Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 3
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Recenze (667)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrôzostrašný Wagner Moura v svižnom spracovaní "kariéry" legendárneho kolumbijského narkobaróna a masového vraha. V každom okamihu surové, mrazivo autentické a remeselne a herecky bez chybičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl Narcos mě okamžitě vcucnul do děje tím, jak informativní byl a jak dokumentaristicky rozjel onen příběh Pabla Escobara. Onen dokumentární střih se samozřejmě dalšími díly zpomalí, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Budete sledovat každou minutu a čekat na moment, až do Vás tvůrci opět nasypou nějaký ten zajímavý fakt, který Vás utvrdí v tom, že nekoukáte na vymyšlený příběh, ale na neuvěřitelně krutou realitu Kolumbie tehdejší doby. Občas se nechce ani věřit, že něco takového bylo možné. Leč právě neuvěřitelnost je devíza celého námětu, který je prostě natolik silný, že i pět hvězd je pro něj málo. Jednoduše...bomba. Zde se Netflix opravdu vyšvihl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

režisér José Padilha je v danej téme ako ryba vo vode, vie to správne podať aby dokázal upútať a zbytočne nezamotával z množstvom postáv. každý tu má svoje miesto, karty ma zatiaľ dobre rozhodené, po prvom diely spokojnosť /90%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kvalita je ve filmovém umění už definitivně v televizní tvorbě. Po Robocopovi jsem se bál o kariéru José Padilhy, ale on se nedal Hollywodem docela zlomit a v Narcos se pro televizi Netflix vrátil ke kořenům...do latinskoamerického světa, do prostředí zločinu, drogového obchodu...k elitní (protidrogové) jednotce... Seriál, který se komplexností zobrazované tématiky a důrazem na realistický prvek jako jediný blíží kultovnímu The Wire! Série 1: 100%, Série 2: 100%, Série 3: 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Schválně jestli poznáte v čem je problém (či přesněji nepříjemný zádrhel) této série… Má dvě ústřední linie. Narcotraficantes „jihoamerickou“ španělsky mluvenou zaměřenou na pozdní kariéru patróna Medelínského kartelu Pablo Escobara (fantastický, respekt budící a jakkoli by to k tomu svádělo, tak nepřehrávající Moura), která je plná intrik, napětí, skvěle vystavěná a dodržující žánrová specifika, aniž by se však výrazně odchylovala od skutečnosti (ostatně ani není důvod, ona byla i tak dost neuvěřitelná sama o sobě). Druhá DEA „severoamerická“ angličtinou mluvená linie je do morku kostí procedurální, řešící detaily vyšetřování (ostatně oba agenti se na vývoji seriálu aktivně podíleli) a honu na narkobarona, který byl jedním z vůbec nejbohatších/nejnebezpečnějších lidí své doby. Už asi tušíte v čem je onen zádrhel, že? Ano, každá je ze zcela (ale skutečně zcela) jiného těsta. Nedá se říci, že by jedno z těch těst bylo lepší druhého, protože obě se nesou natolik v jiném duchu, stylu i pojetí, až jsou v mnoha ohledech neslučitelné. A do toho navíc ještě třetí složka v podobě velmi častých dokumentárních pasáží "vypravuji jak v rozhlasové inscenaci a je to doprovázeno archivními dobovými záběry". Jakkoli každá ze složek sama za sebe funguje na výtečnou a není ji moc co vyčíst (snad jen že to vypadá jakoby každá agentura byla zastoupena jedním člověkem), tak dohromady pospolu zrovna neštymují a nevytváří soudržný celek. Což s ohledem na jejich kvality zamrzí. O to více, když již bylo prokázáno, že tyto zdánlivě neslučitelné přístupy k této látce skloubit přeci jen lze (aneb zdravím Dona Winslowa). Čili to sice zamrzí, ale rozhodně ne natolik, aby to cokoli změnilo na neoddiskutovatelném faktu, že se Narcos zařadilo mezi špičku současné "quality TV". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný filmový look. Záběry na Medellín vypadají fakt epicky a je vidět, že se nešetřilo. Hodě se mi líbí i prokládání dobovými záběry a fotkami. Člověk si uvědomí, že Escobar byl opravdu mocná osoba, která otřásala základem samotného státu. Docela jsem to zhltnul, ale stejně se nemůžu ubránit dojmu, že se to chvílema trochu opakovalo a nějak by mi stačilo kdyby to byla jen desetidílná minisérie. Ale třeba nám v druhé sérii vytřou zrak a vydá se to jiným směrem, protože koukat znova na to samé, by podle mě nebylo úplně ono. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Navzdory faktu, že Pablo Escobar je důležitou a fascinující figurou kolumbijské historie, Narcos se u mě vyšplhali sotva na 4 hvězdy. Ne snad proto, že by se tu špatně hrálo nebo se na to špatně koukalo, ale především proto, že ta nejzajímavější část Escobarova života je tu zoufale plytká a zkratkovitá (do zblbnutí se omílá, jak se sám vypracoval z ničeho, což ovšem vidíme na ploše možná tak půlky jednoho dílu), a většina děje je (mnohdy úplně zbytečně) podřízená (byť jakkoli zábavným) efektním a badass momentům (a ano, vím, že většina z nich se skutečně stala), nemluvě o tom, že prakticky žádná jiná postava nemá tolik prostoru, aby mohla být dostatečně zajímavá. Výsledkem je tak seriál, který je skutečně cool, zároveň je ale velice povrchní, ač se tak netváří. PS Druhá řada naštěstí tenhle nešvar úspěšně napravuje, a třetí i přes vlažnější rozjezd nakonec taky nezaostává. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„JESTLI JSEM SE NĚCO VE SVĚTĚ DROG NAUČIL, TAK TO, ŽE ŽIVOT JE MNOHEM KOMPLIKOVANĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE. DOBRÝ A ŠPATNÝ - TO JSOU RELATIVNÍ POJMY.“ /// Jestli jsem si bláhově myslel, že na mafiánským poli plným trávy či koksu mě už nemá co překvapit, tak to tahle historie „Narcos“, vyprávěná agentem DEA dokázala! Zmapování úspěchu Pablo Escobara a jím stvořenýho impéria obsahuje všechno! Včetně ironickejch ftípků. Samozřejmostí jsou autentický záběry a jména nepodplatitelných (mrtvol), jejichž statečnost je spolu s exhibicí drogovýho krále tahounem příběhu. Další z příběhů, kterej psal sám život. Navíc tvůrci dokazujou, jak vás válka změní, že moc je opojná a vede k sebezničení. A vůbec nejvíc jsem rád, že letos bude pokračování! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) Miluju filmy, v nichž jde o stvoření monstra. 3.) Vždycky jsem toužil mít tolik prachů, že bych je neměl kam dávat. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem odkládal snad půl roku, ale díky současné filmové nouzi jsem se do něj opřel plnou parou a nelituji ani sekundu stráveného času. Pablo Escobar je frajer, který si vysloužil můj respekt a je určitě dobré vědět, jak to v tehdejší době v Kolumbii fungovalo. Nejzajímavější momenty: Podrobný návod na výrobu kokainu, kandidování na prezidenta a vlastní věznice. Velmi dobré, zajímavé, poutavé i slušně drsné. 95% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria bola skôr buddy movie o dvoch agentoch DEA, riešiacoch problém (ktorým nebolo nič menšie, ako osoba menom Escobar). Do toho živelná atmosféra, skvelé akčné scény, parádne postavy, tomu odpovedajúce herecké výkony a vymakaná výprava. Escobar bol samozrejme dôležitý, ale naplno si to pre seba ukradol až v druhej sérii. A za seba dodávam "bohužiaľ". Jasné, aj druhá séria je poriadna drsňáčtina, ale DEA ustúpilo do úzadia, v niektorých častiach druhej série sú to vyložene nedôležití štatisti. A Escobar? Escobar je hlavnou postavou, nanešťastie sympaticky môže pripadať len psychopatickému divákovi, nakoľko ide o šialeného masového vraha. Najneskôr po tom, čo vyvedie jednej z najsympatickejších postáv prvej série, som mu prial, aby ho rozstrieľali na sračky. Čo sa nakoniec, našťastie, aj vyplnilo. Na konci zostal uštvaný tučný chlap, ktorého dobehla karma. Kým prvá séria šla k 90%, druhá skôr "len" k 70%. Ale stále nadpriemer a spokojnosť. Bohužiaľ, oproti tretej sezóne i predsa len troška slabšia druhá bola hotovým zázrakom. Tretia séria je vyložený prúser a prepadák za 40%. Odišiel z nej Murphy (a tým pádom i jeho strašne zábavný "sprievodný monológ" z prvých dvoch sérií) a Escobara vystriedal mimoriadne nudný gang z Cali. Tretia séria chytila dych až v posledných dvoch (z desiatich!) častí. A z Narcos: Mexiko som zvládal ledva-ledva dopozerať prvú epizódu, strašná nuda. Takže ako celku tomu dávam len 60%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "In the United States, Mafia makes witnesses disappear so they can't testify in court. In Colombia, Pablo Escobar made the whole court disappear." Je to Wire? Není to Wire? Hodíme si mincí? Ne, to asi vážně nebude potřeba. Narcos je vynikající sbírkou příběhů o pronásledování jednoho z nejznámějších drogových bossů v historii, k perfekci má ale pořád daleko. Můj největší problém nejspíš tkví ve stylu, jakým je celá story líčena. Voice-over je dobrá věc, když se to s ním nepřehání. Tady je ale prakticky všudypřítomný a jindy seriózní momenty pro mě osobně zbytečně zlehčuje a znevažuje. Naopak velmi kladně vnímám rozdělení na španělsky mluvící a anglicky mluvící části, stejně jako dokumentární záběry dokreslující historické reálie a konec konců i vynikající výpravu, díky které mám neustále pocit, jako bych v té Jižní Americe skutečně byl. Abych to tedy sám nějakým způsobem rozdělil, technické podání spolu s autenticitou a přesností je v mých očích na vynikající úrovni, možná i překonávající některé z podobně zaměřených filmů. Co se příběhů a jeho vyprávění týče, příliš to na mě nefunguje, chybí tomu napětí, zvraty, momenty překvapení. Zkrátka zklamání a pocit nevyužitého potenciálu.. a takový nesnáším. 7/10 s přimhouřeným okem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Čekal jsem bombu a ne že by se nejednalo o kvalitní životopisnou sérii fascinujícího zločince, ale... Kam se poděla ta lehkost a vtip prvního dílu? Zbývajících devět jsem díval na spíše suchou, nevzrušivou rekonstrukci událostí s nejasným plynutím času, co mi ale hlavně vadilo, bez opravdu poutavých a charismatických herců. Snad s výjimkou postavy Escobara, co tu Moura vykouzlil corleoneskou verzi pána vesmíru a tvářil se zarputileji a zarputileji, mě tady nikdo nebavil a nijak jsem se nehnal k dalším dílům. Spíš jsem se k nim musel nutit. Takže ve výsledku, v tomhle případě bych rozhodně radši film, ušetřil si 350 minut. Moje smůla - jsem nějaká divná anomálie. 65% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Strašne skratkovité. O Escobarovi som čítal už na strednej a vysokej a len som čumel. Tá látka si zaslúži omnoho podrobnejšie spracovanie. 8/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz mám pochopitelně k Pablovi Escobarovi velmi blízko a přečetl jsem tedy snad všechny knižní publikace, které se jeho životem zabývají. Vím, jak dlouhá a trnitá může být cesta ze dna až na samotný vrchol a vím také, jak obtížně se následně na kýženém vrcholu balancuje. Fouká tam ze všech stran a každý se zespodu tlačí na vaše místo. Don Pablo patřil v tomto ohledu mezi ty nejúspěšnější, jelikož svou kokainovou říši povznesl na mnoho let téměř k oblakům. Byl jsem proto více než nadšen, když jsem se dozvěděl o existenci seriálu Narcos, který rozkvět Pablova bílého království podrobně mapuje. Trochu jsem se obával, že vzhledem k americké produkci bude Pablo Escobar zcela účelově vykreslen jako nějaký strašný zločinec, který vraždí malé děti na potkání a naopak agenti z DEA jako ti nejsprávnější chlapi, kteří přišli zachránit Kolumbii před kokainovou tyranií. Naštěstí jsem se mýlil a Narcos tak lze považovat za vcelku nestranné dokudrama, které zároveň velmi názorně ukazuje patologický charakter války proti drogám. Války, v které se státní mašinérie rozhodla zničit kokainového krále Pabla Escobara a to i za cenu desetitisíců nevinných životů. Na poli seriálové tvorby bychom našli opravdu jen pár výjimek, které se svou kvalitou mohou Narcos vyrovnat. Režie, hudba, kamera, herecké výkony, střih, akce. Všechno je téměř dokonalé. Ale jestli něco obzvláště vypíchnout, tak bezpochyby casting hlavní postavy. Wagner Moura v roli Pabla Escobara herecky doslova explodoval a s trochou nadsázky tím snad předčil i svou předlohu. Přesto by se na Narcos nějaké chyby našly. Slabinu představují zejména charaktery agentů DEA, které do prostředí světa Narcos tak nějak nepasují. "Zdobí" je americké buranství a po válečné zoně se mnohdy pohybují zcela lehkomyslně, jakoby naprosto zapomněli, že v Kolumbii si z nich nikdo na zadek nesedne. V praxi by zde s podobným přístupem k životu nepřežili více jak týden, natož pak několik let. Největší výtku pak musím směřovat k historické autenticitě seriálu. Chápu, že je Narcos určen pro neinformované publikum, které dosud o Pablovi vědělo jen to, že to byl jakýsi obchodník s kokainem. Avšak odborník jako já, který se světem kokainového krále podrobněji zabýval, musel nad některými zdánlivými skutečnostmi pořádně zakroutit hlavou. Mnoho postav má totiž v seriálu úplně jiné jméno než v reálu, některé postavy jsou dokonce zcela vymyšlené. Mnoho událostí se stalo naprosto jinak, než jsou v Narcos vylíčeny, jiné se naopak nestaly vůbec. Tyto četné historické nepřesnosti představují asi jedinou vážnější chybu na tomto vynikajícím seriálu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr "populární dokumentarizace" jihoamerického zločinu, José Padilha, servíruje velkolepou ságu o narkobaronech a od prvních vteřin jede ve velkém. První díly přípomínají vyprávění Scorseseho, kdy sledujeme nevšední osudy jednotlivců a skrze ně se dozvídáme širší okolnosti. Nevěřil bych seriálu každé slovo, myslím, že dokumentární aspekt je zde upozaděn ve prospěch ladného filmového vyprávění a coolovosti. O detailech policejních procedur, ani o trikách zločinců se zde nedozvíme tolik, co v The Wire, ale přesto bych seriálu neupřel jeho komplexnost. Zločin, peníze, zákon, politika, lid, nic z toho seriál neopomíjí, maluje komplexní obraz tehdejšího světa, v němž přestává být důležité, zda je vše pravdivé, důležitější je sdělení divákům - je to děsně cool, ale pozor na to! (vlastně podobná funkce, jakou mají dokumenty o Hitlerovi) Přiznám se, že 5 hvězdu dávám více z principu, než ze zásluh, ale zkrátka tohoto díla si vážím... 9/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech dokonalé, plné nápadů a absurdních situací, jako souvislý příběh to ale hodně drhne. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na poli organizovaného zločinu působilo hodně významných hráčů, ale jen jediný byl králem. Muž, který vyhlásil válku vlastní zemi, ale dokonce i jediný soukromník, který kdy vyzval na souboj Spojené státy americké. Muž, který v dobách největší slávy vydělával 5 miliard dolarů ročně, vlastnil soukromou armádu včetně letectva a námořnictva, muž, který vytvořil stát ve státě a platil si značnou část státních institucí. Pablo Escobar se stal už za svého života legendou. Vzpomínám si, že i k nám za železnou oponu v 80. letech pronikaly kusé informace o jeho kouscích a i když jsme žili jinými problémy a na jiném kontinentě, Escobar byl prostě nepřehlédnutelnou figurou ve světovém měřítku. Nejvýznamnější výrobce a obchodník s drogami, člověk, který se toužil stát kolumbijským prezidentem, megaloman a naprosto bezohledný brutální vrah. Narcos je mimořádně zajímavý počin především kvůli látce, kterou zpracovává. Životní osudy Pabla Escobara i ostatních členů medelínského kartelu by totiž vystačily na několik seriálových řad a stále by bylo o čem vyprávět. Tohle je vlastně největší problém série. Je příliš stručná, převážná většina postav zůstává na úrovni figurek. Pro mě platí, že až dosud nejlepším seriálem o organizovaném zločinu zůstává Impérium (pravda, ještě jsem neviděl Špínu Baltimoru). Wagner Moura si roli Pablo Escobara užívá a režie José Padilhy je spolehlivá, v žánru se pohybuje jako doma. Pro Latinskou Ameriku má seriál i ten význam, který si u nás plně neuvědomujeme. Pablo Escobar byl davy milován a obdivován bez ohledu na množství mrtvol, které za ním zůstávalo. Měl zkrátka pověst muže z lidu a zbojníka, který rozdával své jmění chudým. Seriál tuhle představu nelítostně rozbíjí a ukazuje Pabla Escobara jako škůdce země a společnosti, kterou dlouhodobě svými aktivitami rozkládal. Je celkem příznačné, že jeho atentáty, které směřovaly proti běžné veřejnosti, zůstávaly bez odezvy a reakce politických elit se dočkal teprve v momentě, kdy zaútočil na společenskou smetánku. Jeho terorem trpěly především chudší vrstvy. Zároveň seriál dobře ukazuje fakt, že svoje impérium mohl Escobar vybudovat v době, kdy Spojené státy zaměstnávala studená válka. V momentě, kdy soupeření se Sovětským svazem ustalo, začalo to rychle jít s kartelem z kopce, protože potenciál dosud vázaný bojem s komunismem mohl být nasměrovaný jinam. Celkový dojem: 90 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tahle venezuelská telenovela vás konečně bude bavit. Chozé Armando vstoupí do místnosti, Maria Soledad udeří sklenkou bourbonu do mahagonového stolu, zlomí se v zádech a padne Chozé Armandovi do náruče, načež začne očima fixovat jeho apartní knírek... No, naštěstí tady do toho náhle vstoupí El Padron Pablo Escobar, vyhodí do luftu budovu soudu, sundá cestovní letadlo z oblohy, zaplatí státní dluh Jižní Ameriky, tisícům a tisícům Američanů vypálí do hlavy černou díru svou neředěnou Coca Colou a s několika miliony dolarů na zádech odkvačí nakonec sezóny do hor vybojovat svou poslední bitvu a vy ve své katarzi ze skvělé podívané pobaveně pronesete, co to jako kurva jenom bylo za drsný týpky tenkrát v osmdesátých, když se vám dneska v týhle provinční rozkradené zemičce hádají ti buzeranti z Tvé vlády o takové chiméře, jakou je údajný boj s šedou českou ekonomikou. No, checht... ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama