Reklama

Reklama

Zagros

Trailer

Zagros je mladý pastevec, který žije v kurdské vesnici se svou těhotnou ženou Havin a jejich dcerkou. Jednoho dne mu otec mu řekne, že se mezi lidmi šíří zvěsti o Havinině nevěře. Zagros mávne nad jeho obavami rukou, neboť své ženě důvěřuje a odmítá brát tyto pomluvy vážně. Později, zatímco nahání své ovce v horách, Zagros zjistí, že jeho rodina obvinila Havin z cizoložství a dala ji pod zámek. Když se vrátí do vesnice, jeho žena je pryč. Utekla i s jejich dcerkou do Belgie. Přesvědčen o její nevině, odchází Zagros i přes odpor příbuzných za Havin na Západ, aby v nové zemi daleko od společenských norem rodné vesnice začali znovu. Pak se však za nimi přestěhuje i jeho otec, který zaseje do mysli svého syna semena pochybností ohledně Havininy věrnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film který v celé nahotě odkryl pokrytectví náboženství.propracovaný scénář do posledního detailu.Famozní režie a výkony samotných herců.zejména Duman dokázal zdůraznit snad všechny emoce světa.Jen ten konec bych natočila jinak.Kam až zajde fanatismus.Nemůžu jít do detailu kvůli těm kdo film neviděli.Protože konec je klíčové vyvrcholení všeho o čem film je.Kam až byl Zagros svojí rodinou zaveden.....a následovalo to co následovalo ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje aky je rozdiel medzi tradičnou kurdskou kulturou a modernym zapadnym životom.Hlavna postava Zagros pôsobil hlupo a pateticky,jeho manželka Havin bola uplne ina. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Mentalita Kurdů je jiná a nám Čechům natolik vzdálená, že jen těžko dokážeme pochopit chování hlavního hrdiny k ženě svého života. Tento film však nevypráví jenom o tom, zda v Zagrosově vnitřním boji převládne láska nebo čest, ale potažmo i o zžírající žárlivosti, která vytrvale přikládá polínka do ohně až propukne nezvladatelný požár. No a žárlivost je jedna z lidských emocí, s níž se každý z nás už určitě někdy setkal. Co se týče příběhu, tak musím ocenit, že do poslední chvíle není patrné, kdo má vlastně pravdu a jak to celé dopadne. (75%) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak, a dnešná denná dávka depresie doplnená, ani nemusím pozerať správy. Moslimská kultúra povýšenia rodinných zásad nad zdravý rozum, a tiež štýlu najskôr rež a potom meraj oslávila vo filme úspech. A pozerať sa, ako to hlavný hrdina dotiahne úspešne do konca, mi dalo zabrať. –––– Moja žena je moderná a krásna. – Mal by si sa s ňou porozprávať, trochu jej pritiahnuť opraty. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhled do kurdských zvyků. 1) Sníměk je natočen s citlivostí._____ 2) Do konce si nejste jisti, jak to vlastně je._____ 3) Ovšem emociálně na mě film nijak nezapůsobil. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama