Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Kaka k tomuto seriálu (34)

Narcos (2015) 

Postavami propracované, osobní, autentické, syrové. Velkolepá drogová sága mapující 80. a 90. roky v zemích, které byly rájem drog. Brilantní mix polodokumentu a polohraného filmu. Občas sice pochopitelně vzhledem k množství epizod trochu rozvolněné, ale obsahem sdělení stále decimující většinu konkurence. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Polodokument, polofilm. Občas chybí některé důležité detaily, občas něco zbytečně přebývá. Celkově ale vynikající pocitová záležitost, s precizním vykreslením Kolumbie a tamějších obyčejů, stejně tak jako dané doby a jejího samozvaného vůdce Pabla, který si v podání Wagnera Moura říká o nesmrtelnost. Tvůrcům se už v první sérii dobře daří smazat rozdíl mezi dobrem i zlem, tedy Pablo má své dobré i velmi špatné stránky. Na rozjezd velmi intenzivní dávka napětí a chytlavých highlightů, uvidíme co dvojka. ()

Descenso (2015) (S01E01) 

Působivý úvod. Živelné, dobové, syrové a k tomu strhující Pablo. Prozatím velmi působivá a zevrubná představovačka, zabalená v originální atmosféře osmdesátkové Kolumbie, proložená x dokumentárními záběry. ()

Meč Simóna Bolívara (2015) (S01E02) 

Intenzivní kolumbijská jízda pokračuje se vší dravostí a jižanským temperamentem. Vysooktanová divočina která neztrácí náboje ani v dialogových pasážích. ()

Stále stejní lidé (2015) (S01E03) 

První drobnější škobrtnutí, resp. ztráta jinak precizně přesného tempa. Období, kdy Escobar začal kecat do politiky nebylo pro něj úplně nejšťastnější a plně se to odráží i v jeho filmové verzi. Hodně povídání, na úkor rytmu a nosného vypravování. ()

Palác v plamenech (2015) (S01E04) 

Mluvení a politikaření, které ctí původně nastavený koncept, ale nijak vevyniká v ramcí standartu, který je samozřejmě i tak sakra vysoký. ()

Jednou přijde budoucnost (2015) (S01E05) 

Příprava na válku. Jak to již u těchto seriálů bývá, velmi pravděpodobně budou poslední epizody pořádná jatýrka. ()

Výbušniny (2015) (S01E06) 

Zatím zcela jistě nejlepší epizoda. Nejen kvůli drsné smrti některých hlavních postav, ale i díky konceptu jako takovému, kdy se vlastně celý příběh dostává do situace nefalšované války mezi narcos a policií v ulicích města. ()

Budeš plakat krvavé slzy (2015) (S01E07) 

Akční scény se změní na akční politikaření a vyjednávání, která už však nedosahují takových grádů. Zvedá to ale bravurní scéna s Poisonem, která tak trochu připomíná nahánění na střechách z Fast and Furious, jen méně popkornová a více autentická. ()

Jedna velká lež (2015) (S01E08) 

Zásadní epizoda z pohledu pohybu figurek na šachovnici, jelikož těch hlavních a zásadních začína dramaticky ubývat. ()

La catedral (2015) (S01E09) 

Vězeňská epizoda, která se odehrává celá vlastně v jednom velkém domě, ale je paradoxně výpravnější a dynamičtější, než x jiných dílů. Korunuje to samozřejmě Pablo going wild a závěrečný mord. ()

Vzlet (2015) (S01E10) 

Slušné military zakončení kde chybí trochu více a pečlivější práce s postavami a možná subjektivně vzato dramatičtěji vyobrazené následky jejich jednání, ale to zřejmě bude vše gradovat v dalších epizodách druhé série. Nejintenzivnější paradoxně poslední díl není, jen efektně vybízí k okamžitému sledování seson 2. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Jednička byla o chlup lepší. Přece jen vzestup se sleduje lépe než-li pád. A to je přesně ten stěžejní rozdíl mezi oběma epizodami. Samozrejmě Wagner Moura byl v roli Pabla fantastický, ale nebyl sám. Spousta postav v sérii přiroste k srdci různými způsoby. Režijně sebevědomé a strojově přesné - to platí pro obě epizody. Tak uvidíme co na to pánove z Cali. ()

Konečně volný (2016) (S02E01) 

Pořádně hutný začátek dvojky, která pomalu začíná Pabla stylizovat do role ikonického arcipadoucha a ikonu zla, spíše než pašeráka kokainu a drogového bosse. Proč ne, je to vlastně docela trefné. ()

Cambalache (2016) (S02E02) 

Druhý díl, který působí spíše jako nabombený start nové epizody, která má za úkol chytnout diváky za koule a nepustit. Spousta nových tváří které na první pohled působí svěže a přivádějí svěží vítr do plachet. Escobar raritně vyobrazen i jako family man a na začátku stejně jako na konci opět pár poprav pro šťavnatější příchuť. ()

Náš člověk v Madridu (2016) (S02E03) 

Carrillo one man show. Překvapivé, kontroverzní, šokující. ()

Hodný, zlý a mrtvý (2016) (S02E04) 

Epizoda která svým jednak svým aranžmá a vyobrazením pablových démonů tak trochu ztratila svou jinak parádní autenticitu a (ne)filmovost a ukázala, že i slavná série Narcos může být filmové řemeslo se standartními prvky klišé a líbivými zvraty. Efektní přepadovka je sice působivě natočená, nečekaná, ale na kolik je věrně realistická a tudíž kombatibilní se zbytkem série - to těžko řici. Působí to ale v těch jinak neskutečně autentických medeillínských uličkách jako pěst na oko. ()

Nepřátelé mého nepřítele (2016) (S02E05) 

Repetitivní díl, který jsme v trochu obměnené podobě už mohli několikrát vidět předtím. Vlastně se čeká kdy už někdo Pabla sejme. ()

Los Pepes (2016) (S02E06) 

Los Pepes rozjíždí masakr a Escobar je zatlačen do kouta chovajíc se jako vzteklý pes. Doposud nejlepší akční scéna série - noční přepadovka domu, kde kameraman předvádí dechberoucí práci snímání akce dlouhých celků bez jediného střihu ala Hard Boiled. ()

Německo 93 (2016) (S02E07) 

Překvapivě úplně jiný díl, než jsou standartní kolumbijská jatýrka. Vynikající emigrantská vsuvka. Působivě natočené a jak jinak než silně autentické. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama