Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernadette Fox, manželka a matka, jednoho dne nečekaně zmizí. Její 15 letá dcera Bee a manžel pátrají po tom, co se jí stalo. Pátrání odhaluje nepříjemné skutečnosti z minulosti Bernadette, které mění celou situaci. (Forum Film CZ)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (56)

Tipko 

všechny recenze uživatele

Síce vo filme vnímam idey hnutia New Age, globalizmu a multi-kulti, ktoré neuznávam, musím povedať, že ma tu upútala myšlienka, že nie všetci v rodine sú dokonalí a všetko na 100 percent zvládajú. Ale ide o to, ako v prípade matky Bernadety, nechať si pomôcť, keď je to treba a snažiť sa mať rád ostatných členov rodiny a dobre s nimi vychádzať. I o tomto to je. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho očekávala něco trošku jiného. Už podle traileru jsem si říkala, že to bude super komediální thriller o hledání ztracené matky/manželky, ale Bernadette se vůbec náhle neztratí, je to vlastně vcelku plánované. A od začátku jsem čekala a čekala, kdy najednou zmizí a ono nic. Nejen popisek, ale I trailer předvádějí něco jiného než nakonec divák uvidí. Na jednu stranu dobrá věc na druhou ani moc ne. Herecký výkon Cate je bezpochyb úžasný, bylo super vidět jí zase v jiné roli než obvykle. Ale přišlo mi to až moc upovídané, brala bych vice vtipných scén nebo hlášek a nebo alespoň trochu napětí. Přišlo mi to takové nijaké. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Začátek mi moc nesedl, ale pak už se to jen zlepšovalo až k výtečné poslední půlhodince, která opravdu trochu připomíná dobrodružnou pouť Waltera Mittyho. Do té doby mi styl vyprávění krapet evokoval filmovou tvorbu Woddyho Allena. V konečném výsledku se však jedná o další svým způsobem netradiční snímek, z něhož je Richard Linklater cítit na sto honů. Jen tak na okraj, pro hlavní hrdinku stranící se lidí (ve skvělém podání Cate Blanchett) mám pochopení, protože jsem svým založením taky spíš samotářka. (80%) ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pošahaný příběh o pošahané ženské, která má touhu a možná i trochu prokletí se za každou cenu seberealizovat skrze umění. Těžko říct jestli měl tento film ukázat, že i umělci jsou jen lidi... spíše mě to ukazuje to, že když nějaký kreativní blázen řekne, že je něco umění, tak to musí všichni respektovat a pokud ne... ach jo... pro mě jsou tito lidé jen zmatení šílenci uvěznění v zavedenem systému - 38% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Režisér Linklater je znám svými neobvyklými projekty. Takovým je bezesporu "dvanáctiletý" film Chlapectví, ale můžeme tam zařadit i milostnou trilogii, jejichž části jsou natáčeny vždy po devíti letech ( Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí). I zmizení Bernadette není téma zrovna běžné. Kdysi talentovaná a progresivní architektka se po jednom nezdaru uzavře do sebe, přestane mít ráda lidi a dokonce jim ve své psychické poruše ubližuje. Musí najít sama sebe, aby mohla dál žít. Mě se to líbilo. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Film měl mít premiéru v kinech již v březnu 2019, ale byl odložen až na srpen 2019. (dytr_kr)
  • Mark Allen z ABC TV, označil film jako „a masterpiece“, v češtině jako „mistrovské dílo“. (dytr_kr)
  • V Grónsku, kde se natáčelo, řádil hurikán po dobu 36 hodin – štábu se nechtělo čekat a hurikán natočili a dokonce jej obsadily do filmu. (ČSFD)

Související novinky

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama