Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Cross je z duše poctivý pokladník ve velké firmě. Tedy až do okamžiku, kdy na ulici pomůže slečně Kitty a zamiluje se do ní. Za její krásnou tváří se však skrývá vypočítavá ženská připravená využít situace dostat z bláznivého staříka co nejvíc peněz. Kam až dovede Krise slepá láska? (raffspIn)

Recenze (48)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosferický film-noir o tom, ako láska niekedy dokáže zatemniť rozum a pozbaviť človeka akéhokoľvek zdravého úsudku. Hlavne ak ide o niekoho, kto cíti, že ide možno o jeho poslednú príležitosť zaľúbiť sa. Joan Bennett tu bola nielen očarujúco krásna, ale i priam stelesnením mrchy, pravdepodobne si tu zahrala svoju najzápornejšiu rolu. Už horšia ženská postava snáď ani neexistuje. Koniec sa dal tak trochu čakať, no i tak ma celkom slušne zasiahol - úplne reálne... také niečo napísal snáď život sám. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Delikátně rozehraná partička milostného trojůhelníku. Zaslepené zamilování se, lži, zneužívaní, ztráta sebe sama a všeho. Dějově nepředvídatelný, ve vykreslení postav mistrný scénář, podpořený skvělými herci, kterým absolutně kraluje Edward G. Robinson. Úplně mu jako divák propadnete a těšíte se na každou další scénu s ním. Krasobruslař emocí, mimikou nejúpřimnější herecký zobrazitel “srdce na dlani”, co jsem kdy ve filmu viděl. Za něj pátá hvězda. [Noir Film Fest] ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po letech (a díky pěknému HD transferu, byť z nerestaurované kopie) přihazuji hvězdičku. Po všech stránkách parádní noir se submisivním Robinsonem, lacinou mrchou Bennett a slizkým Duyeaou. V závěru dokonalé psycho. Vtipné je, že záběr na první fotce ve filmu není... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když člověk touží po lásce, kterou vlastně nikdy nepoznal, může se snadno nechat oblbnout. Zvlášť je-li v tom zainteresována atraktivní mladá slečna. Ale kde je velká láska, může po odhalení její falše vzkypět o to větší nenávist. Dlouze a pečlivě budovaný příběh je vlastně jen berličkou pro dokonale vypointovaný konec, který mě doslova zaskočil a překvapil. Vše tady má své místo a logiku, není zde nic navíc, a to vše je podpořeno skvělými hereckými výkony. Nečekal jsem nic a odcházel jsem z projekce příjemně překvapen tím, jak chytrý příběh jsem viděl. Tady není nad čím váhat a jsem rád, že jsem si tento film nenechal ujít. [Noir Film Festival 2019] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strhujúci, prekvapujúci, krutý, krásne vyzerajúci a emočne devastačný noir. Navyše s bombovými postavami. Bennetová je skvelá femme Fatale a Robinson bol hodný Oscara. Spolu s Fury za mňa najlepší Lang (aj keď som od neho veľa nevidel). Nekompromisná pecka, ktorá ma úplne rozobrala. Posledných cca 20 minút som ani nedýchal. 10/10 ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Děj filmu Scarlett Street má zajímavý atmosferický průběh. Vše začíná nevinně - muž s úsměvným jménem Chriss Cross, který pracuje v bance a doma je pod pantoflem, se jednoho dne seznámí s mladou dívkou Kitty a řekne jí (snad pod vlivem její krásy a v poblouznění), že se živí jako malíř. Začínají se scházet, Chriss začíná malovat a Kitty (a její milenec Johnny) potřebuje peníze - a dobrácký muž nedokáže hnědým očím říci ne. Chrissovy obrazy navíc vyvolají velký zájem - Kitty a Johnny získávají kýžené bohatství. Pravý autor ale zůstává bez povšimnutí... Humor se vytrácí a přichází temná atmosféra, fatalita, hra stímů a světel - přichází film noir. Langova Scarkett Street je "remakem" Renoirova filmu La Chienne. Lang ho ale během natáčení neměl k dispozici, čerpal pouze ze svých vzpomínek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Viac tragédia ako noir (i keď sa to pravdaže nevylučuje), ale napriek nie príliš vábnemu námetu je to prekvapivo zaujímavé a koniec je skutočne vynikajúci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa zdá, že dej tohto Fritzovho noir bude až príliš priamočiary. Lenže v príbehu o naivnom donátorovi nás čaká zopár prekvapivých zvratov, kedy dej rýchlo preskočí do vedľajšej výhybky. A potom ďalšej až do nevyhnutného záveru. Mimochodom aj keď tušíte, že toto sa dobre skončiť nemôže, aj v záverečnej štvrťhodinke až do posledných záberov netušíte, ako to celé skončí. Skvelá depresívna atmosféra, prepracované charaktery, Robinsonov možno najlepší výkon kariéry, to všetko robí z tohto filmu jeden z najsilnejších noirov svojej doby. 90% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Až na ten debilní halucinačně stavěný konec stylový a hlavně podle dobových pravidel pečlivě uhlazený noiárek. Kolega Douglas mluvil v lektorském úvodu o Kitty jako o echt děvce, což ale ve filmu až na její poslední výstup příliš patrné nebylo. Vyčůranost tehdejší zcela jistě zůstala i v člověku dnešním. Skvělá práce kamery! Mé již několikáté setkání s Edwardem G. Robinsonem, a asi nikdy nezklamal. Osobně bych si uměl představit dva konce, první by v divákovi zanechal otazníky, druhý by byl smutný, ale ani jeden by nevyzněl tak do pitoma, jako to udělal Lang. Visions of Light 2012, kino Art, Brno. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...„ Za dobrotu na žobrotu...!” Z rešpektovaného pracovníka, pokladníka banky sa stáva bezdomovec! Ako je to vôbec možné? Vlastne Christopher Cross je malý chlapík, o to bude väčší svojimi činmi a skutkami. Nemá sa vôbec zle, má dobre platenú prácu, či skôr istotu, že zotrvať na svojom pracovisku by mal aj naďalej. V úvode je Chris na akcii so šéfom banky spolu so zamestnancami, na znak úcty a rešpektu dostáva hodinky. Po odchode, zbadá na ulici ako dostáva neznáma slečna výprask od fagana Johnnyho. Vojde im do cesty, aby sa postavil medzi nich, de-facto ju akože uchráni. Tak si to myslí. Táto neznáma slečinka sa volá Kitty a bude čochvíľa pekne klamať, podvádzať Chrisa, aby sa dostala k jeho peniazom, ktoré zrovna nemá pri sebe, tak si ich „vypožičiava” z banky. Skrátka je taký hlúpy, až je dobrý, že by “Lenivému Lýtku” zniesol aj modré z neba, Kitty sa pracovať nechce, vymýšľa si, že chce byť herečkou, preto dranká peniaze, aby si nimi mohla zabezpečiť kariéru! Kitty v tom uvidí výhodný biznis, Johnny zistí, že môže ešte viac zarobiť na Chrisovi, a to tak, že bude predávať jeho OBRAZY! Áno, Chris má v sebe talent malovať obrazy, tak ziskuchtiví podvodníci sa chopia tejto šance. Kitty sa bude teraz predstavovať ako majiteľka obrazov, že ich maľuje! Odrbávať sa nedá donekonečna, raz na to príde, čo je v skutočnosti Kitty zač, potom sa tento zo začiatku extrémne sympatický, láskavý, milý chlapík mení na vraha, ani som sa nečudoval, že ubodá Kitty na smrť šrobovákom, Johnnyho obvinia z tejto vraždy, dostáva elektrické kreslo a Chris ten sa chce obesiť! Vlastne spravodlivosť je na jeho strane, len Johnny si to odniesol neprávom, nebol neviniatko, bol to surovec, ktorý mlátil Kitty, teraz si spytuje svedomie, že ľutuje ten okamih, keď spoznal ZLATOKOPKU, jej pasáka, činy, ktoré pácha mu vôbec nesedia, kvôli ženskej urobil zo seba totálnu trosku! Excelentní Edward G. Robinson, ktorý podáva emocionálne vypätý výkon, krásna ale slizká Joan Bennett s prehľadom zahrá mrchu a Dan Duryea ako spratek Johnny kontroluje situáciu, ale aj na neho to bude príliš! Režisér METROPOLISU a M FRITZ LANG totálne zdeptá diváka, čo sa môže stať z obyčajného slušného občana, keď bude v nesprávny čas na nesprávnom mieste... Fantastické filmové remeslo s unikátnym Robinsonom, ale nie Cruseom! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Chris ( výborný Edward G.Robinson ) je nespokojný v manželstve, sníva o kariére slávneho maliara a premýšľa, ako by to vazeralo mať mladú partnerku. Pokiaľ sa jednej noci nestretne s mladou ženou... Skúsený Fritz Lang rozohral skvelý noir, príbeh je poctivo vystavaný, motívy zainteresovaných sú jasné od počiatku. Možno je všetko až príliš jasné a divák už nebude nič prevratného očakávať, lenže je na veľkom omyle. 4+ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších noir - perfektný scenár, výborná atmosféra a skvelí herci. Dokonalé, bez jedinej chybičky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrácký, poctivý a důvěřivý pokladní Chris (Edward G. Robinson) se při nočním návratu z firemního večírku náhodně připlete k pouliční bitce a neb je bita žena, začne ji proti útočníkovi bránit. V tu chvíli netuší, že se jedná o milenecký pár a zřejmě by ho ani nenapadlo, že on s ní takhle běžně zachází. Do krásky se vzápětí bezhlavě zamiluje a roztočí kola osudu nevratným způsobem aneb o malíři, mrše a mizerovi. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zezačátku se mi to zdálo takový docela obyčejný a nezajímavý, místama jsem se docela i nudil a přál si, aby to bylo kratší, ale potom mě chytla asi poslední cca půl hodina, no a ten konec byl docela mrazivej a smutnej. Z herců mě nejvíc bavily výkony Joan Bennett a Dana Duryey. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Samota vie s človekom narobiť divy a čím je starší, tak ho to vie ešte viac rozladiť. A potom sa niet čo čudovať, že starého pána ktokoľvek môže podviesť a tak je samozrejmé, že keď sa o neho zaujíma krásna žena, tak starému pánovi to lichotí a o jej priazeň nechce prísť. A tak sa roztočí kolotoč vzťahov, ktoré nie sú úprimné, ale majú trpkú príchuť nechcenia. Presne Lang v 103 minútach zachytil sám život a i keď poväčšine vie sa snami osud nemilo zahrať a aj tak ho rádi žijeme. A pán režisér to zas na filmové plátno znázornil majstrovský. Herecky to je tiež ukážkové a Joan Bennett je ako milá mrcha rozhodne ucebnicová. Silné 4*. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Fritz Lang je ďábelským režisérem. Takovým tím nemilosrdným démonem ve stylu Stanleyho Kubricka či Larse von Triera. A zde skutečně povolil uzdu a natočil příběh, který je tak temný, jak jen Hollywood v 1. pol. 20. stol. mohl být. Destrukce zakřiknutého pokladníka, co "nikdy neviděl nahou ženu" a chce na stará kolena zažít trochu štěstí, děsivou femme fatale je absolutní. Noirová lahůdka pro všechny, co si libují v pochmurných náladách a nemají rádi šťastné konce. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi kvalitný snímok. Skutočne veľmi nenápadný a podceňovaný, hoci zbytočne. Fritz Lang to mal skrátka v sebe. Vedel sa vyjadrovať veľmi ľudským spôsobom a pútavou myšlienkovitosťou servíroval ťažké osudy jednotlivcov, kde často používal aj istý druh ostrejšej satiry. A je mi výsostne jedno, že úbohý hlavný hrdina bol príliš naivný. To, čo dielu pridalo na hodnoteniu okrem skvelej pozične tieňovitej Langovsky špecializovanej atmosfére s pálivým svedomím G. Robinsona (ten urobil iba to chudák, čo v sebe dusil celý život), bol zlomyselný vtipálek Dan Duryea a mrcha Joan Bennett. Táto skladačka dokonale pasovala 4,5. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama