Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernadette Fox, manželka a matka, jednoho dne nečekaně zmizí. Její 15 letá dcera Bee a manžel pátrají po tom, co se jí stalo. Pátrání odhaluje nepříjemné skutečnosti z minulosti Bernadette, které mění celou situaci. (Forum Film CZ)

Recenze (56)

somnar 

všechny recenze uživatele

Fascinující bordel. Krachující Annapurna si na adaptaci populární knihy velikášsky najala ty největší jména, aniž by očividně kdokoliv z nich věděl, co má ve finále vzniknout. Blanchettka tak recykluje svoji Blue Jasmine v něčem, co začne jako satira na předměstský život (s nevyužitou Kristen Wiig), aby to zahnulo ke krimikomedii a skončilo u bizarního terapeutického tripu, který připomene zmatenější a hůř sestříhanou Divočinu. V ideálním světě by to asi chtělo vyprávět o překonávání tvůrčí krize, ale ve vztahu k hlavní postavě je to tak bezradné, že to na její popis musí použít youtube video. Každopádně doporučuju! ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Bernadette je skvělá ve svojí celistvosti a geniální Cate Blanchett ji svým hereckým umem v každém detailu činí ohromně živou. Škoda toho tempa vyprávění, které konstantně ztrácí dech. Richard umí líp. Těším se zase na nějaký jeho další autorský počin dle původního scénáře. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházející rodinné drama a komedie. Přiznám, že jsem se místy i trochu nudil, ale jako celek je film velice příjemný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Len škoda, že to nenakrútil Linklater rotoskopicky, k tomu filozofovaniu by sa to hodilo. A keďže nie som architekt zo Seattlu, môžem dať s pokojným svedomím štyri hviezdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Where'd You Go, Bernadette" sa v jadre ukázalo byť celkom dobrou dramédiou. Richard Linklater tu dokonca prináša podľa mňa aj zaujímavejší film ako naposledy. Čo film podľa mňa dosť posúva dopredu je jeho herecké obsadenie. Cate Blanchett v hlavnej role funguje veľmi dobre. Cítim z nej asi všetko čo táto rola potrebovala. Jej trápenie, jej radosť a možno aj (istým spôsobom) zákernosť. Génius sa potrebuje vedieť realizovať. A pokiaľ to v sebe zatlačí, tak možno to môže zo začiatku fungovať, no dlhodobo to začne niečo v ňom zabíjať. A presne to sa stalo Bernadette. Páči sa mi aj jej dcéra, ktorú hrá Emma Nelson. Je inteligentná, skromná a je vidno, že svoju matku nadovšetko miluje. Uveril som jej každý moment. Billy Crudup je dobrý, Kristen Wiig vo svojej postave ukrýva viac, než by sme si mohli najprv myslieť. Film má celkom v pohode humor a dramatické momentky sú podľa mňa fuknčné. Moje problémy s filmom však súvisa trošku s niečim iným. Názov a rovnako aj trailer sa výrazne sústredia na Bernadettin útek. No tomu sa budeme venovať až v poslednej polhodine filmu. Inak sa viac venujeme jej rodinnému životu. A hoci to funguje dobre, čakal som, že sa k jej úteku posunieme skôr. Okrem toho sú tu niektoré scénky, ktoré pôsobia trošku nasilu. Ako situácia s asistentkou Manjulou. Ako Elgieho sekretárka, ktorá očividne by mala o šéfa záujem. Tie časti sme nepotrebovali. V jadre však tento film je drámou o hľadaní vlastnej identity a uvedomení si toho, čo sme kedysi prežívali. Myslím si, že stojí za pozornosť, som rád, že som ho videl, no nemôžem ho označiť za Linklaterov najlepší film. Ale uvidíme s čím príde nabudúce a rozhodne mu tu musím dať plusové body. Som spokojný. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi rád Linklatera. Veď sa vrcholne strápnil už filmom Chlapčenstvo, ktorý točil 12 rokov a aj tak za neho nezískal oscara, čo je fakt na mašľu. Postavy sa zase rozprávajú o blbostiach len aby bolo o čom, a keď už nemajú o čom tak si spievajú v aute alebo sa hádajú. Blanchett s kastrólom na hlave vyzerá hrozne, jej dcéra s okuliarmi z veľrybých kostí ešte horšie a celkovo Linklater opäť potvrdil majstra nudy. Aspoň príroda bola občas pekná. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to kombinace za srdce beroucího silného příběhu a výborného herectví Cate Blanchett. Ale chudák je nucena dělat práci za režiséra Linklatera kvůli nevyvinutému příběhu a postavám. Nejlepší se mi tak zdálo prvních 30 minut. Jde o adaptaci knížky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetla, Linklaterovy filmu mám vesměs ráda, takže i na Bernardettu jsem byla zvědavá, netuše, do čeho jdu. Výsledek mě příjemně překvapil, ačkoli zpočátku jsem si nebyla jistá, na co vlastně koukám. Obsazení výborné, nemyslím si, že by celý film odtáhla Cate, scénář místy totiž drhnul, ovšem v řadě scén byl vyloženě senzační. Sakumprdum se jedná o snímek, který musí divákovi sednout, nelze jej paušálně doporučovat. Já očekávání neměla a těší mě, že jsem to viděla. Přirovnání k Walteru Mittym v sukni je trefné. Milý film, ačkoliv řadě bodů absurdní, obdivuhodně lidský. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tých vrstiev, ktoré som v príbehu našiel...o osobitosti, odlišnosti, matka a dcéra vzťahu, o láske, pretože sme si ju zvolili, o vytrhnutí koreňov, nakoniec i o černiciach....a o geniálnej Cate, ktorá je, ako vždy, úplne iná a opäť dokonale krásna. * * * * * je veľa, veľa, ale nevedel som odtrhnúť oči. Nie je to film dokonalý, ani náhodou, ale má dokonalé okamihy. A tá architektúra, wow. A samozrejme energia CB s filmovou dcérou, Emmou Nelson, je výnimočná.....POPULARITY IS OVERRATED...WE ALL KNOW... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ve výsledku celkem příjemné drama/komedie,která sice nebude patřit mezi Linklaterovi nejlepší filmy,ale bez větších problémů se dá vydržet.Snad jen ta stopáž (která mimochodem není 130 minut) by mohla být o něco kratší.Celkem by mě zajímalo,kde se vzala zdejší synopse,protože ten film je úplně o něčem jiném než se tady píše (snad jen to "zmizení" tu je,ale rozhodně není nečekané,spíš za něj může pologramotný manžel)...60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne kvalitny Linklater, pani Blanchett nahle bez stopy zmizne - a moze sa  rozbehnut kvalitna filmarina. Akcie je minimum, to nevadi, vladnu hlavne obycajne dialogy a slusna Linklaterova rezia. Ovela lepsie ako Birdman /to zase netocil Linklater ze jo, ale Inarritu/ alebo to precenovane Linklaterovo svinstvo Boyhood   : 77 % ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Cely cas som cakala, kedy ta Bernadette zmizne a ona nie a nie zmiznut...to co za zavadzajuci a nepravdivy popis k filmu tu je? Nechapem...Hmmmh, no to bol dost zvlastny film...ale asi v dobrom zmysle slova...Pre Cate Blanchett to musela byt vyzva a zaroven zazitok zahrat si takuto cudacku - umelkynu - genia, naozaj dobre a presvedcivo to zahrala. Posledna pol hodina je the best, na jednej strane dojimave, na druhej strane myslim si az nerealne alebo malo pravdepodobne...Davam take lepsie 3* aj za herecky vykon Blanchett, za krasnu prirodu, ladovce a lakave dobrodruzstvo v podobe vyletu k tucniakom...70%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho očekávala něco trošku jiného. Už podle traileru jsem si říkala, že to bude super komediální thriller o hledání ztracené matky/manželky, ale Bernadette se vůbec náhle neztratí, je to vlastně vcelku plánované. A od začátku jsem čekala a čekala, kdy najednou zmizí a ono nic. Nejen popisek, ale I trailer předvádějí něco jiného než nakonec divák uvidí. Na jednu stranu dobrá věc na druhou ani moc ne. Herecký výkon Cate je bezpochyb úžasný, bylo super vidět jí zase v jiné roli než obvykle. Ale přišlo mi to až moc upovídané, brala bych vice vtipných scén nebo hlášek a nebo alespoň trochu napětí. Přišlo mi to takové nijaké. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bernadetta je ztracená a zmatená ve svém životě a potřebuje si ho někde celý přerovnat a ujasnit si, co dál - jenže na to nikde nemá dostatek klidu. To by mohlo být celkem nosné téma, jenže mu dost ubližuje slabá práce s psychologií Bernadetty (a u ostatních postav je to ještě horší), nerealistické jednání postav a prapodivně vedený příběh, u kterého jsem ani místy nechápal, proč v něm je zrovna tahle a tahle část (třeba celá ta zápletka s Manjulou byla dost wtf a nikam nevyvrcholila). Vůbec celý ten scénář je dost vratký a nedrží moc pohromadě a i když to má pár povedených scén, jako celek ten nesourodý dojem nezachrání. Podobný dojem nesourodosti jsem měl i u předchozího Linklaterova filmu Poslední mise, jenže ten má oproti Bernadettě aspoň funkční scénář. Tohle se ani moc Linklaterovi jak ho znám nepodobalo. Ta jeho typická atmosféra v tom sice znát je a mnohé zachraňuje, takže to díky ní má určitou poutavost a můj zájem si to drželo i v místech, kdy je to celé o ničem, ale příběhem a jeho vedením to fakt nevypadá jako jeho film. A na ty hodně slabé tři hvězdy to zachraňuje jen ten potencionálně zajímavý námět, protože jinak se to fakt moc nepovedlo. Slabé 3* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Začátek mi moc nesedl, ale pak už se to jen zlepšovalo až k výtečné poslední půlhodince, která opravdu trochu připomíná dobrodružnou pouť Waltera Mittyho. Do té doby mi styl vyprávění krapet evokoval filmovou tvorbu Woddyho Allena. V konečném výsledku se však jedná o další svým způsobem netradiční snímek, z něhož je Richard Linklater cítit na sto honů. Jen tak na okraj, pro hlavní hrdinku stranící se lidí (ve skvělém podání Cate Blanchett) mám pochopení, protože jsem svým založením taky spíš samotářka. (80%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak zase Cate Blanchett perlí jako za mlada. Umí si vyrat látku, kterou bude točit. Je to pěkné sólo, i když ostatní dobře přihrávají. Užil jsem si to. 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Bernadette v podobě Cate Blanchett jako epochální rolí, která naneštěstí vytěsní ostatní herecký štáb, a to včetně zápletky ergo pokud divák vidí scénu, kde není Bernadette, tak divák raději pozoruje skvrnu na zdi, kterou pořídil jeho potomek za pomocí čokoládové tyčinky. 49 % Celosvětový příjem k 30. 1. 2020: $10,411,096, což je 0,58 násobek rozpočtu ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, toto čo zas bolo? Blančetka si vyberá role vyšinutých pízd aby si v nich mohla naplno zahrať a ukázať sa, Crudup sekunduje, ale cele je to také, že keď sa pri tom picháte plastovou vidličkou do ucha, robíte si vlastne službu. Desný film. ODPAD! ()

Související novinky

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama