Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (668)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle nějak by podle mě vypadal seriál 24 hodin, kdyby byl natáčen na základě skutečných událostí a nebyl "svázán" "reálným" časem a událostmi jednoho dne. Dynamické tempo, výrazný spád, silné a ostré zvraty, skvělá zemitá akce, nekompromisní záporáci (Mourův Escobar je samozřejmě top), kteří se neštítí ani atentátů na významné osobnosti, drsní agenti, kteří jsou často nuceni při honbě za "vyšším dobrem" zásadně porušovat zákony i kategorické morální principy, politikaření, intriky... A jako malý bonus navrch - přiměřený nadhled obvykle v podobě lehce cynického a černohumorného vypravěčského voiceoveru. Netflix zkrátka jede a Narcos jsou jedním z jejich největších seriálových nářezů. S01: 90 %; S02: 90 %; S03: 80 % ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wagner Moura jakožto Pablo Escumbar je zde mazanej jak chleba od Ládi Hrušky, ale jeho výkon nijak nevypovídá o kvalitě seriálu. Narcos je spíš hodně polopatickej pseudo-dokument, který je moc divácky vstřícný vůči mainstreamový obci. Kdyby šel Netflix víc na dřeň a pojal celkovou stylizaci/pojetí víc explicitně, neměl bych žádný výtky. Jo a jen tak mimochodem: největší narkobaroni jsou stále Walter White a Jesse Pinkman, co si budem. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čím Narcos boduje najviac je výborne zvládnutý mix seriál/dokument. Pokiaľ Vás zaujíma Pablo Escobar, tak dostanete všetky najdôležitejšie, najzásadnejšie informácie a k tomu nadpriemerne pôsobiaci seriál. Španielsky hovoriace postavy zaujímavosťou jednoznačne (logicky) valcujú gringos. Dej má všetko čo som chcel dostať. Vraždy, kšefty, vydieranie, uplácanie, súboje o moc, politikárčenie, nevraživosť medzi jednotlivými policajnými/vojenskými zložkami. Užívam si tú Pablovu cestu od začiatkov kšeftov s drogami, cez pokus byť hlavou štátu až po... Narcos je jednoducho divácka sázka na istotu a Wagner Moura veľkou trefou do čierneho. Avšak k piatej * tam chýba ten wow odlišovák. Dostanete proste "len" klasiku (mafia vs polícia), ktorá dostala prvotriednu péči vďaka ktorej dokázala z reálneho základu vymačkať maximum. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz mám pochopitelně k Pablovi Escobarovi velmi blízko a přečetl jsem tedy snad všechny knižní publikace, které se jeho životem zabývají. Vím, jak dlouhá a trnitá může být cesta ze dna až na samotný vrchol a vím také, jak obtížně se následně na kýženém vrcholu balancuje. Fouká tam ze všech stran a každý se zespodu tlačí na vaše místo. Don Pablo patřil v tomto ohledu mezi ty nejúspěšnější, jelikož svou kokainovou říši povznesl na mnoho let téměř k oblakům. Byl jsem proto více než nadšen, když jsem se dozvěděl o existenci seriálu Narcos, který rozkvět Pablova bílého království podrobně mapuje. Trochu jsem se obával, že vzhledem k americké produkci bude Pablo Escobar zcela účelově vykreslen jako nějaký strašný zločinec, který vraždí malé děti na potkání a naopak agenti z DEA jako ti nejsprávnější chlapi, kteří přišli zachránit Kolumbii před kokainovou tyranií. Naštěstí jsem se mýlil a Narcos tak lze považovat za vcelku nestranné dokudrama, které zároveň velmi názorně ukazuje patologický charakter války proti drogám. Války, v které se státní mašinérie rozhodla zničit kokainového krále Pabla Escobara a to i za cenu desetitisíců nevinných životů. Na poli seriálové tvorby bychom našli opravdu jen pár výjimek, které se svou kvalitou mohou Narcos vyrovnat. Režie, hudba, kamera, herecké výkony, střih, akce. Všechno je téměř dokonalé. Ale jestli něco obzvláště vypíchnout, tak bezpochyby casting hlavní postavy. Wagner Moura v roli Pabla Escobara herecky doslova explodoval a s trochou nadsázky tím snad předčil i svou předlohu. Přesto by se na Narcos nějaké chyby našly. Slabinu představují zejména charaktery agentů DEA, které do prostředí světa Narcos tak nějak nepasují. "Zdobí" je americké buranství a po válečné zoně se mnohdy pohybují zcela lehkomyslně, jakoby naprosto zapomněli, že v Kolumbii si z nich nikdo na zadek nesedne. V praxi by zde s podobným přístupem k životu nepřežili více jak týden, natož pak několik let. Největší výtku pak musím směřovat k historické autenticitě seriálu. Chápu, že je Narcos určen pro neinformované publikum, které dosud o Pablovi vědělo jen to, že to byl jakýsi obchodník s kokainem. Avšak odborník jako já, který se světem kokainového krále podrobněji zabýval, musel nad některými zdánlivými skutečnostmi pořádně zakroutit hlavou. Mnoho postav má totiž v seriálu úplně jiné jméno než v reálu, některé postavy jsou dokonce zcela vymyšlené. Mnoho událostí se stalo naprosto jinak, než jsou v Narcos vylíčeny, jiné se naopak nestaly vůbec. Tyto četné historické nepřesnosti představují asi jedinou vážnější chybu na tomto vynikajícím seriálu. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

"Plata o Plomo"? Velkolepé zpracování Eskobarova příběhu. Nádherné záběry, dokonale vybrané lokace. Hodně oceňuji angažmá latinskoamerických herců a volbu španělštiny jako ústředního jazyka. Po celou první sérii mě seriál držel v neskutečném napětí a trvalém údivu, že se nejedná o fikci, ale skutečnou etapu kolumbijských dějin. Bohužel ve druhé sérii je znát, že zvolit 10 epizod stejně jako v první sérii byla chyba. Kdyby poslední 4 epizody byly shrnuty do jedné, hodnocení by bylo absolutní. Edit: Po Shlédnutí třetí série upravuji hodnocení na plné. ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Pablo Escobar (Wagner Moura) hraje se svým synem Juanem (Juan Murcia) hru „Streets of Rage 1“ (1991) na konzoli Sega Mega Drive. (korbitch22)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) v seriálu zlikviduje své dva kumpány: vlastníma rukama zabije Galiana a Mongadu odstraní jím najatý zabiják. Tato dvojice se v době Escobarova uvěznění starala o jeho obchodní záležitosti. Dosud nebylo potvrzeno, že by jejich likvidace proběhla tímto způsobem, ale vyšetřování tomu nasvědčuje. Podle skutečných událostí měli Galiano s Mongadem okrást Escobara o řádově nižší sumy, nikoli o tři miliony, jak ukazuje seriál. (jerry12)
  • Pablo Escobar sa dostal do rebríčku najbohatších ľudí na svete sedemkrát za sebou. V prvom vydaní mal jeho majetok podľa magazínu Forbes hodnotu troch miliárd a v poslednom, kde sa Escobar objavil, jednu miliardu dolárov. (dalver)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama