Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (401)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Kdo zhlédl krátký film Interesting Ball, poskytne mu to dobrý obraz toho, co v celovečerním formátu od režisérů očekávat. Ačkoli se to ze synopse nemusí zdát, Švýcarák je se svým smyslem pro absurditu a pro amatérské filosofování nad nejpalčivějšími životními otázkami ukázkový crowdpleaser. Na této rovině ovšem nezůstává a ze své podstaty si neustále utahuje. Emocionálně nejpůsobivější scény, v nichž postavy objevují sami sebe a triumfují nad nemilosrdným osudem, režiséři inscenují například za asistence hrubého a naivního fekálního a sexuálního humoru, tak jako ve výše zmíněném krátkém filmu. _____ Švýcarák nás zpravuje o tom, že vše je spojeno se vším a všichni jsme vždy v centru vesmírného dění, ale jen když jsme schopni si hlasitě ulevovat na veřejnosti. Je to málokdy viděná hříčka pohrávající si s tematickými a stylistickými tradicemi vlezlých emocionálních crowdpleaserů. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Odkedy Daniel Radcliffe dohral svojho posledného Harryho Pottera, odvtedy som ho nevidel v nejakej normálnej role .. a vyzerá, že budem na neho rovnako vysadený ako na iného Brita, na Hugha Granta ... Týmto filmom sa úspešne zaradil do škatuľky - NEPOZERAŤ! .... Teda ... ak by ste fakt mali chuť sledovať po celý čas prdiacu mŕtvolu, ktorá používa svoje prdy na reaktívny pohyb, či svoj stoporený úd v nohaviciach ako kompas a iný bizár .... tak si to spokojne pozrite. Film niečo má do seba, to mu neberiem, ale nie jeden, ale množstvo momentov už bolo za mojou hranicou znesiteľnosti. Nečudujem sa teda faktu, keď na festivale nezávislých filmov Sundance v Utahu odchádzali ľudia zhnusení z kinosál ... No aby ste nepovedali, že som na tom filme nenechal aspoň nitku suchú, tak soundtrack bol výborný! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Film s asi najbizardnejšou zápletkou, aká sa v amerických filmoch objavila za poriadne dlhú dobu som si nemohol nechať ujsť, pričom očakávania som mal vysoké a našťastie to dopadlo prakticky presne tak, ako som aj čakal. Už od samotného začiatku som vedel, že to bude to pravé, tá neskutočne pohodová atmosféra si ma získala okamžite, rovnako ako obe hlavné postavy, Paul Dano a Daniel Radcliffe podávajú vynikajúce výkony a ich postavy a celé to ich priateľstvo ma mimoriadne bavilo. Dejovo môžem vytknúť jedine fakt, že v prostrednej tretine film začne pôsobiť trochu stereotypne, ale aj vtedy ma to dostatočne bavilo a tých bláznivých a bizardných scén je tu stále nespočet. Ale najviac aj tak musím pochváliť, že film dokáže v jednom momente poskytnúť celú sériu pocitov, keďže je to nielen vtipné a originálne, ale rovnako cítiť, že je to celé vlastne aj dosť smutné a obzvlášť hlavnej postavy mi bolo aj celkom ľúto. Také scény, ako stretnutie v autobuse alebo párty to len potvrdia. A práve v tej poslednej tretine sa už tvorcovia rozhodli viac využiť práve tú hlbšiu myšlienku a urobili len dobre, poteší aj malá úloha pre Mary Elizabeth Winstead a hlavne perfektný záver. Režijne je to prvotriedna záležitosť, film má nielen perfektnú vizuálnu stránku a atmosféru, ale aj bezchybne fungujú všetky emócie, dokáže to kedykoľvek rozosmiať, ale aj dojať a prakticky z každej scény cítiť, že sa z nej získalo maximum a to musím oceniť. A k tomu ešte výborná hudobná stránka, ktorá je rovnako milá a bláznivá, ako aj celý film. Takže keby film v strednej časti neupadol trochu do stereotypu, asi by som už neváhal s plným hodnotením, ale aj takto ma to mimoriadne bavilo, výborný film, ktorý si ešte s radosťou pozriem a som zvedavý, s čím tvorcovia prídu nabudúce. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iný a divný. Idúci proti očakávaniam. Zároveň je ale zábavný aj smutný. Dano a Radcliffe v ďalších zo svojich povestných úloh, na aké sa len tak nezabúda. Na debut je to natoľko originálne, že vlastne neviete čo si máte o tom myslieť. Ak sa necháte unášať prúdom bizarností budete milo prekvapený. Ak budete priveľmi rozmýšľať a zdôvodňovať budete sklamaný. Pre mňa ale vec, ktorá nesklamala a ku ktorej sa budem často vracať. Aj vďaka výbornému soundtracku. Aj vďaka takému inému buddy feelingu, kedy mám sám pocit, že všetko v mojom živote a živote ostatných bude úplne v poriadku, dokým niekto bude mať natoľko silné gule, že spraví iný a dobrý film. Pecka! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dlouho už mě film takhle nenasral. Čekal jsem svěží vynalézavý film, který bude asi trochu divný, ale třeba mi zvedne náladu. Místo toho jsem dostal tuhle totální mrdku o hovně, která je tak poplatná dnešní hipster době, až se mi z toho chce řvát beznadějí. Splňuje to všechna nepsaná kritéria. Podivín Paul Dano si tam povídá s prdící mrtvolou, staví si panáčky z harampádí a povídají si o sexu, hraje k tomu dementní pozitivní hudba...a pozor on je blázen, ale hodnej a na konci to všem natřou. A to nejdůležitější nechybí. NIC se tam neděje. Není tam děj, jen si tam tak hrají a povídají, protože to je přece roztomilé že? Jsem z toho meganasranej ještě teď a bez rychloposuvu bych si pravděpodobně vrazil kudlu do oka. Na konec bych chtěl ještě tvůrcům popřát ať jdou do píči, protože takhle prostě ne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama