Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice věrohodné zmapování skutečné události teroristického útoku muslimských fanatiků na indický Taj Mahal Palace hotel. A zmapování věru dost husté a mrazivé. Na celovečerní režisérský debut je to fakt slušná práce, film si drží po většinu doby nesmírně fungující napětí, okořeněné drsnou realitou, díky které si nehty kousající divák přeje, aby každou vteřinou do onoho pekla vletěl třeba Bruce Willis a pěkně ty vražedné psychopaty pokropil. Ale to se nestane. Záchrana ve formě nějakého nadupaného akčního hrdiny je jen zbožným přáním. Divák je tak skoro po dvě hodiny terorizován naprosto beznadějnou situací, ze které se pak už jen člověk začne modlit, aby ji po zbytek filmu přežilo co nejvíce nešťastníků. Rozhodně stojí za zhlédnutí, jen se na to asi koukejte se správnými lidmi. Mnoho diváků by nemuselo přijmout fakt, že ne každý muslim je jeblý vraždící maniak. Lepší 4* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Intenzívny terorizmus v plnom nasadení. V mene Allaha, za neustáleho telefonického hecovania imáma, skupina poblúznených teroristov napadne mumbajské centrá, predovšetkým však luxusný hotel. Tu sledujeme šialený masaker v podstate od začiatku do konca. Australskí tvorcovia sa s ničím nehrali, vytvorili kompaktný, emotívny, autentický celok, kde si svoje party vhodným spôsobom odohralo mnoho postáv, takže si s nimi divák dokázal vytvoriť istý vzťah. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Maras na můj vkus trochu moc tlačí na pilu, příběh sám vyvolává dost emocí, není nutné je z diváka ždímat nad jeho rámec. Především ze začátku je výborně gradované napětí. Pak následuje dobře zvládnutá akce a závěr se nese v duchu slzavého údolí. Ruku na srdce, nebudeme přece brečet při četbě novin o smrti neznámých lidí v neznámém hotelu. Je celkem nefér, že Maras se snaží své diváky k něčemu takovému donutit. Dala bych přednost spíše zamyšlení nad zbabělostí organizátorů teroristických akcí. Rozhodně bych ocenila rozvinutí zoufalství mladých lidí, kteří, jsa zmanipulováni, jdou a střílejí. Jen jednou se objeví ve filmu záblesk lidskosti útočníků, když mladík volá domů svému otci. Evidentně by bývalo stačilo málo, jen pár slov a 72 panen by muselo čekat na někoho jiného. Jenže když jsou magoři i rodiče a těší se, až jejich dítě umře, je to těžké. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai se povedl po všech stránkách. Je dynamický, akce je autentická, bez jakýchkoliv na efekt dělaných zpomalovaček a podobných nesmyslů, které do takovýchto filmů nepatří a hlavně se snímek absolutně vyvarovává zajetým klišé akčních thrillerů a problémů hlavních postav (pro které neplatí velmi často stejná pravidla jako pro ostatní smrtelníky), se kterými se po většinu stopáže zachází v rámci mezí realisticky a značně nešetrně. Mumbai zdařile, barvitě, napínavě rekonstruuje teroristický útok z roku 2008, který se nestal ve vyspělé západní civilizaci, takže o něm vlastně ani moc lidí neví a forma, jakou nám tvůrci tuto událost připomínají je vysoce nadprůměrná. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak toto mi urobilo radosť. Ako z čistého neba prišiel film, o ktorom som nikdy predtým nepočul a zabodoval naplno. Popravde nevedel som si na konkrétny teroristický útok spomenúť, už ich bolo toľko, že sa to človeku začína spletať dohromady, ale to nie je podstatné. Dôležité je, že tvorcovia filmu k tejto udalosti pristúpili max. zodpovedne a podali to veľmi realisticky a zároveň i divácky atraktívne. Vo filme niet miesta pre hrdinov, realita je tvrdá. Akčné scény sú adrenalínové, panika zobrazená v dokonalosti( hromadný útek dole schodmi) , ale i výkony a celkové obsadenie poteší každého milovníka filmu. Netuším, či Hotel Mombai ako austrálsky film môže byť nominovaný na oscara, najskôr asi v kategórii zahraničný film , ale šanca je veľká. Tento film rozhodne stojí za váš čas. U mňa max. spokojnosť. 100%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)
  • Veľké množstvo dialógov vo filme pochádza z prepisu reálnych dialógov zaznamenaných mobilnými operátormi počas obliehania Hotela Taj a rovnako aj celého Mombaia v roku 2008. (Wargoo)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama