Reklama

Reklama

Nejlepší zbraní proti nepříteli je další nepřítel... Během rutinní policejní hlídky je Christian Toft se svým kolegou povolán ke zdánlivě obyčejné události domácího násilí. Případ ale vezme za své, jakmile vyjde najevo, že brutální okolnosti případu jsou přímo spojeny s plánovanými teroristickými útoky. Christian se vydává na cestu msty za Libyjcem Ezrou Tarzím, který ale sám pronásleduje fanatického vůdce, Salaha al-Dina. Ten se chystá v Evropě rozpoutat ohnivé peklo, čemuž se snaží zabránit rozvědka CIA, jež rozehrává nebezpečnou šachovou partii. Závod s časem začíná… (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (60)

dezert 

všechny recenze uživatele

Čtyři jsou moc, tři jsou málo. Zjevně vykuchanej film, kterej obsahuje většinu De Palmových trademarků (voyeurismus, nedůvěra k autoritám, split screen, split diopter atd.), ale rozpadá se mu pod rukama. Na jednu stranu je to vina scénáře, kterej se nedokáže rozhodnout, čím chce být a navíc obsahuje přesně nulovou charakterizaci a vývoj postav, a na druhou stranu produkčními těžkostmi. Nicméně ten film má přesně tři vynikající scény, který jsou 100% De Palma: honička na střeše, střelba na filmovém festivalu a nakonec závěr na býčích zápasech, jak jinak než kompletně zpomaleně. Ať je ten film jakejkoliv, tak závěr je strhující a nervy drásající podívaná. A jak říkal Howard Hawks: "Dobrej film tvoří tři skvělý scény a žádná špatná." No, tady sice špatný scény jsou, ale ty skvělý je nakonec vyváží. 3 1/2, ale protože to nejde, dávám čtyři. P.S.: Nikolaj Coster-Waldau má osobnost jako mrtvá můra. Týpek dobrej leda jako třetí doktor do Ordinace. Jaktože má kariéru je záhada. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Útržkovité, těžkopádně nastříhané (asi proto, že je to útržkovité). Brian De Palma's Domino přivedl současný thriller k ostudě. Jako současný film to nevypadá. Jsou zde ploché postavy a vedlejší zápletka je mýdlová opera. Vůbec vypravěčsky to je katastrofa. Má to 89 minut, ale připadalo mi to jako dvojnásobek. Skoro slyším režiséra jak kdykoli se herci pokusí o vyjádření nějaké emoce křičí "vykašli se na to". Přitom v tomto nevyužitém potenciálu jsou zajímavé myšlenky. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, zaujímavé obsadenie, behanie po západne EU, ale nedokázala ma to zaujať, upútať a udržať do konca. Paradoxne od polky, kedy to síce gradovalo, tak to stratilo iskru pre diváka, ktorý dávno vie, že dvojka kladných fízlov ich tam všetkých vyliska. SKôr je to len taký výstražný prt pre Európanov. 2 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý,Jak scénář ,režie,výkony herců.Čekala jsem obvyklé natočení tohohle tématu .Film naprosto vybočuje.Scénář pojal tohle téma úplně jinak.Drží se při zemi.Napětí tam bylo až až. Do 89 minut ho museli doslova našlapat.Já jsem měla ze záběrů s dronem ze stadionu mravenčení v zátylku.Doprovodnou instrumentální skladbou teda přiložili pod kotel!Natočeno typicky po seversku.Mimořádně skvělý dabing ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo filme „Domino“ je omnoho viac, ako sa to na prvý pohľad zdá. Príbeh filmu je koncipovaný do súčasnosti a preto by ani nemohol byť aktuálnejším. Jeho jednotlivé kúsky fungujú dobre, avšak ako celok, nie je to úplne ono. Chýba väčší priestor pre hercov, pre akýsi vývoj ich charakterov (nevyužité schopnosti G. Pearce) a lepšie prepojenie jednotlivých častí príbehu. P.S.: B. De Palma vie natočiť aj omnoho kompaktnejšie snímky. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Galerie (27)

Související novinky

Hororový Harvey Weinstein

Hororový Harvey Weinstein

03.06.2018

Od posledního filmu Briana De Palmy (Zjizvená tvář, Mission: Impossible) uběhlo již šest let, zatímco jeho nejnovější snímek Domino s Nikolajem Coster-Waldau a Carice van Houten kvůli složitým… (více)

Reklama

Reklama