Reklama

Reklama

Nejlepší zbraní proti nepříteli je další nepřítel... Během rutinní policejní hlídky je Christian Toft se svým kolegou povolán ke zdánlivě obyčejné události domácího násilí. Případ ale vezme za své, jakmile vyjde najevo, že brutální okolnosti případu jsou přímo spojeny s plánovanými teroristickými útoky. Christian se vydává na cestu msty za Libyjcem Ezrou Tarzím, který ale sám pronásleduje fanatického vůdce, Salaha al-Dina. Ten se chystá v Evropě rozpoutat ohnivé peklo, čemuž se snaží zabránit rozvědka CIA, jež rozehrává nebezpečnou šachovou partii. Závod s časem začíná… (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Domino by už z logiky věci, vzhledem k lidem před i za kamerou, mělo být aspoň slušné. Jenže téměř všechno je špatně. Ještě by šlo přežít, že je hlavní hrdina za neschopného blbce a celý scénář dost klouže po povrchu. Opravdu bolestivá je ale hlavně laciná výprava. Není to tak, že by De Palma nebyl z filmu cítit. Pokud alespoň trochu znáte jeho filmovou řeč, snadno poznáte mistrům rukopis. Vinou mizivého rozpočtu vše ale působí lajdácky a amatérsky, jako práce nadšeného studenta, který se ze všech sil snaží imitovat svůj vzor, ale nemá na to dostatek času ani prostředků. Nejefektivnější je Domino v momentech, kdy bylo vyžadováno nejméně produkčního úsilí, tedy když postavy někde sedí a diskutují. Velká zábava se stále nedostavuje, v tu chvíli to nicméně alespoň není trapné ani nechtěně komické. Většinu času každopádně Domino působí jako zlý vtip, kterým si někdo střílí z De Palmových fanoušků. Nenechte se nachytat, vážně to za to nestojí. 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,8miliónaTržby Celosvetovo $56,000▐ Aktuálne obľúbený námet o krvilačných teroristoch a aj obsadenie je na prvý pohľad pútavé. Nuž ale režisér Brian De Palma je akýsi dojdení a rozpadá sa mu to pod rukami v banálnosti, dejovo to tam proste dosť škrýpe. /40%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Umění včas odejít bohužel není vlastní každému a lze pochopit, že Brian De Palma se chtěl rozloučit příspěvkem do žánru, kterému se věnoval a má v něm obrovské zkušenosti. Bohužel tu v dokonalé shodě selhává jak scénář, tak - a co je bolestnější - především režie. Ten film není špatný tak, aby vás ve svém průběhu odradil od dalšího sledování, natož aby byl tak průšvihový, aby byl svou neumětelností zábavný. Je to ten případ, kdy si s poslední scénou řeknete: "Bože, to jsem zase promarnil čas." Nestálo to za to. Hlavní hrdina se coby policista hned v první scéně předvede jako trouba, aby ve scéně druhé předvedl nepochopitelný zkrat, který by ho měl okamžitě stát místo a pravděpodobně i trestní stíhání. O laciné produkci, špatném střihu i kameře se nemá smysl dlouho rozepisovat. Celkový dojem: 25 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zapomnětlivý kodaňský policista, džihádistický zelinář a všehoschopná CIA v marném boji s větrným mlýnem architekta Pettera Skavlana. Vyvrcholení při koridě bylo, co se týká střihu, hudby a vůbec obsahu (kop a následný dron z Fleet Street) jedna z nejhroznějších věcí, co jsem kdy viděl a když Lannisterovic Kolja a spol. stáli na střeše té výškové budovy, scházela na konci toho obřího neonového nápisu písmena K a I. Pak se rozjely závěrečné titulky se jménem režiséra a mně spadla čelist. Fakt jsem to dopředu nevěděl! Pokud seděl Brian na vozíčku se stařeckou demencí, rozmazával po sobě vlastní exkrementy a občas jen zmateně zakřičel: „Roberte, subtilněji toho Caponeho!“, dá se výsledek pochopit.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma je bez přehánění legenda, která v minulém století natočila tolik výborných kousků, že už si dneska nemusí nic dokazovat. Bohužel ta touha tu stále je a Dominu jsem dal šanci jen kvůli Coster-Waldauovi, který ve filmech zatím tolik neprorazil, jinak ale takřka není o co stát. Kdo viděl starší kousek Zredigováno, ten jistě tuší, že De Palma rád kritizuje terorismus a válku obecně, ovšem v Dominu (ten imbecilně nezajímavý název nechápu) to dělá tak černobíle, že by skutečně bylo úplně nejlepší, aby se vydal na zasloužený odpočinek. Přidejme si kameramanské manýry, ve kterých by se možná dal De Palma rozpoznat, ale jsou taky spíše rušivé, příšerně nehodící se hudbu a zbytečné drastické záběry, jež jsem přeskakoval a vyjde nám totální průměr, který jakžtakž drží detektivní zápletka, ale nic víc. PS : Guy Pearce tu hraje dalšího ze svých zaměnitelných záporáků v přesně padnoucím obleku a doufám, že ho zas dlouho nikde neuvidím...5/10! a mít to jen o deset minut víc, jdu ke 2*.. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Policista Christian (Nikolaj Coster-Waldau) se snaží dopadnout muže, který smrtelně zranil partnera Larse (Søren Malling)... Ser Jaime Lannister, známý také jako Králokat a Melisandra z Ašaje se potkávají na filmovém projektu s příběhem děravým jako ementál. Film nemůže zachránit ani akce, protože je mizerná a není ji mnoho. Muselo tady dojít k nějaké chybě, protože tohle nemohl režírovat Brian De Palma. HODNOCENÍ 30% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau coby dost špatný policista, který zapomíná doma služební zbraň a nechává zraněné kolegy bez první pomoci, se vydává na stopu islámských teroristů. Název Domino spíše než spatlaný námět lépe vystihuje Skavlanův scénář, který se stránku po stránce prostě hroutí. Režijně je tenhle thriller naprosto rutinní a pro Briana De Palmu představuje vyloženě krok zpět. Jeho podivná fascinace zobrazováním hrozby terorismu mi docela stačila v Zredigováno, tady už je to vyloženě unavující, zvlášť po rovnou dvojím zobrazení teroristického útoku na fiktivní filmový festival v Amsterdamu. Jen by mě zajímalo, zda se tímhle tvůrci snažili říct něco víc a ne jen šokovat (zejména nizozemské) fanoušky, kteří navštěvují evropské filmové festivaly, na něž se tenhle snímek ani nedostal. Strašná rána vedle. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Že Nikolaj si bohužel příliš nevybírá, vím, ale o Paprice a Sørenovi jsem si to nemyslela. Že Brian De Troška točí kraviny, vím, ale že něco takového dokáže spáchat i na evropské půdě s evropskými herci, to už je skutečně trestuhodné. Primitivní, hloupé s k tomu adekvátní režií, tohle nezachrání ani dánská herecká kvalita. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nepodarený film, ktorý ale ani chvíľu nenudí a to najmä vďaka tomu, že neustále premýšľate nad známym štýlom Briana De Palmu a tým, ako v Domine nefunguje. Nefunguje hneď úvodná sekvencia, kedy vôbec nesúhlasí časopriestor, ale je to tak vtipne absurdné, že sa začnete baviť a chcete vidieť, čo De Palma bude predvádzať ďalej. No a záverečná pasáž v aréne a jej okolí je už tak mimo, že sa z filmu stáva nefalšované guilty pleasure. Keď čakáte, akú dohru budú mať všetky udalosti, tak film zrazu skončí. Hodnotenie príliš objektívne nie je, ale bavil som sa, i keď úplne iným spôsobom, ako kedysi vynikajúci režisér zamýšľal. No a Carice Van Houten vyzerá stále lepšie a Coster-Waldau asi nikdy nebude filmová hviezda, dnes ale úplne stačí byť seriálová, takže trápiť ho to nemusí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Obrovské zklamání. Nebo spíše hodně špatná parodie několika různých filmů. A spousta klišé, nebo lépe řečeno hodně nelogických a hloupých situací, (zapomenutá pistole, nechání kolegy napospas osudu, horolezecká přehlídka na římse, zabijácký dron, zapojení CIA). Je toho na mě tolik, že obdivuju toho, co dokázal vymyslet takhle hloupý scénář a Briana za to, že má ve svém věku zapotřebí točit tyhle srágory, (ironie). A Snareda za to, že tomu šoupl tolik hvězd. A nakonec sám sebe, že jsem to dokázal dokoukat až do konce, protože to už bylo vážně veliké, několik nekonečných minut trvající utrpení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Útržkovité, těžkopádně nastříhané (asi proto, že je to útržkovité). Brian De Palma's Domino přivedl současný thriller k ostudě. Jako současný film to nevypadá. Jsou zde ploché postavy a vedlejší zápletka je mýdlová opera. Vůbec vypravěčsky to je katastrofa. Má to 89 minut, ale připadalo mi to jako dvojnásobek. Skoro slyším režiséra jak kdykoli se herci pokusí o vyjádření nějaké emoce křičí "vykašli se na to". Přitom v tomto nevyužitém potenciálu jsou zajímavé myšlenky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ohraná písnička. Během výjezdu ke zdánlivě obyčejnému případu přijde policista o parťáka a vzápětí se dostane do soukolí tajných služeb a teroristů. Pokud by to De Palma pojal jako poctivé akční béčko, bylo by to oukej. Jenže právě akce bylo pomálu a pokud na ní došlo, byla ospalá a v závěru i směšná. Je tu sice pokus vyvážit to naturalistickými scénami, ale to se příliš nedaří. Navíc je tu příšerná muzika, která sem zabloudila z jiných časů i žánrů. Také postavy jsou miyerně napsané, což je vzhledem ke castingu obrovská škoda. Vzdor vší kritice se na to dá koukat, protože film si drží takřka od začátku do konce solidní tempo a je se na co dívat, ačkoliv občas se člověk neubrání kroucení hlavou. A pozitivem jsou i výše zmínění herci, kteří si Domino sice za rámeček nedají, ale když už nic tak mohou říct, že točili s De Palmou. 50% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jejda, to se nám to nepěkně vykloubilo, místy až na hranici snesitelnosti. Měla jsem původně v úmyslu být v hodnocení shovívavá, ale nejsem a nebudu, neb jsem z toho rozladěná jako starý piáno. Upřímně lituji herecké osazenstvo, které se snažilo ze všech sil, mj. Paprika jako vždy úžasná, ovšem Skavlanův podpis vyretušovat nejde. Ani absence logiky by mi nevadila, kdyby mě to bavilo. Holt nebavilo, no.. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

de palmov pad na (skoro) dno. pocas celej stopaze som najviac citil smutok, hlavne ked si clovek uvedomy ze tento paskvil je od rezisera blow out-u ci untouchables... ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to o dost horší. Na to, jak je celá ta zápletka naprosto tuctová, se na to vcelku dobře dívá a najdou se tu i docela napínavý scény. Herci jsou dobře obsazený a Guy Pearce je jako arogantní kravaťák k sežrání. ()

Související novinky

Hororový Harvey Weinstein

Hororový Harvey Weinstein

03.06.2018

Od posledního filmu Briana De Palmy (Zjizvená tvář, Mission: Impossible) uběhlo již šest let, zatímco jeho nejnovější snímek Domino s Nikolajem Coster-Waldau a Carice van Houten kvůli složitým… (více)

Reklama

Reklama