Reklama

Reklama

Koi wa amegari no jó ni

  • Japonsko 恋は雨上がりのように (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tačibana Akira je sedmnáctiletá středoškolačka a středobodem jejího vesmíru je běh. Bohužel jednoho dne utrpí zranění nohy, takže se její vesmír začne hroutit, protože už není schopná běžet tak jako dřív. V té době si zajde do rodinné restaurace, kde k ní promluví místní vedoucí tak ohnivě, až to Akiru zaujme. Rozhodne se proto stát v restauraci brigádnicí. Manažer, který ji zaujal, je čtyřiceti pětiletý rozvedený Kondó Masami. A právě do něj se Akira zamiluje. (Zíza)

(více)

Recenze (12)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Přirozeně a uvěřitelně ztvárněný film, který však zároveň dokáže lehkým způsobem pobavit i dojmout. Líbí se mi, že vztah mezi sedmnáctiletou Akirou a starším manažerem restaurace byl vyobrazený právě takto - láska sice jednostranná, ale náklonnost a lidské pouto tomu nechybí. Navíc kontrast charakterů těchto dvou postav byl místy opravdu humorný. Jednoduše řečeno, další z příjemných japonských filmů, které mám tak ráda... (Viděno na palubě letadla společnosti ANA.) ~(4,1)~ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho romantickú drámu, no myslím si, že tentokrát som dostal skôr drámu. Nechcem tým povedať, že by v "After The Rain" nebol priestor na romantiku. Rozhodne tam určité momentky sú. No na druhú stranu je to skôr dráma o hľadaní odvahy sa znovu postaviť na nohy a boj o to, na čom niekomu záleží. Alebo možno aj o tom, že niekedy niečo vzdáme, no nemali by sme to vzdávať. Je to hlavne osobný boj. Či už je to pre Akiru, alebo aj pre Masamiho. Obaja majú svojich démonov, s ktorými bojujú a vnútorne hľadajú odpovede na svoje otázky. A musím povedať, že to funguje a robí to tento film iný, než som si myslel. A je super, že sa môžem dočkať od filmu nejakých prekvapení. Najmä takých, ktoré ma príjemne potešia. Dialógy sú tu podľa mňa veľmi dobre napísané. Pôsobia veľmi uveriteľne, vidno v nich charaktery postáv a niektoré momentky medzi postavami sú veľmi dobre zachytené. Môžem za seba povedať, že Akire veľmi dobre rozumiem, no na druhú stranu vidieť, že príliš silno odtláča od seba všetkých, ktorí jej chcú pomôcť, alebo byť pri nej. Pretože vnútorne má pocit, že veci už nemôžu byť také aké boli predtým. A jedno priateľstvo tu prejde veľmi ťažkou skúškou. A príjemne ma to dostalo. Okrem toho filmu nechýba miestami aj dobrá dávka humoru. A keď sa vtipy podaria, tak sú veľmi dobré a hodné môjho smiechu. Premýšľam čo viac o filme povedať. Nakoľko je to od japoncov, vizuály sú opäť nádherné, hudba funguje skvele, má to príjemnú a živú atmosféru a cítiť, že ide o príbeh, do ktorého bolo vložené srdce. Ak chcete vidieť osobný boj s prvkami zaujímavej romantiky, myslím si, že tento film oceníte. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Super! Dost jsem na to čekal, netušil, jak se vyvine, bál se zklamání, ale super! Maximum, protože je to nejrealističtější ukázání vztahu muže středního věku a mladé holky, jaké jsem zatím viděl. Dva sympatické charaktery, trochu jiné, než by člověk čekal. Nebudu spoilerovat, jen řeknu, že Nana Komatsu místy předvedla i docela sympaticky živočišný výkon. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=EBATmXTR-8g&fbclid=IwAR2Q4mFR89wWa6WeHzlPzB_e18PBPc8dDFT5eb4lRGUmW6EVKrYSPH6dTsw ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som od toho očakával cistokrvnu romantiku medzi mladou a nejakym starym chrenom typu My Teacher. Ale o romantickom tokani dvoch zalubencov, ktorych deli vekovy rozdiel to vlastne ani nie je, aj napriek tomu, ze ona cely film opakuje, ze je do neho zalubena. Ich vztah pôsobi ako vtah medzi otcom a dcerou. Je to taka feel good drama o dvoch ludoch, ktorych osudy sa stretnu, ked prezivaju zivotnu krizu vdaka comu si rozumeju viac ako so svojimi rovesnikmi a vzajomne sa ich zivot ovplyvni k lepsiemu. Ona je stredoskolacka, ktora sa snazi vyrovnat s koncom sportovej kareiry po uraze a tak sa uchyli pracovat na pol uväzku do malej restauracie. On je zase 45 rocny chlapik, ktoremu sa rozpadlo manzelstvo, zivotne sny si nesplnil a uz je zmiereny s tym, ze dozije zivot do konca bez nejakych uspechov. No a vzajomnymi rozhovormi si nakoniec dodaju chut prekonat problemy. Zaujimave je, ze ona pôsobi dospelejsie a odvaznejsie. Zatialco on detinskejsie a utiahnutejsie. Pacilo sa mi aj osadenstvo reštaurácie, ktoré tu malo vtipné príhody. Po prvom pozretí to je za silné 4 hviezdičky a po druhom možno dám aj piatu. 9/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Anime je o kúsok lepšie. Jednak sa v ňom odohrávajú mikropríbehy, ktoré celú hlavnú líniu obohacujú a v rámci emócií aj podtrhujú ale vzhľadom na to, že zmena jedného umeleckého druhu na ďalší málokedy dopadne uspokojivo, môžeme byť šťastní, že to dopadlo takto. Chémia medzi Jó Óizumim a Nanou Komacu funguje. Rovnako aj drobnokresba ich vzťahu, milý humor a v zásade absencia čohokoľvek zlého alebo tragického. Je to taký ultimate feel good movie po ktorom zostane veľmi fajn pocit. V niečom inšpiratívny a v niečom veľmi ľudský. Hlavne Nana Komacu úplne žiari a jej Akira je niekto, koho by ste chceli poznať aj vy. Mám rád takéto príbehy. Vedel by som ich pozerať neustále. Na doplnenie inšpirácie aj na pripomenutie toho, že tie najkrajšie diela sú v zásade veľmi jednoduché. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po dešti se brzy vyjasní aneb něžná romance z japonské dílny, kouzelně zdrženlivá, takový svěží vánek ve srovnání s často vídanými klišoidními patvary. Akira, talentovaná atletka, se po zranění ocitá ve vzduchoprázdnu, s nohou v sádře o berlích se zastaví v restauraci, kde ji obslouží šéf, pronese pár laskavých slov a vykouzlí kávu s mlékem... Nerovný vztah dvou ztracených postupně přeroste v přátelství, které oběma pomůže na nohy. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud bych byl padesátník bez chotě či milenky a sedmnáctka mi (zdarma) ukázala pozadí, neváhal bych. Pan Kwon ale váha, což stojí sedmnáctku nervy a byznys zákazníky. Nicméně osvěžující náhled na to, jak v současné době jihokorejská mládež smýšlí nad věkovým rozdílem. 49 % ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Komorní záležitost o dvou naprosto odlišných lidech a o tom jak potřebují oba popostrčit. Probíhá to jinak než by člověk čekal, ale příjemně civilní herecké výkony a nádherná Nana Komatsu v pohodě udrželi mojí pozornost. Šéfovi jsem nehorázně záviděl, já bych odolat nedokázal. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem, že mám menší averzi k japonským filmům, kde hlavní hrdinky provozují některý ze sportů na vrcholové úrovni. Nějak to těm herečkám nedokážu uvěřit (i když je pravda, že při vzrůstu japonských žen, by jim krátké tratě jít mohly). Jinak zajímavé téma o vztahu/nevztahu mezi o dost starším mužem a dívkou, která tápe v tom, co má dál dělat a v podstatě hledá někoho, o koho by se mohla opřít. Překvapivě mi tu docela sedla i Nana Komacu (možná proto, že nehrála ztřeštěnou puberťačku). Jen mi pořád vrtá hlavou, proč tam po ní pořád uslintávali všichni ti kluci, mně přijde, že v Japonsku mají daleko hezčí herečky... ()

Reklama

Reklama