Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (82)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mě seznámila se zajímavě podaným seriálem (vypravěč je skvělý), u něhož jsem se velice dobře bavil a jako bonus jsem dostal množství zajímavých informací, které mě nutí k tomu, abych si je dodatečně ověřoval a abych si sháněl doplňková fakta. Vždy mě zajímá, zda se tvůrcům povedlo ve filmu nebo seriálu vytvořit správnou atmosféru, v Narcosu se tak stalo, od první epizody jsem se do ponořil do děje a jediné zklamání jsem zažil ve chvíli, kdy titulky uzavřely desátý díl. Na druhou stranu je faktem, že se mohu o to více těšit na druhou řadu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polodokument, polofilm. Občas chybí některé důležité detaily, občas něco zbytečně přebývá. Celkově ale vynikající pocitová záležitost, s precizním vykreslením Kolumbie a tamějších obyčejů, stejně tak jako dané doby a jejího samozvaného vůdce Pabla, který si v podání Wagnera Moura říká o nesmrtelnost. Tvůrcům se už v první sérii dobře daří smazat rozdíl mezi dobrem i zlem, tedy Pablo má své dobré i velmi špatné stránky. Na rozjezd velmi intenzivní dávka napětí a chytlavých highlightů, uvidíme co dvojka. ()

Reklama

wanry02 

všechny recenze uživatele

Famózní, realistická, příběhově bohatě náplněná... to je první série Narcos! Čekal jsem hodně, hlavně díky skvělým recenzím, a nakonec jsem dostal přesně to v co jsem doufal. Výborní herci, skvělý scénář s nímž se pojící skvěle vykreslené postavy a hlavně kvalitně vyprávěný příběh, který dokázal navodit famózní atmosféru a donutit vás si hlavní postavy zamilovat. No a zápory? Žádné jsem nenašel. 100% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už jsem se i já na doporučení ze všech možných stran konečně dokopal k tomuto seriálovému fenoménu a třeba rovnou uznat, že se vůbec nedivím jeho extrémně vysoké příčce tady v žebříčku seriálů. Zapracování velmi ožehavého skutečného příběhu do tak intenzivní televizní podoby si totiž jiná čísla ani nezaslouží. A já jen doufám, že budu mít konečně víc času se vrhnout na zbylé dvě série, případně na mexický spin-off/sequel. [viděno na Netflixu] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se k tomu netflixovskému zlatu dostal a co psát víc, je to pecka. A to ačkoliv je jasně vidět, že jsou reálie dost zkreslené a celé je to zpracováno přesně tak, aby to filmově dávalo smysl. Není vlastně ale důvod se, až na nějakou lehčí mystifikaci některých událostí, zlobit...zvlášť když všechny díly perfektně šlapou od začátku až do konce a jsou napínavé a poutavé. Zajímalo by mě, jestli by nějak podobně zajímavě šlo zpracovat konflikt v nějaké jiné zemi (několikrát mě napadla Kubánská revoluce). A co je na tom úplně nejlepší? Ty melancholický momenty podkreslené skvělou hudbou, zpravidla tedy závěry epizod. Btw, celkově mě ještě zaujal velký úspěch seriálu v Americe. Druhým jazykem ve školách je sice často španělština, ale jinak amíci nesnášejí cizojazyčné filmy a titulky a to mě u seroše, který je ze 75% španělsky dost překvapuje. O to raději jsem však plynule naskočil do druhé řady s příslibem té nově nahozené třetí. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)
  • Novinářka Valerie (Stephanie Sigman) přijíždí do domu Pabla Escobara (Wagner Moura) vozem BMW 5 řady E39. Děj epizody se odehrává nedlouho před uvězněním Pabla do jeho vlastní věznice La Catedral, tj. v letech 1990-1991. První modely řady E39 se ale začaly prodávat na vybraných trzích až v roce 1995. (dickens)

Reklama

Reklama