Reklama

Reklama

Narcos - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2016, 8 h 41 min (Minutáž: 46–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Paulina Gaitan, Martina García, Eric Lange, Joanna Christie, Alberto Ammann, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Escobarové se se snaží zvládnout život na útěku. Pablovi nepřátelé se proti němu spojili. Jeho pronásledovatelé z Bloque De Búsqueda se uchylují k taktikám na hraně zákona. (Netflix)

Recenze (97)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narcotelenovela, geopolitická fraška i temné realistické drama. Narcos se snaží přepnout autopilota z první série, ale zatímco temný zlom v polovině je skvělý, snaha ohnout Patronův příběh do dojemného svědectví pádu jednoho megalomana je na hraně naivity a sebeparodie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,CHCI, ABY LIDÉ VĚDĚLI, ŽE SE PABLO ESCOBAR NESCHOVÁVAL JAKO KRYSA. MY JSME MEDELÍNSKÝ KARTEL!“… /// Liška je venku z klece a začíná hon. Pablo vyučuje respektu a začíná válka, kterou může vyhrát jen ten, kdo dodržuje míň pravidel. Vláda se přizpůsobuje a všichni „hráči“ se snaží každou další akcí trumfnout tu předchozí… Neustále přituhuje a Escobarovi (přesně podle Cimrmanovy metody gumových hadiček) teče do bot. Dozvíme se víc o rodině, o Pablovi, ale samozřejmě všechno podstatný o těch důležitejch z obou (tří) stran. Asi nejlepší biografickej seriál. Má co, má vo kom a vo čem vyprávět. Navíc ví jak! Takže agente Peňo, kolik toho víte o kartelu z Cali? (doufám, že hodně, ty šmejde!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, co udělá s holčičkou 100 kilo CéČtyřky. 2.) To jsme si tenkrát s klukama zachlastali! 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hunt na Escobara pokračuje! Druhá série je o něco akčnější a nekompromisnější vůči postavám, postupný pád velkého Narkobarona mi bylo líto sledovat, ale přesto velmi silný, ojedinělý zážitek. Doporučuji. Komunističtí bratři jsou slušní šílenci a jsem zvědav na Cali Kartel ve třetí sérii. 95% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70 %. Prvú sériu vnímam ako buddy movie Murphyho/Peňu, obohatenú o skvelú atmosféru, cynického rozprávača mimo záber, silného zlosyna v podaní nechvalne kultového Escobara a nekompromisný prístup (krv, sex). Druhá séria je takmer to isté, až na to, že z agentov DEA sa stali už iba nie príliš dôležití štatisti, na mnohé detaily načaté v prvej sérii takmer vôbec nepríde čas (adopcia, Murphyho návaly hnevu), Steveova manželka má iba cameo a hlavným (anti)hrdinom je Escobar. Druhej sérii nechýbajú silné a nečakané momenty (smrť jednej z najsympatickejších postáv prvej série), ale predsa len je to troška iné, než minule. Kým prvá polka druhej série Escobara definitívne zbavuje sympatií a robí z neho netvora, v druhej toho masového vraha začnete takmer až ľutovať, nakoľko sa mu v posledných častiach rozpadá celá ríša a opúšťajú ho spojenci a pomocníci a nakoniec mu zostáva iba úbohý Limon. Koniec je podľa očakávaní otvorený (kartel Cali), ale chýbalo mi dôstojnejšie uzavretie osudov väčšiny postáv. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérii bychom mohli rozdělit do dvou částí. Ta první, která vrcholí působivou likvidací colonela Carrilly, svou kvalitou jednoznačně překonává celou úvodní sérii. Sledujeme, jak Robin Hood z Medellínu zcela neviděn a neslyšen vystřeluje do vzduchu své kokainové šípy, před kterými se nemohou ukrýt zrádci ani ozbrojené síly kolumbijského státu. Divák pohlcen kombinací akce a napětí ani nedutá. Poté jakoby Narcos o jeden stupeň podřadil. Z šestky na pětku. Pablovo kokainové impérium se velmi rychle začíná drolit a divák je svědkem toho, jak postupně přijde o všechny své spojence i loajální pracovníky. Tato část však prakticky neustále operovala s použítím špionážní techniky a nenabízela žádné inovativní postupy. Z hlediska praxe účelné, ale z pozice diváka již mírně iritující. Výtku mám rovněž k lehkomyslnému chování některých postav, zvláště pak agentů DEA, kteří místy působili jako turisté na dovolené, kterým se nemůže nic stát. Co se týká seriálového osudu Dona Pabla, tak se určitě nabízelo alternativní rozuzlení. Stačilo trochu citu. Scénárista místo toho bohužel pouze otrocky zkopíroval historii a nechal tak nejsympatičtější postavu seriálu zemřít. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pád nadvlády kartelu Pabla Escobara v ešte realistickejšej podobe, než tomu bolo v prvej sérií. Kôli tomu trošku nižšie tempo a väčšia rozťahanosť, ale sťažovať sa nedá. Sú to dejiny a umenie v jednom. Ps: Seriál sa nevolá Escobar oprávnene. Zo záverečnej epizódy je jasné, že Columbia nie je očistená ani zďaleka... 88% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále úchvatně zpracované dílo, ovšem čistě tématicky mě víc bavila první série. Těch vražd na mě už bylo zkrátka moc a taky mi moc nesedlo pomaloučké upozaďování Escobara a mírné kypření půdy pro Kartel z Cali. Samozřejmě je nemorální fandit největšímu narkobaronovi všech dob, který se nezdráhal vyhodit do povětří i letadlo plné civilních obětí, ale jakožto dobře napsaná postava mě zkrátka baví, což je v naprostém protikladu právě s kartelem z Cali, což je banda zmetků, která má těch morálních zásad ještě o fous méně. Během psaní už mám rozkoukanou třetí řadu, takže plně chápu onu přeorientaci a jestliže si zachová velmi vysoko nastavenou kvalitativní laťku, tak nemám problém ani s tou čtvrtou sérií, kde už se dle mého asi bude trošku vařit z vody. Nic to nemění na faktu, že ty bombové díly převažovaly a i druhá sérka si rozhodně zaslouží absolutní hodnocení. PS : Boyd Holbrook tentokrát nenosil o dost menší oblek, takže v pohodě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednička byla o chlup lepší. Přece jen vzestup se sleduje lépe než-li pád. A to je přesně ten stěžejní rozdíl mezi oběma epizodami. Samozrejmě Wagner Moura byl v roli Pabla fantastický, ale nebyl sám. Spousta postav v sérii přiroste k srdci různými způsoby. Režijně sebevědomé a strojově přesné - to platí pro obě epizody. Tak uvidíme co na to pánove z Cali. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když většina těchhle latýnos vypadá jako los džitános buzerantos, jsou velice hraví a kreativní, co se vydělávání peněz a zadělávání konkurentů do země týče. V Kolumbii obzvláště. Cirka čtvrt milionu ťuhýků hovoří za vše. Vyberte si libovolnou ideologickou doktrínu a někde v poandí se k ní stoprobrko hlásí ozbrojená grupa, co se motá mezi stromy a s největší pravděpodobností svůj boj za lepší příští hradí z nějaké té laborky, kde se tvoří dobroty pro americké rypáky. Přetlak je tedy značný a musí docházet k jistým názorovým rozporům, to dá rozum. Obzvláště u zastánců tzv. volného trhu, rozuměj těch, co si zvolili ze všech ismů ten kapi. Narkos. Čistokrevných podnikatelů, co mají u svých díros do prdelos, na jaké straně politického spektra se nachází jejich koncový zákazník. Takový býval náš Pavlík. Pragmatický, od soušlů (rozuměj - řadových občanů) si kupoval podporu výstavbou houpaček, klouzaček a točítek pro haranty, od establishmentu zadotováním volebních kampaní, či příspěvky na kurvičky. Jak se to tedy mohlo posrat? No tak to se na to budete asi muset podívat. A zklamáni vážně nebudete. Nyní pro formu nějaké námitky - snad z nadšení, snad ze snahy o ťuknutí do vkusu řadového diváctva, které miluje příběhy o charizmatických zmetcích, nebyly Eskóbar a jeho činy popsány dostatečně ekl. Na jednu stranu musím vychvalovat osobní rovinu, v níž se dá nahlédnout na tu drobnost, že svět není černobílý, byť nám to média a politici zkouší permanentně cpát, na stranu druhou si ze seroše jeden odnáší nostalgický fíling. A i zarytí právomilci chvilkami drželi palce vyžranému vrahovi, aby ještě vydržel a otůroval mopeda pomsty.. Ne tedy, že by byl přímo glorifuckován, to ne, ovšem dopad jeho činů nebyl zdůrazněn natolik, aby si kdejaký náctiletý čurimrd nezasnil o tvorbě vlastního kartelu.... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyřiď ostatním, že Pablo Escobar se má respektovat, ty parchante." ___________ Zatímco 1. série pojednávala o vzestupu Pabla 'madafakin' Escumbara na trůn drogového impéria, ta 2. zase sugestivně reflektuje onen pomyslný pád na absolutní dno. Divák tak sleduje jak se průběhem epizod oprátka okolo jeho krku nemilosrdně stahuje. Narozdíl od minula je sice důraz kladen na autenticitu a nepřikrášlený naturalismus, ale jinak to na mě pořád působí dojmem papundeklově natočený kriminální telenovely, která mě veskrze moc nebavila. Třetí série není nutná a pochybuju, že jí vůbec dám jakoukoliv šanci. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla hlavně o Patronově vzestupu, druhá o jeho velmi pozvolném pádu a nelítostné štvanici na něj. Sice je stylově a atmosférou o něco přímočařejší a jednotvárnější, ale celková kvalita naštěstí zůstala zachována. Vynikající dílo jak v rámci historických akčních dramat, tak v kontextu fenomenální současné seriálové tvorby (platí pro obě řady). 90 % ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý pád drogového krále opět v bezchybném podání Wagnera Moury. Tím že se Escobar ocitá v ještě větších problémech má šanci herecky zazářit ještě víc. Jeho igonorace u hereckých cen je dost tristní. Perfektní spád, každá epizoda odsýpá a všechno graduje k očekávanému konci. Je to dokonalá výpověď o jedné zemi a době. Myslel jsem že s Escobarem seriál skončí, a proto mě potěšil příslib do budoucna - "Agent Peña, how much do you know about the Cali cartel?" . ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I u druhé sezóny seriálu jsem se skvěle bavil, přesto mi nemohl uniknout kvalitativní rozdíl mezi její první a druhou polovinou. V první půli druhé řady fungovalo všechno to, co mám na tomto seriálu rád: atmosféra, akce i napětí. Čtvrtá epizoda pro mě pak byla zatím nejlepším dílem obou sérií, tím víc mě rozladilo zpomalení děje v posledních čtyřech částech, v nichž se začaly objevovat poměrně dlouhé scény s téměř nulovým dějem, které měly zřejmě navodit jakousi sentimentální náladu, ale na mě prostě nefungovaly. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pablo Escobar bol primitívne hovädo na úrovni "hlavných hrdinov" našich divokých deväťdesiatok a zodpovedným slúži ku cti, že ho ako takého vykreslili bez toho, aby do jeho mŕtvoly bezhlavo kopali. O čo menej vyhranený, o to je tento seriál presnejší a presvedčivejší, so správnou dávkou odstupu, pritom dostatočne dramatický a k osudom hlavných postáv na oboch stranách barikád (a nešťastníkom, ktorí sa ocitli medzi nimi) pozorný. Skvelá práca... Ale aj tak stačilo. Čo bude ďalej ma nezaujíma a aby som sa k tomu niekedy vrátil, to asi tiež nehrozí. Bolo to primitívne hovädo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérií je to zovretejšie, akčnejšie a dramatickejšie. Escobar v Mourovom podaní je hnusný nesofistikovaný paranoidný son of a bitch, ktorý si celý ten čas drží status poriadneho hajzla. Aj v momentoch kedy komunikuje s rodinou a kedy pôsobí nežnejšie. Tvorcovia neromantizujú. Skrátka figurky sú rozložené a súboj o to kto prežije sa začína. Znova raz idú Holbrook aj Pascal do úzadia a celé je to postavené na Escobarovi a vzostupe kartelu Cali. Finále je potom lahodným ukončením jednej etapy vo vývoji Narcos. Nemám moc rád príbehy z drogového prostredia. Ale niečo na tom kokaíne je, čo ma núti pozerať sa a žasnúť kam ďaleko dokázal celý tento spoločenský problém zájsť. Pre mňa sa Narcos stávajú jedným z najlepších seriálov. Uvidíme čo ďalej. 2. séria - 90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naplnili sa moje obavy z konca prvej serie, kedze sa druha znova cela venuje Escobarovi a nekonecnemu honu na jeho osobu. Prva seria bola nabita udalostami do takej miery, ze to miestami pôsobilo prilis skratkovito. Druha je zase roztahana, kedze im uz vela zaujimavych udalosti neostalo. A tak sa behom druhej serie viackrat stane, ze Escobara uz skoro chytia, ale nakoniec im znova tesne ujde a tak stale dookola az do finale, ked s nim konecne zuctuju. Akurat postupne jeden za druhym chcipaju Escobarovi privrzenci, Ovela zaujimavejsi je dej, ktory sa popritom venuje superiacemu kartelu Cali, ktory postupne prebera Escobarove obchody a zaver serie naznacuje, ze sa mu budu naplno venovat v dalsich seriach. Na to sa tesim pomaly viac ako na Escobarov pribeh. Plusom tejto serie je, ze sukromiu Holbrookovej postavy sa uz serial venuje len minimalne a postava policajta Pedra Pascala sa solidne vypracovala, takze dufam, ze dostane poriadny priestor a stane sa hlavnym akterom policajnej linie. Druha seria je ina ako prva. Je dejovo riedsia, ale zase sa jednotlivym udalostiam venuje viac do hlbky a obsahuje aj kvalitnejsie akcne sceny. Zaujmu niekolke prestrelky natocene na jeden zatah kamery. 7/10. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Escobar už není ten Escobar z první série, víc než kdy jindy neváhá s vražděním civilistů a masakrováním policistů, ale zároveň se musí skrývat a neustále utíkat. Mamon je mocný. Escobar přerostl sám sebe a nevidí důsledky svých činů, kterými si vypěstoval silnou konkurenci a mocné nepřátele, kdo chce moc nemá nic. Impéria se nikdy nehroutí potichu, ve smrtelném tanci strhává Escobar s sebou úplně všechny, kteří mu naivně ale i oddaně pomáhali. Změna tónu mezi první a druhou sérií je znatelná, první série je příběh o budování moci, před kterou není úniku, ta druhá je příběh plíživé smrti, před kterou není úniku. Zvlášť v posledních dílech je tohle v jednom případě moc dobře poznat (ačkoli nevím, zda se to tak skutečně stalo). Moura, Holbrook a Pascal jsou skvělí, a mrzí mě že v dalších sériích to bude bez Moury.. tak snad se k Pascalovi přidá i Holbrook. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nijak nepolevuje a pokračuje ve vysoko nastavené laťce. Zatímco v první sérii jsme mohli vidět Escobara pomalu ale jistě drásajícího se na vrchol, kde doopravdy neměl žádnou konkurenci, tak v druhém pokračování jsme svědky jeho pádu, kdy postupem času ztrácí jednoho svého věrného spolupracovníka za druhým, jeho nepřátelé nesmírně posilují a je jasné, jak tohle vše skončí. Nejvíce mě zaskočil návrat plukovníka Carilla, jeho postava byla jedna z nejlepších v první sérii, ale vůbec jsem neočekával její návrat. A samozřejmě, když se už vrátil, tak se zde nemohl ohřát (jeho smrt z rukou Escobara byla dost emotivním momentem obou řad). Ještě do této chvíle se Escobar držel docela nad vodou, ale poté se teprve rozjel pořádný kolotoč. Předposlední díl byl pro mnohé docela nudným a nicneříkajícím, ale to není pravda. Byla zde perfektně zachycena samotná osobnost Escobara, dále pak bylo úsměvné vidět díl, kde místo všelijakých intrik a přestřelek vidíte takového gangstera, jak pomáhá svému otci opravit plot a dělá samé věci, které mu do té doby nebyly asi moc nejbližší. Závěrečný díl špičkově vygradován, závěr to vše jen výrazně podtrhl. Seriál, který se mi uhnízdí dlouho v mé hlavě, protože ho stvořili opravdoví géniové. Za mě dávám 96 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem už říkal, nejsem znalcem života PE. Ale na konci první série jsem si podle nějakých všeobecných přehledech říkal, co bude v té druhé. Těšil jsem se, že tam bude něco o čem vlastně nevím, nebo se nemluví. A taková věc tam byla vlastně jen jedna. Zbytek byl o neúspěšném pronásledováni, skorochycení a úniku Pabla. Možná tam bylo něco víc, ale já to moc neviděl. Takže se mi vlastně potvrdilo jak moc toho bylo v té první. Kolem a kolem to ale vše bylo poutavé. Peňa je super a jsem rád, že to vypadá, na ústřední postavu třetí řady. Svým způsobem mi je líto, že se s Pablem loučíme, ale na druhou stranu si rád dám něco nového. Za dobové fotky a záběry dávám plný počet. 90 procent ()

Reklama

Reklama