Reklama

Reklama

Řezník, kurva a jednooký muž

(festivalový název)
  • Maďarsko A hentes, a kurva és a félszemű (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ačkoliv se příběh o rozčtvrceném řezníkovi, který umřel, protože miloval, podobá populární městské odrhovačce, vychází ze skutečných událostí. Odehrály se v Budapešti v roce 1925, kdy z místního nevěstince utekla jistá Mária Fekete. Je znechucená životem a z kolejí, kde se chystá ukončit svou bídnou existenci, ji zachrání zjizvený Gusztáv Léderer, bývalý četník. (3Kino Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dostanu svůj žold?“ - „Dostaneš hovno! Slyšel jsem, že máš dluhy.“ - „Sto tisíc.“ - „Víš co? Nech si tu zbraň…a střel se do hlavy.“ Psanec a prostitutka. Oba odepsaní, bez peněz a budoucnosti, se nezávisle na sobě rozhodnou v jednu noc ukončit svá trápení. Jenže osud je svede dohromady…Už od úvodu jsem podvědomě cítil, že půjde o podívanou s přívlastkem „zvláštní“. Tak se dá označit i pohlcující, dominantní atmosféra, která je skvěle podpořená černobílou kamerou (ta navíc podtrhuje i syrovost a naturální scény), střihem a hudbou. A podivný je i vztah ústřední dvojky, který není ani tak o lásce, jako spíš vzájemné potřebě, přesto jistá „blízkost“ nechybí. Podařila se nastínit i doba, to chladné, blátivé a šedé Maďarsko jsem cítil i chvíli po zhlédnutí. Vůbec ve mně ten film ještě dlouho dozníval, přesto, že se v něm toho tolik neděje a je odosobněný. Pár věcí mi vadilo (nejvíc asi řezníkova „nesmrtelnost“), i tak to vidím na 4*. „Co je to za znamení?“ - „Znak kurev.“ - „Kdy mi dáš?“ - „Nikdy!“ - „Proč ne? Vše je na prodej. I tebe si koupím!“ ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Ak existuje noir/expresionistická komorná dráma s východnými prvkami,tak Mäsiar,kurva a jednooky muž je toho príkladom.Janos Szász oprášil jednu z najneslávnejších madarských kriminálnych prípadov z obdobia medzi dvoma svetovými vojnami a vytvoril napinavé aj po štylistickej a jazykovej stránke zaujímave dielo.Dôraz na sexualnu vášen a silnú telesnosť v žiadnom prípade nie je samoučelný.Obrazy sexualnej tužby a nahoty su na sebe navrstvené priamou,primitivnou a stredovekou krutostou bitunku a rovnako prvotným inštiktom koristi.Sme surove mäso,zvieratá na uteku,ktore sa hádaju v zajatí našich biologických determinácii,ktore si zaslužia sucit,ale sotva odpustenie,preto žiju svoj život v iluzii,že môžu oklamať svôj vlastný osud. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Černobílý film (s krátkou barevnou vložkou zachycující krátké štěstí zločinné dvojice v šantánu) v expresionistickém pojetí (což odpovídá i době děje) je syrovým, viscerálním obrazem, pojednávajícím o mase lidském (živočišný a násilný sex) a užitkovém (jatka), kde je pak "poražen" i člověk, postupně proboden, dušen, topen a nakonec zabit jateční sekyrou. Film pro otrlé, v němž mj. násilník "mazlí" ženu cihlami zlata! Komentář: https://www.disapprovingswede.com/butcher-the-whore-and-the-one-eyed-man/ https://hessteg.com/hentes-krva-es-felszemu-2017-kritika/ https://www.filmtett.ro/cikk/4778/a-szep-a-rossz-es-a-csuf-szasz-janos-a-hentes-a-kurva-es-a-felszemu ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Podle názvu a synopse film, který bych rozhodně ze svého promítacího plánu vynechal. Nicméně ho natočil János Szász a to se nedá jen tak přejít bez povšimnutí. Což o to, režie je výborná a udržuje diváka v neustálém napětí. Boj dvou mužů o "kurvu" je také podán dostatečně expresivně a s maximální hutností: chtějí ji (černou Dorku Gryllusovou) mít oba a za každou cenu. Kdo ovšem s něčím příliš zachází, tím také většinou schází. Proč si ale takový talentovaný režisér vybral právě toto brutální a primitivní téma pro svůj film mi z filmu samého nevyplývá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Udalosti tohoto filmu sa realne odohrali v madarku niekedy roku 1925 - tusim to bola Budapest. Reziser Janos Szasz natocil vskutku bravurny film, dobre je zobrazena prostitutka, jej umysly skoncit zo zivotom. No lenze potom sa prostitutka zaplietla s byvalym zandarom a veci sa kompliku. Ako sa komplikuju a v com, o tom je uz tento film. Madarske filmy velmi nemusim - vynimkou je Kontroll 2003, tento vsak brutalne dobre vysiel. natocene fakt na urovni, ta depresia z filmu sa priamo a plazivo sirila az do mojej chalupy - fu, pekny brutal. Vobec bych netipoval Madarsko, skor tou depresiou bych film tipoval na seversku skandinvsku tvorbu . 95 % ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama