Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Vern Haskell má těsně před svatbou se svou snoubenkou. Dívka je však v obchodě svého otce, kde pracuje, dvěma neznámými chlapy přepadena, znásilněna a zabita. Cizinci prchají i s lupem z města a nešťastný Vern se osamocen vydává za nimi. Stopa vede až k jakémusi Kolu štěstí a bývalá tanečnice, záhadná Altar Keane, se zdá být jedinou osobou, která může Vernovi pomoci. (dopitak)

(více)

Recenze (13)

RHK 

všechny recenze uživatele

Netradiční, bohužel jinak průměrný western špičkového režiséra Fritze Langa, s Marlene Dietrich v hlavní ženské roli a s nezajímavým a přehrávajícím Arthurem Kennedym v hlavní mužské roli. Vern Haskell (Kennedy) putuje po celém Západě a hledá vraha své snoubenky. Řekli mu, že pravděpodobně najde viníky v Kole štěstí (Chuck-a-Luck), ranči zločinců (Rancho Notorious), který vede osudová žena Altar Keane (Marlene Dietrich). ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Fritz Lang jako režisér westernů u mě zatím moc bodů nepobral, bohužel. Noiry mu šly rozhodně líp! Stejně tak stárnoucí Marlene v (skoro)teplácích na mě moc velký dojem neudělala, i když se jí musí nechat, že z plátna tohoto filmu odešla s velkou grácií. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přeslavná spolupráce dvou Hollywooďanů z Německa. Marlene Dietrich, Fritz Lang a barevný western? Konečně, proč ne. Marlene už na konci 30. let dokázala, že perfektně zvládá jakýkoli žánr. A později k Stewartovi přidala i Waynea. Jen škoda té rozepře ohledně stylizace Altar - Lang si přál, aby se Marlene právě u něj přehrála do rolí starších žen, ale chtěl to po ní jednoduše příliš brzy. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Podobné principy jako westerny Sturgese nebo Hawkse, téma spravedlnosti a pomsty, stejný tah na branku hlavního hrdiny. Toto drama ve westernovém prostředí rozhodně není nic podřadného a lze je zařadit ke klasice. Výrazná role Marlene Dietrichové, majitelky ranče psanců... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle si představuju výborný western. Od začátku v napětí, motiv odplaty a vysvětlení záhady, ideální stopáž, pár rvaček, střílečka, krocení mustangů, krásné ženy, intriky. Dobrá hudba, skvělá temná atmosféra především prostředí ranče. Jeden z nejlepších westernů, co jsem kdy viděl. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pre Fritza Langa nebol western súdený, určite viacej vynikal v inom žánri. Hviezdne obsadenie dáva nádej, technicolor atraktivitu a pesničky to zabíjajú. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Noirový western, jehož zásadním mínusem je obsazení hlavní role. KOUSEK DĚJE Vern (A. Kennedy) je nezajímavý vizuálně i herecky. Zoufalství nad ztrátou snoubenky skoro vůbec nedokázal zahrát. Těžko uvěřit, že by se démonická krasavice Marlene mohla naivně zamilovat do tak fádního týpka, zvlášť když má vedle sebe chlapíka (Mel Ferrer), kterému charisma stříká z úší. ___Snímek má přesto řadu scén, které zaujmou - dostihy prostitutek, otrávená Marlene zpívající s cigaretou v puse.../ 2. 12. 12./ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Slušný napínavý western s božskou Marlene Dietrich a dalšími sympatickými herci (v malé roli se objevil také Superman George Reeves). ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Western na téma pomsty, není to nic průkopnického, přesto film velmi příjemně ubíhá, některé scény jsou hodně napínavé, herecké výkony výborné, k tomu Marlene, které to stále hodně sluší, moc pěkné scenérie, kvalitní závěr. Co je na něm ale opravdu kvalitní je že nic není jasné dopředu a divák se vše dovídá postupně stejně s hlavním hrdinou, čímž film disponuje poměrně dost dobrou atmosférou po celou dobu. Příjemný, kvalitní western. 85%. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný western s motivem pomsty, prokládaný písničkami, což je velice netradiční, protože se to tam absolutně nehodí. Lang v obyčejného scénáře nic moc nevykouzlil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zavraždili mu snoubenku a to neměli dělat. Západní western natočený na barevný materiál je spíše konverzační etudou, ale jedné přestřelky na konci se přeci jen lze dočkat. Celé je to, až na malé nepatřičné výjimky, studiový film, což podle toho také vypadá. Vysvětlena je tak hlavně ta převládající konverzačka a často stabilní kamera. Tahounem filmu je především Marlene Dietrich, která v dějství rozdala karty a s každým si hraje dle své libovůle. A to i s mladíkem toužícího po pomstě, který s ní jedná v domnění, že jedině ona mu může pomoci. Protože se tak tedy jedná spíše o zábavný rodokapsový snímek s nějakou tou písničkou pro divácké povzbuzení, o nějaké napětí nelze ani omylem zakopnout. Jako filmová klasika snad jen pro filmové fajnšmekry a fanoušky westernových filmů, neboť z toho nelze moc očekávat. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. "Akademický" western se stárnoucí Dietrichovou, která hraje to, co po celou kariéru, tj. štětku. Toporný hlavní hrdina a tuctový scénář. Jo a Lang to vzdal a režii přenechal svému poslíčkovi, který mu obstarával svačinu. Stejně to už nebyl ten Lang, kterého jsme znali. V rámci žánru za (slabé) 3. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s několika zajímavými okamžiky v rámci bojů mezi pěstmi a zbraněmi, které Lang ostře inscenuje v barevném provedení Technicolor, uspokojující základní touhy obyčejného filmového diváka, kterého neoslní ani ženská hvězda Marlene Dietrich. Postavy rozehrávají ostrou zápletku přímočarým stylem, který udržuje poměrně snesitelné tempo. ()

Reklama

Reklama