Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Recenze (401)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Někteří lidé mají úžasnou fantazii, která jim umožňuje vytvářet dokonalá a zábavná díla. A pak jsou tu ti zakřiknutí vyšinutí homokokoti, co dokáží akorát tak uplácat ze zvratků, hoven a žluklého spermatu otravná až bolestivá psychopatologická megasvinstva, na nichž by si nejeden začínající psychiatr levou zadní sfoukl dizertačku. Já vím, každé zboží má svého kupce, a když se pozorně zadíváte na zdejší fotografii pana Šajsnerta, toho „famózního scénáristy a režiséra“, musí vám být hned jasné cílové publikum a také většinová skladba místních „filmových kritiků“. Opět červená čísla místo hnědých a já jsem znovu xmrti vyděšený! Ano, partička umaštěných, olysalých či olupených ufonů s extraordinérní percepcí abstraktně metaforických patopodobenství se zase jako každoročně vydala do Varů zaprdět nějakou tu projekci, v potemnělém sále si romanticky vzájemně nahmatala svá nevyvinutá přirození a kromě ulepených dlaní si tak odtamtud odnesla i spousty nevšedních esoterických zážitků z natolik obskurní velesračky, že má po ní soudný heterosexuální divák s nohama na zemi chuť na pár panáků čistého metylu, aby už nic takového nemusel v životě vidět znovu. Představte si, že se Tery Malík vydá s Iňáryjem na gejpárty, na rozjezd počichají trochu ředidla, vytuní to smaženicí z lysohlávek, pro perfektní navození „tvůrčí“ nálady si ještě píchnou Okenu a v tom kreativním opojení vydáví fantasmagorické preludium pošahaného sebevraha, neotřelé jako čerstvě posraná prdel a plné natolik existenciálně závažných pouťových mouder, že chudákovi frustrovanému škaredému panici po zhlédnutí nezbyde nic jiného, než mezi mačkáním jebáků a neurotickými záškuby měkkých tkání přemoudřele pokyvovat hlavou. Takže, jestliže nejste jedním z těch do zchytření masturbujících „snílků“, blahoslaveně šťastným majitelem mentální poruchy, fanouškem hnijícího Heryho Potrata či závodů motorových mrtvol s přeprďovanými dvoutakty, neumlátíte-li se smíchy při pohledu na někoho, kdo vyprděným kamenem zastřelí medvěda, nebo pokud prostě jen nemáte doma místo na boudičku pro slepeckého labradora, vyhýbejte se tomu důsledněji než vytahování nervů z osmiček bez umrtvení. To je totiž proti této odporné, trapné, nudné a vymatlané ultrapičovině naprosto bezbolestná, povznášející a obohacující zkušenost! Ač se to zdálo nemožné, Birdman tímto klesá na druhé místo a nejsmradlavější odpad, jaký jsem měl to ponížení kdy udělit, má zaslouženě nového majitele. Mučivější audiovizuální teror už si opravdu nedovedu představit! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - ty kráso, to byl bizár, ty můj mrtvej kamaráde. Změna tónu v závěru brutální. Jen se to mělo utnout o pár sekund dřív. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $4,210,454Tržby Celosvetovo $4,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ úlet na hovado s prdiacim Potterom, toto sa len tak nevidí, iný psycho prip, Radcliffe si ako keby robí z jeho novými psycho thriller úlohami prdel s fanúšikov /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takový film člověk nevidí moc často. Jedinečné, originální, bizarní, sprosté a upřímné. Podle trailerů jsem čekal největší úlet roku a to se v podstatě potvrdilo po pár minutách, ale ten obsah v pozadí, ten příběh, který jinak banální pohádku o "trosečníkovi a jeho kamarádovi, který mu pomůže přežít" posouvá do jiných sfér. Navíc ten svět, většinu času neobsahuje moderní 24/7 styl života, massmedia (i ten instagram tam je chvíli), je to nabourání našeho stereotypního života s upřímným důrazem na jeho kritiku (o čem jiném kromě přátelství ever after by to mělo být?). Paul Dano je fantastický a Radcliffovo "nepopsané naivní dítě" se krásně během filmu změní a (spoiler) v závěru se na ten svět, který objevil, krásně vys... (konec spoileru). Málokdy jsem viděl film, po kterém bych byl tak namotivovaný něco v životě změnit, ať je to i to banální oslovení neznámé v autobuse, hlavně, aby to nebylo dlouhé umírání někde o samotě na ostrově 10x10 metrů (ach ty metafory)... Okamžiky, kdy se Hank snaží probudit v Mannym vzpomínky jako je autobus, berou dech. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pubertální dada experiment...pokus být originální za každou cenu...což ve výsledku jde proti smyslu filmu... Naprostý scenáristický bizár... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dlouho už mě film takhle nenasral. Čekal jsem svěží vynalézavý film, který bude asi trochu divný, ale třeba mi zvedne náladu. Místo toho jsem dostal tuhle totální mrdku o hovně, která je tak poplatná dnešní hipster době, až se mi z toho chce řvát beznadějí. Splňuje to všechna nepsaná kritéria. Podivín Paul Dano si tam povídá s prdící mrtvolou, staví si panáčky z harampádí a povídají si o sexu, hraje k tomu dementní pozitivní hudba...a pozor on je blázen, ale hodnej a na konci to všem natřou. A to nejdůležitější nechybí. NIC se tam neděje. Není tam děj, jen si tam tak hrají a povídají, protože to je přece roztomilé že? Jsem z toho meganasranej ještě teď a bez rychloposuvu bych si pravděpodobně vrazil kudlu do oka. Na konec bych chtěl ještě tvůrcům popřát ať jdou do píči, protože takhle prostě ne. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Naplacat co nejvic "napadu", pak si uvedomit, ze to chce asi nejaky hlubsi smysl. Tak pojdme pro kritiky vymslet, ze je to cele nejaka metafora o vyjadreni svobody pres prdy a pridat nejaky kecy o lasce. Trailer byl zajimavejsi nez film samotny...jako vzdy ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY JSI TA NEJOPLZLEJŠÍ VĚC V TOMHLE OPLZLÝM SVĚTĚ"...“ /// Robinson měl Pátka, Chuck Noland Wilsona a Hank má Mannyho. Jednoduchej, ovšem vše vyjadřující humor ve filozofickým ujednání o skloubení bobků všech lidí s těmi mými (samozřejmě, že jeho, ale třeba to budeš cejtit taky…). A jak byste osamělost, potřebu a nedostatek lásky vedoucí k šílenství popsali vy? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě fáze, ve který se můžu stát vodním skútrem, studnou, kamarádem, kompasem, sprchou, střelnou zbraní, sekerou.... 2.) Jsem obdivovatel píčovin. 3.) Mám 3 zvláštní schopnosti: dokážu ztopořit, prdět a … 4.) Thx za titule „Figggo8“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přemíra Originality a bizárnosti se filmu v žádném případě upřít nedá, ale na mě to bylo nejspíš moc. U Filmu jsem se příliš nebavil, vtipné mi to nepřišlo vůbec, ale najde se zde pár dialogů k zamyšlení a scéna s medvědem je celkem fajn. Úplně za největší highlight považuji melancholický závěr, který ve mne vyvolal emoce a zahraný byl přesně. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Sorry ale nie, toto bolo príliš. Pochopil som to správne, že celý čas šlo o psychopatického stalkera, ktorý žil ako bezdomovec kúsok od domu svojej platonickej lásky (ktorá ani nevie, že existuje) a teda celý film sa odohrával na ploche pár metrov štvorcových? Na ostrove sa tým pádom odohráva iba krátka scénka pred úvodnými titulkami? Resp. odohráva sa v hlave hlavnej postavy, ktorá si les predstavuje ako ostrov? A čo tá mŕtvola preboha??? Akože soráč, ale toto vážne išlo úplne mimo mňa. V jednotlivostiach je to občas až pozoruhodné, režiséri odviedli dobrú poetickú prácu a Daniel Radliffe, nech si kto hovorí čo chce, dole klobúk za to, že to vzal. Ale ako celok je to taká nálož WTF, až som bol znechutený a rozčarovaný. Také drobnosti, ako že mobil má baterku, ktorá vydrží milión rokov bez nabitia (alebo Hankovo zázračne oholenú bradu a nehnijúcu mŕtvolu), tvorcovia neriešia, čo je svojím spôsobom úžasné. Pravdepodobne jedna z najabsurdnejších filmových zápletiek, s akou som sa za celý svoj život stretol. Ale to je asi tak všetko. Vtipné to nie je, ale nie je to ani dráma a postavy sú dosť nepríjemné. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kéž by ten dokonalý soundtrack nebyl konstantně přerušován prdící mrtvolou... aneb bizár roku za mnou, a dopadlo to víceméně líp, než jsem čekal. Můj šálek čaje to ale opravdu nenaplnilo. 5/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Paul Dano jako lásku hledající podivín, co při masturbaci myslí na svojí mámu, a Harry Proper coby věčně prdící mrtvola. Neřikám, že to nemá svoje chvíle, ale mě to kupodivu bavilo spíš v těch vypjatých momentech, než při těch bizarně dobrodružných kravinách. Taková scéna s medvědem a úplný závěr jsou tak pro mě vrcholy filmu. Herecky ale přesný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jak se blíží konec roku, člověk častěji proklikává profily filmů končící sezóny. Vidím, že u Švýcaráka jsem ani nenapsal komentář, což je vlastně výmluvné. Ten film mě tak málo zajímal, tak málo emocí a účasti ve mně vzbudil a bylo to tím otravnější, čím očividněji se snažil. Působí na mě jako objednávkové festivalové WTF pro lidi, kteří potřebují něčím machrovat na facebookovém profilu, tak si plakát nastaví jako timeline fotku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Film s asi najbizardnejšou zápletkou, aká sa v amerických filmoch objavila za poriadne dlhú dobu som si nemohol nechať ujsť, pričom očakávania som mal vysoké a našťastie to dopadlo prakticky presne tak, ako som aj čakal. Už od samotného začiatku som vedel, že to bude to pravé, tá neskutočne pohodová atmosféra si ma získala okamžite, rovnako ako obe hlavné postavy, Paul Dano a Daniel Radcliffe podávajú vynikajúce výkony a ich postavy a celé to ich priateľstvo ma mimoriadne bavilo. Dejovo môžem vytknúť jedine fakt, že v prostrednej tretine film začne pôsobiť trochu stereotypne, ale aj vtedy ma to dostatočne bavilo a tých bláznivých a bizardných scén je tu stále nespočet. Ale najviac aj tak musím pochváliť, že film dokáže v jednom momente poskytnúť celú sériu pocitov, keďže je to nielen vtipné a originálne, ale rovnako cítiť, že je to celé vlastne aj dosť smutné a obzvlášť hlavnej postavy mi bolo aj celkom ľúto. Také scény, ako stretnutie v autobuse alebo párty to len potvrdia. A práve v tej poslednej tretine sa už tvorcovia rozhodli viac využiť práve tú hlbšiu myšlienku a urobili len dobre, poteší aj malá úloha pre Mary Elizabeth Winstead a hlavne perfektný záver. Režijne je to prvotriedna záležitosť, film má nielen perfektnú vizuálnu stránku a atmosféru, ale aj bezchybne fungujú všetky emócie, dokáže to kedykoľvek rozosmiať, ale aj dojať a prakticky z každej scény cítiť, že sa z nej získalo maximum a to musím oceniť. A k tomu ešte výborná hudobná stránka, ktorá je rovnako milá a bláznivá, ako aj celý film. Takže keby film v strednej časti neupadol trochu do stereotypu, asi by som už neváhal s plným hodnotením, ale aj takto ma to mimoriadne bavilo, výborný film, ktorý si ešte s radosťou pozriem a som zvedavý, s čím tvorcovia prídu nabudúce. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Danny brothers ví jak na to a pokoušejí diváky v příčetnosti, jakou filmu dokáží vůbec vynaložit. Nic podobného jsem ve filmech nikdy neviděl, nic tak přehnaně odmítavého, ale zároveň tak kouzelně natočeného, že nakonec to i vykouzlí úsměv na tváři. Takovéhle střídání averze a něhy se nikomu u mě ještě vázně vykouzlit nepodařilo...9/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Šialene originálne, pritiahnuté za vlasy, vďaka forme prezentácie humornej stránky neskutočne sarkasticky stupídne, no zato s množstvom hlbokých myšlienok zo života, ktoré nútia zamyslieť sa, čo je skutočne pre našu holú existenciu dôležité. Ja osobne som sa bavil i rozmýšľal zároveň, pričom nebyť toho úplne úplného záveru, neštítil by som sa šmariť plný počet. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama