Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (190)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"50 odstínů zeleně" aneb skvělá oslava bezstarostnosti a pohodářství, která je pomyslnou poctou/věnováním Harmony Korina všem stonerům – a v podstatě i jeho režijní fuck-off, poněvadž tenhle film má víc v piči než Matthew McConaughey v hlavní roli. Každopádně: jestliže současná kinematografie něco potřebuje, jsou to filmový manifestace o legalizaci konopí. A nejenže 'Beach Bum' tuhle manifestaci splňuje, ale zároveň jde o neobyčejně osvobozující a svobodomyslný dílko s parádní plejádou hereckých cameos (Snoop Dogg, Jonah Hill, Zac Efron, Martin Lawrence) a božím soundtrackem. Lepší podívanou na International cannabis day nehledejte. Stav zvýšenosti výhodou 💚 .... Jak jednou pravil Karl Marx: "I'm joining the war on drugs, on the side of drugs!" #4/20 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Komedie... Opravdu? Já si teda komedii představuji jinak a od držitele oscara a zlatého glóbu úplně. Nepochybuji, že si ten film spolu se Snoop Doggem a Zacem Efronem plně užili, ale já z toho mám opravdu rozporuplné pocity. Vidět jsem to nepotřeboval. Vůbec nechápu, co tím tvůrci zamýšleli. PS: Ten obsah tady psal nějaký retard. ... CC Slovanský dům ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Moondog je pořádný flákač… Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria a životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Další Mattova dokonalá role, pro kterou se podle mě ani dvakrát nenadřel. "The Beach Bum" je plný šílených veselých postav, které vypadají, jako by vznikly na halucinogenním tripu. No, a to je vlastně hlavní téma filmu. Všichni hulí trávu a oslavují nadbytek. Exces je důležitým prvkem většiny filmů Harmonyho Korinea. Stejně jako ve "Spring Breakers" se zdá, že postavy žijí jen pro večírky, drogy a sex. V barevných obrazech s úžasnou kamerou Benoita Debieho prochází Moondog odyseou, při níž se snaží definovat vlastní smysl života. "The Beach Bum" je velmi poetický film. Jako esej promítá myšlenky a pocity hlavního hrdiny na plátno. Mezi řádky vtipných i groteskních dialogů a jednání postav se skrývá hluboký filozofický smysl. Zamýšlí se nad smyslem života a definuje jednoduchou odpověď na to, co je nejdůležitější, abychom se stali šťastnými a žili zcela svobodně. Když se Moondog válí na pláži, spí se spoustou krásných žen nebo pozve do svého domu skupinu bezdomovců, aby zničili nábytek, prožívá svou vlastní svobodu. Moondog je ztělesněním nejhlubších přání každého z nás. K čertu s pravidly vnucenými naší společností!! Je to rebel, který, jak říká jeho žena Minnie, "žije v jiné dimenzi". Moondog vypadá jako novodobý prorok, který se snaží šířit své poselství o svobodném bezstarostném životě, který je definován jeho literárním dílem, jež vydává. "The Beach Bum" je skutečný filmový trip a inteligentní pohled na absurditu života podtržený fantastickými herci (Jonah Hill, Snoop Dogg, Zac Efron, Martin Lawrence), krásnou kamerou a skvělým soundtrackem, který každou scénu promění v kouzelný nezapomenutelný okamžik. Něco z Moondoga a jeho životní filozofie ve mně hluboce rezonuje. "All rhyme no reason" /100% + FILM ROKU/ ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Film je jízda nesmírně zábavná, nikterak však přiblblá, jak by se, podle traileru, možná mohlo zdát. Matthew to dává levou zadní, evidentně si další parádní roli užil. Mě to bavilo taky celé, kvalitní režie, scénář a vydařený je i výběr hudby. Lepší čtverka. Viděno v kině, spokojených diváků bylo hojně. Plavba z Key Westu do Miami, "delfíni" a tráva na kolečku= zaděláno na kultovní scény. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Beach Bum je především krásně nasnímanou psychedelickou jízdou, která je ovšem ve své hlubší podstatě zoufale nudná a prázdná. Režisér Harmony Korine nám zde sice představuje barvité charaktery (Kapitán Wack!), které si svůj dekadentní styl života užívají, nicméně pár minut po projekci zjistíte, že na jednotlivé scény či hlášky pomalu ale jistě zapomínáte. Jediným pozitivem tedy ve finále zůstanou nádherné západy slunce a Matthew McConaughey zhulený jak paprika. Nic víc, nic míň. Škoda. „I mean, fuck, we're here to have a good time. I just wanna have a good time, until this shit's over, man. This life's gig a fucking rodeo and I'm gonna suck the nectar and fucking rawdog it till the wheels come off.“ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Žluté auto, které řídí Heather (Stefania Owen), je Mercedes-Benz G 550 4x4 typ W463 z roku 2017. (SONY_)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama