Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (82)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ak toleruješ zlo, si jeho súčasťou.“ Nedôveroval som tomu, ale i vďaka cynickému rozprávačovi mimo záber ma to skvele bavilo od prvých momentov. Niektoré drobnosti sa filmárom síce rozutekali po lúke a už ich nechytili (partizánka, adopcia), ale inak ťažká tonáž s parádnou akciou, atmosférou i postavami. Veľmi sa mi páči, ak sú v trileroch vyrovnané strany. Ak dobro nie je len bezmocnou obeťou, ktorá sa zlu postaví 5 minút pred koncom, ale zdatným, vyrovnaným protivníkom, ktoré vie, že ak chce vyhrať, samo sa musí zašpiniť. V tomto prípade je Narcos skutočná šupa - drsňácky Carrillo, jeho drsňácke komando (namakaná neskorumpovateľná jednotka nemajúca problém umlátiť k smrti gangstra, ktorý každému z nich priamo alebo nepriamo zabil niekoho z rodiny.) a tvrďácke DEA (spomínate na Barryho Peppera z Práskača?). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se k tomu netflixovskému zlatu dostal a co psát víc, je to pecka. A to ačkoliv je jasně vidět, že jsou reálie dost zkreslené a celé je to zpracováno přesně tak, aby to filmově dávalo smysl. Není vlastně ale důvod se, až na nějakou lehčí mystifikaci některých událostí, zlobit...zvlášť když všechny díly perfektně šlapou od začátku až do konce a jsou napínavé a poutavé. Zajímalo by mě, jestli by nějak podobně zajímavě šlo zpracovat konflikt v nějaké jiné zemi (několikrát mě napadla Kubánská revoluce). A co je na tom úplně nejlepší? Ty melancholický momenty podkreslené skvělou hudbou, zpravidla tedy závěry epizod. Btw, celkově mě ještě zaujal velký úspěch seriálu v Americe. Druhým jazykem ve školách je sice často španělština, ale jinak amíci nesnášejí cizojazyčné filmy a titulky a to mě u seroše, který je ze 75% španělsky dost překvapuje. O to raději jsem však plynule naskočil do druhé řady s příslibem té nově nahozené třetí. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už jsem se i já na doporučení ze všech možných stran konečně dokopal k tomuto seriálovému fenoménu a třeba rovnou uznat, že se vůbec nedivím jeho extrémně vysoké příčce tady v žebříčku seriálů. Zapracování velmi ožehavého skutečného příběhu do tak intenzivní televizní podoby si totiž jiná čísla ani nezaslouží. A já jen doufám, že budu mít konečně víc času se vrhnout na zbylé dvě série, případně na mexický spin-off/sequel. [viděno na Netflixu] ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správné zachování jazyků je v případě tohoto seriálu to nejmenší. V každém díle se toho stane tolik, že by děj šel roztáhnout i na dvě hodiny a stejně by neztratil svou kvalitu. To ale neznamená, že by bylo cokoli uspěchaného nebo by bylo nutné si dohledávat informace. I když je asi jasné, komu budete fandit, je dostatek prostotu věnován vykreslení všech stran i postav. A dokážu si představit i další série o slavných zločincích operujících v podsvětí... (Netflix) ()

Itar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho se mi nestalo, že by mě seriál v každé svoji epizodě bavil stejnou, a to naprosto vrchovatou, mírou. Narcos stírá rozdíly mezi televizní a filmovou tvorbou na naprosté minimum (naposledy si to v podobné míře pamatuji snad jen u Band of Brothers a první řady True Detective) a ve své syrovosti jde absolutně na dřeň. Plus bod navíc za autentičnost, která jde tak daleko, že v podstatě 70 % všech dialogů je ve španělštině a celý seriál je velmi vkusně prokládán dobovými záběry. Třikát hurá! ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)
  • V epizodě se dovídáme, že ministr spravedlnosti Rodrigo Lara Bonilla se měl stát velvyslancem v Československu. Tato informace je pravdivá. (joker.george)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)

Reklama

Reklama