Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (82)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Padilha je jeden z největších talentů světové kinematografie. Svému světu (kriminální Latinská Amerika) rozumí perfektně. Když si to dělá po svém a nikdo mu do toho nekecá (jako v novém Robocopovi) dokáže vytvořit fantastický epos jedné doby. Drogy, politika, moc, dějiny...vše v jedné výborné koksové lajně. 92%. PS: Wagner Moura byl špičkový. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ak toleruješ zlo, si jeho súčasťou.“ Nedôveroval som tomu, ale i vďaka cynickému rozprávačovi mimo záber ma to skvele bavilo od prvých momentov. Niektoré drobnosti sa filmárom síce rozutekali po lúke a už ich nechytili (partizánka, adopcia), ale inak ťažká tonáž s parádnou akciou, atmosférou i postavami. Veľmi sa mi páči, ak sú v trileroch vyrovnané strany. Ak dobro nie je len bezmocnou obeťou, ktorá sa zlu postaví 5 minút pred koncom, ale zdatným, vyrovnaným protivníkom, ktoré vie, že ak chce vyhrať, samo sa musí zašpiniť. V tomto prípade je Narcos skutočná šupa - drsňácky Carrillo, jeho drsňácke komando (namakaná neskorumpovateľná jednotka nemajúca problém umlátiť k smrti gangstra, ktorý každému z nich priamo alebo nepriamo zabil niekoho z rodiny.) a tvrďácke DEA (spomínate na Barryho Peppera z Práskača?). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se k tomu netflixovskému zlatu dostal a co psát víc, je to pecka. A to ačkoliv je jasně vidět, že jsou reálie dost zkreslené a celé je to zpracováno přesně tak, aby to filmově dávalo smysl. Není vlastně ale důvod se, až na nějakou lehčí mystifikaci některých událostí, zlobit...zvlášť když všechny díly perfektně šlapou od začátku až do konce a jsou napínavé a poutavé. Zajímalo by mě, jestli by nějak podobně zajímavě šlo zpracovat konflikt v nějaké jiné zemi (několikrát mě napadla Kubánská revoluce). A co je na tom úplně nejlepší? Ty melancholický momenty podkreslené skvělou hudbou, zpravidla tedy závěry epizod. Btw, celkově mě ještě zaujal velký úspěch seriálu v Americe. Druhým jazykem ve školách je sice často španělština, ale jinak amíci nesnášejí cizojazyčné filmy a titulky a to mě u seroše, který je ze 75% španělsky dost překvapuje. O to raději jsem však plynule naskočil do druhé řady s příslibem té nově nahozené třetí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polodokument, polofilm. Občas chybí některé důležité detaily, občas něco zbytečně přebývá. Celkově ale vynikající pocitová záležitost, s precizním vykreslením Kolumbie a tamějších obyčejů, stejně tak jako dané doby a jejího samozvaného vůdce Pabla, který si v podání Wagnera Moura říká o nesmrtelnost. Tvůrcům se už v první sérii dobře daří smazat rozdíl mezi dobrem i zlem, tedy Pablo má své dobré i velmi špatné stránky. Na rozjezd velmi intenzivní dávka napětí a chytlavých highlightů, uvidíme co dvojka. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ve Spojených státech nechá mafie zmizet svědky aby nemohli u soudu vypovídat. V Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud." ___________ Wagner Moura jakožto Pablo Escobar je zde mazanej jak chleba od Ládi Hrušky, ale jeho výkon nijak nevypovídá o kvalitě seriálu. Narcos je spíš hodně polopatickej pseudo-dokument, který je moc divácky vstřícný vůči mainstreamový obci. Kdyby šel Netflix víc na dřeň a pojal celkovou stylizaci/pojetí víc explicitně, neměl bych žádný výtky. Jo a jen tak mimochodem: největší narkobaroni jsou stále Walter White a Jesse Pinkman, co si budem. ___________ "Podívej, z Pabla je svatej." "No jasně. Lidi posílá rovnou do nebe." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mě seznámila se zajímavě podaným seriálem (vypravěč je skvělý), u něhož jsem se velice dobře bavil a jako bonus jsem dostal množství zajímavých informací, které mě nutí k tomu, abych si je dodatečně ověřoval a abych si sháněl doplňková fakta. Vždy mě zajímá, zda se tvůrcům povedlo ve filmu nebo seriálu vytvořit správnou atmosféru, v Narcosu se tak stalo, od první epizody jsem se do ponořil do děje a jediné zklamání jsem zažil ve chvíli, kdy titulky uzavřely desátý díl. Na druhou stranu je faktem, že se mohu o to více těšit na druhou řadu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký ten zábavnejší dejepis. Kedy všetky rôzne prepojenia, machinácie, moc a prostredie kooperuje v delikatesnom prevedení. Má to svoje silné miesta, rovnako sa to snaží aj systematicky poukazovať na motivácie na všetkých frontoch. Či už je to strach, pomsta, paranoja alebo zmysel pre spravodlivosť. Náhľad na vojnu, kde nie je víťazov. A kde povestné Nietzscheho: Nebojuj s démonmi, aby si sa sám nestal démonom a vedz, že keď hľadíš do temnej priepasti, temná priepasť hľadí na teba, má omnoho širšie a komplexnejšie uplatnenie. Herecky presné a charakterovo komplexné. Omnoho viac mi ale sedí postava Pedra Pascala, než taký Holbrookov "hrdina". Wagner Moura v úlohe Escobara správne démonický. V seriály sa krásne balansuje medzi hnusom a fascináciou z tejto postavy. Prvá séria je skvelým nahliadnutím do počiatkov Narcos. Bavilo ma to, hoci sa tam ešte pre mňa nenašla TÁ scéna alebo TEN moment. Každopádne stojí za zhliadnutie. 1. séria - 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy serial, ktory mi svojim stylom dost pripomina australsku serialovu pecku Underbelly. A to hlavne jej druhu seriu. Narcos je velkolepejsi, jak vypravou tak mnozstvom postav ktorych osudy sa snazi zachytit, ale po dramatickej stranke na Underbelly nema ani nahodou. Hlavny problem vidim v policajnej linii, ktora ma rovnaky priestor ako ta gangsterska. Obidve hlavne postavy policajtov su napisane dost nezaujimavo. Pedro Pascal je aspon charizmaticky, ale Boyd Holbrook, ktory funguje ako rozpravac celeho pribehu je uplne nevyrazny a herecky slaby. Nastastie obsadenie postavy na ktorej cely serial stoji a to kokainoveho krala Pabla Escobara dopadlo grandiozne. Uz hned prva scena v ktorej sa Wagner Moura objavi prvykrat povysi cely serial o 2 triedy vyssie a behom par sekund si vas ta charizmaticka svina ziska. Pritom Moura vo svojej ulohe vôbec teatralne neprehrava a Escobara stvarnil dost civilne ako cloveka aj s dobrymi vlastnostami. O to viac desivejsie pôsobia sceny v ktorych robi krute veci. Vsetky dalsie postavy gangsterov a zabijakov dopadli tiez dobre. Specialnu zmienku si este zasluzi Luis Guzmán ako megakruty a nevyzpytatelny drogovy priekupnik. Prvych 6 dielov je dost naslapanych. Potom to trochu zacne stagnovat a nasledny dej uz nie je tak napinavy. Môze za to znova slaba policajna linia. Escobar si robi co chce a policajti len neschopne prihliadaju. Sklamanim je aj finale v ktorom sa Escobarov pribeh neuzavrie a vzhladom na to, ze mu ostava uz len rok zivota, tak neviem cim chcu zaplnit druhu seriu, pokial sa bude venovat iba jeho pribehu. Bolo by lepsie, keby Escobarov pribeh ukoncili v tejto serii. Aspon by posledna tretina prvej serie ziskala na dramaticnosti. Napriek tomu tento serial odporucam. Kazdy den sa nevidi pribeh cloveka, ktory na drogach zarobil desiatky miliard dolarov, takze vsetci tí slávni mafiani, ktori zarobili par desiatkov milionov vyzeraju ako trapni amateri. :) 7/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by nepropracovanější seriál, který jsem doposud mohl vidět ? Asi ano. První řada seriálu Narcos vás zařezá do sedačky jako máloco předtím. Televizní produkci jsem vždy nevěnoval nijakou větší pozornost, přecejen většinou nemají ani bůhvíjaký rozpočet, ale z Narcosu nesálaly každou minutou tyto zažité ideály. Přiblížil se celovečerním trhákům, a to je nezpochybnitelný fakt. Casting se povedl na výbornou. Do role Escobara prostě musel být zverbován nějaký latinskoamerický herec, a když máte na skladě Mouru s talentem a hlavně podobnou vizáží tomuto zločinci, tak prostě nesmíte váhat ani na chviličku. Moura tomu dal vše a výsledek byl vidět. Již jen jeho pohled byl smrtící, bylo vidět, že na roli se připravoval velice pečlivě. I vedlejší role byly obsazeny kvalitně, nikde nenajdete nikoho, kdo se vám tam nehodí. Jako sonda přibližující vám jednání narkobaronů a celkově podsvětí fo funguje skvěle. Atmosféra by se dala krájet, vše je vykresleno bez nějakých zábran a hranic, jednoduše autenticky. V některých chvílích mi přišlo, že se snad dívám na dokument (ale reálné záběry ve filmu byly, i když dosti drastické, alespoň jste ale pochopili, jak vypadal každodenní život v Kolumbii). Akční scény zpracovány taktéž perfektně. Nemám, co bych mohl zkritizovat. Moc se těším na další sérii, takový seriál o tak notorickém zločinci tady dlouho nebyl a nebude. Proto je potřeba si ho vychutnat plnými doušky. Za mě dávám 96 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se odhodlal k seriálu, který ve všech možných žebříčcích svítí tak vysoko. No a po první sérii mohu říci jen jedno, Zcela po právu. První polovina je trošku laděná z perspektivy spíše PE a druhé zase z té policejní. A tak jako Pablo tak nějak vítězil během událostí, stejně tak Wagner Moura vítězí nad postavami z policejního tábora. Jak píše LACIKE, Pedro má brutální charisma, ale Boyd i díky tomu, chápu proč, debilnímu knírku mi nesedí. A jeho měnící se postava na dsňáka by si zasloužila měnit i image. Byť jsem jednotlivým epizodám dával většinou po čtyřech hvězdách jako celek první série funguje naprosto skvěle a dávám 90 procent. ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu vynikající záležitost. Nečekal bych, že něco tak snadno překoná Homeland a Dextera v mých nejoblíbenějších seriálech. Je neuvěřitelné, kam až se Pablo Escobar dostal. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správné zachování jazyků je v případě tohoto seriálu to nejmenší. V každém díle se toho stane tolik, že by děj šel roztáhnout i na dvě hodiny a stejně by neztratil svou kvalitu. To ale neznamená, že by bylo cokoli uspěchaného nebo by bylo nutné si dohledávat informace. I když je asi jasné, komu budete fandit, je dostatek prostotu věnován vykreslení všech stran i postav. A dokážu si představit i další série o slavných zločincích operujících v podsvětí... (Netflix) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dlouho jsem se tomuhle seriálu vyhýbala z důvodu, že jsem se bála nudy. Drogy, Escobar, Kolumbie, to není vůbec téma pro mě, ale je to jeden z nejlepších seriálu tady, takže jsem mu musela dát šanci a jsem hodně mile překvapená. Je to skvěle natočený, napínavý a božsky zahraný. Docela se divím, že si Wagner Moura neodnesl žádnou z hlavních cen za ztvárnění Escobara. Fakt ten seriál žeru a jsem na něm závislá jak na kokainu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Narcos byl u mě podobný případ jako první série The Handmaid's Tale. První tři díly mě nezaujaly, tak jsem si od seriálu dala asi dvouměsíční pauzu a pak se k němu zase vrátila. Od čtvrtého dílu už to šlo ale letem světem a já první sérku zfoukla za bezmála týden. Neuvěřitelné, kolik jsem se toho dozvěděla z jihoamerické historie. To je taky jeden z plusů tohoto seriálu, dozvíte se něco, co se dříve ani vědět nemělo. Narcos má neskutečný dějový spád. Neříkám, že je v každém díle nějaká akce, ale čím dál víc vás zajímá, kam se Pablova prohnanost a nelidskost prokouše. Brutalita tady taky nezná mezí a s nějakou cenzurou se tvůrci fakt nezabývají. Tohle téma si zkrátka říkalo o seriál a schválně říkám seriál, abychom nepřišli ani o detail a mohli si vychutnat zvrácenou historii drogových kartelů do posledního gramu. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Celou sérii táhne herecká sestava a pohodově-válečná atmosféra plná drog, kurev a autentických záběrů na Kolumbijský jatka a neuvěřitelný štěstí jednoho drogovýho krále. Topka ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá záležitost. A ještě o to lepší, že má i vypravěče! Ty voiceovery jsou totálně luxusní vložka a do seriálu to perfektně sedne, ten dokumentární styl je pak o to patrnější a je to moc dobře, protože Narcos je skutečně takový polodokument. A velmi zajímavý. Velká drogová sága s naprosto excelentním Wagnerem Mourou, který prostě JE Pablo a perfektně vykresleným prostředím... ehm, prostředí i celé Kolumbie. Tempo vyprávění je překvapivě docela dost rychlé, děj je bohatý, je to chytlavé, napínavé i správně zábavné. A příjemně mně překvapilo, jak moc je to španělsky. Narcos je další velký hit Netflixu a fakt to stojí za to. Tenhle životopis je strhující, zábavný, realistický a patrně lepší, než jakýkoliv čistokrevný dokument. 1.série: 75%. ()

Reklama

Reklama