentov, no v princípe je to ako každý film o výnimočnom priateľstve, ktoré sa zrodilo z ničoho nič. Je to v tomto smere jedine strata času. Nebudete otrávení, no určite vás to v ničom neobohatí. Myslím to vážne. Hodnotenie: C ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Už Transformeři mi přišli jako film pro dětičky, tak můžete hádat, co si myslím o tomhle žvástu. Ano správně, ani robotickej Lasý mě nenadchnul. Příběh je ubohej, až to bolí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný příběh chlapce a jeho psa. Tématem je co se stane, když se roboti stanou schopnější než lidé. Snímek zoufale volá ochotného opraváře. Chtělo by to hereckou osobnost a vůbec lepší postavy a lepší příběh. A.X.L. scénář je dobrý jen pro vědu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro mě krásny sci-fi film, ať jeto auto, letadlo jakýkoliv robot tak i tenhle psí příběh měl super akci skvělé herce a i dobrou dramatickou chvíli no já jsem dost spokojený je to tak povedlo se. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkovým pojetím to na mě působilo jako klučičí dobrodrůžo z 80. a 90. let. Problém je, že dnešní mládežníky to těžko osloví. Ale mě tahle pohádka o kamarádství kluka a bojového robopsa docela bavila. Hlavní zásluhu na tom má zejména čoklík, který se vizuálně vydařil a bylo ho hodně. A nic moc jsem neměl ani proti hercům. Ne že by se jednalo o nějaké extra talenty, ale svoje role odehráli celkem solidně a nelezli mi na nervy. Nic k zapamatování, ale za tu trochu nostalgie to stálo. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako nenáročná oddychovka why not. Příběhově je to teda dost primitivní, ale vizuálně to vypadá hezky cool a ta přeseksualizovaná teenka v hlavní roli to taky táhne docela nahoru. Škoda jen, že robotického čokla si divák moc neužije a zejména po stránce osobnosti mi přišel trochu nedotaženej a vztah jsem si k němu vytvořil tak nějak napůl (na rozdíl od přeseksualizované teenky), což u takového filmu asi taky není úplně dobře. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelná pohodová jednohubka, nicméně osobně se z tohoto tématu robopsa dalo vytěžit mnohem mnohem víc, než jen teenagerovská blbinka s klasickou love story, která se nacpe snad všude. Osobně bych si celkem přál bojovější a akčnější pokračování, kdy budou muset Milese s AXLem vyslat na nějakou misi. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Podobný film kde by zajímavou roli ztvárnil psí "Terminátor" kterého vývojáři nazvali A.X.L. jsem ještě neviděl takže se mi to docela líbilo.Robotický pes(který je větší než tygr) uteče od svých vývojářů,ale do cesty se mu připlete mladý motorkář Miles který díky svým akrobatickým kouskům na motorce přechytračí robotického psa Axla který na něj zaútočí a pes se trochu při dopadu na zem rozbije.Vedle sebe stojícímu Milesovi pošle na mobil instrukce jak ho má opravit.Kluk ho dá do kupy a jako Avatar se s ním spáruje a má nového mazlíčka kterého ukáže své holce Sáře a Axl je začne chránit.Samozřejmě armáda chce svou drahou armádní "hračku" zpět a tak jde po této trojici dokud je nenajde.Miles uteče s Axlem,ale zraní se a Axl utíká dál sám.Nakonec ten robotický pes Axl dojde k závěru,že to nemá cenu dál utíkat a sebedestruktivně se jako Predátor odpálí.Docela mě ten film překvapil,protože se na to dalo dívat. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na filmu dopadlo nejlépe to robozvíře.Jinak naivní filmek.Pes moc schopností na svou ochranu neměl,když se nechal upálit.Slabota.40%. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o armádním robotovi na zabíjení, který v průběhu filmu vůbec nikoho nezabije, ba dokonce ani vážně nezraní … to je prostě naprd. No ale alespoň koncovku měli dobrou :D ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný zárez od Neflixu. Kto čakal akciu, či triler alebo veľkolepé sci-fi, toho sklamem. Je to len obyčajný film o priateľstve človeka so psom. Neobyčajný je len samotný pes. Pekne natočené, skvelý dravý digi-soundtrack a klasika od Neflixu, triky a spracovanie na úrovni béčkových blockbusterov, nie čo sa týka veľkoleposti, ale kvality. Neľutujem pozretie aj napriek tomu, že som naozaj čakal niečo iné, viac akcie a pod. Možno preto ma to prekvapilo a to celkom príjemne. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No co čekat od sci-fi, které vidělo jen pár set lidí a v USA jako zázrakem měl menší úspěch v kinech? Parta nezajímavých teenagerů, spousta motorek, zlotřilá korporace a jeden robotický pes. Je to stokrát omletá klišovitá nuda, ve které se nestane nic co byste nečekali. Aspoň že Becky G, alias zpěvačka jednoho hitu je celkem kočka a A.X.L. se povedl a je to sympaťák přehrávající všechny ty "herce" :) ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Herecky a příběhově neskutečná hovadina. Jednu hvězdičku dávám za skvěle zmáknutého robopsa. :) ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Přesně jak to vpadá na první pohled, tedy taková ta blbost z robotickým čímkoliv, tak přesně je to i ve filmu. Týpek je takovej polopablb, je tu parta debilů, armádní stroj který vypadá jako pes a krásná holka, která má bratra debila na druhou, atd. Vzhledově, vypadal AXL celkem dobře - i když trikově bylo hodně poznat že je prostě cgi - ale nedokážu opět scénáři odpustit že armádnímu robotovi, který má primárně sloužit jedinému účelu, dává city a jakési chování reálného živého psa. To postrádá jako vždy jakýsi "reálný" pohled na to, jak by to vypadalo, kdyby utekla nějaká mašina od armády - je nelogické, aby stroj na zabíjení, měl program na chování, nebo program na zpracovávání reálných hrozeb (hodný debil, zlý idiot, hodná holka, ochrana jednotlivých lidí, oproti útoku na jiné lidi, atd) Celý začátek a zhruba tak okolo půlky filmu a závěr, byly tak na 1 hvězdu a ta výplň mezi tím, tak zhruba na 2 - 3. Celé středisko kde se AXL vyrobil, vypadá jako skladiště uprostřed pouště, kde jsou jen 2 lidi a armádu tady zastupuje 1 ženská v televizi. Ty kráso, nečekala jsem zázraky, ale tohle působilo tak směšně, že šla celá atmosféra "strachu" úplně do háje. Vyloženě ne že bych tomu nevěnovala pozornost - měla jsem to puštěné při práci - ale moc mě to do děje nevtáhlo. Nevím jestli jsou zrovna američani takový kreténi, nebo to prostě musí nacpat do každého druhého filmu, kvůli nějakému rozdělení na hodné a zlé, ale nedokážu pochopit tu jejich inteligenci, která jim říká, že cokoliv co není moje, a nebo čemu nerozumím, tak musím zničit. Škoda že se tyhle filmy dělají až tak moc pro náctileté, a nebo naopak jako horrory a nic mezi tím. I takový film jako je Číslo 5 žije, je lepší varianta, než tohle. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

bojovej robot, kterýho rozhodí sprcha z plamenometu? no jinak vzali kluka a holku, ty spojili s robotem, který se chová jako skutečný pes (logika bagr ale budiž), bratr holky je zloduch a pejsu zabije, no ale i psi mají podobný množství životů jako kočky, nakonec se z něho stane tamagoči :-), pak je tam ta linka s vědci a vládou. Je to děsná kravina. ()

Reklama

Reklama