Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét britské hvězdy řecko-kyperského původu (1963–2016). Anglická popová hvězda, debutující v roce 1987. Rodák z Londýna (1963), vlastním jménem Georgios Kyriacou Panayiotou. V roce 1979 založil s Andrewem Ridgeleym skupinu Executive a v roce 1981 populární duo Wham! První Michaelova sólová nahrávka – Careless Whisper se v roce 1984 dostává na první příčku anglické hitparády, v následujícím roce boduje i v USA, a tehdy začíná jeho spolupráce s Eltonem Johnem. V roce 1987 vytváří duet s Arethou Franklin písní I Knew You Were Waiting – získává první místo v Anglii i USA a cenu Grammy. Od té doby přicházejí úspěch za úspěchem. Znamenité je album Listen Without Prejudice (1990), které potvrzuje jeho směřování k soulu. Po delší pauze, způsobené právními tahanicemi s gramofirmou vydává kvalitní alba Older (1996) a hlavně Songs from the Last Century (2000) – obě EMI, kde prokazuje svou muzikantskou vyspělost. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Ako v dokumente povedal James Corden: "Nikto z našej generácie si nevie vybaviť, kedy Georga Michaela počul prvýkrát, je to akoby bol súčasťou pop music odjakživa" A presne tak to je. Geniálny skladateľ a charizmatický spevák s jedinečným hlasom. Navždy budem vďačná, že som ho mohla vidieť a počuť spievať naživo, kým tu ešte bol s nami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

George Michael rozhodně nebyl v mém hledáčku při výběru hudby, ale je nezpochybnitelné, že se zapsal jako jedna z největších hvězd popu a pár jeho songů si rád pustím. Tento dokument je velice dobře zpracovaný a zaujme jak skalní fandy, tak i příležitostné posluchače. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný hlas, psychika už nebola tak ok a súkromný život katastrofa. Navždy si ho človek bude pamätať na Vianoce kvôli nesmrteľnej piesni a zároveň sám odišiel paradoxne na tento sviatok... Dokument je v podstate komplexný tak ako môže byť, pretože ho tvoril on sám a jeho účasť zmarila až smrť. Hity odzneli asi všetky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

"Older" je pětihvězdičková deska a George je můj oblíbenec. Jeho hlas patřil k tomu nejlepšímu, co mě pravidelně provázelo životem od osmdesátek. Dokument je ale slabší. Podívala jsem se s velkou chutí, dneska pouštím jeho desky, ale upřímně... Mluvící hlavy, omílající dokola to samé (to se týká zejména partičky pánů kolem Sony) ty sekvence by se vešly do zajímavých pěti minut. Naopak rozbory písní Eltonem, Liamem, Stevem... na ty bych vydržela koukat docela déle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Elton John je genialna kultova buzna a navyse aj hudobny genius. Tu mal len male cameo ...... ten Papandopapluhovopannayitiyou ci jaxa volal bol len talent. Jo, hudobny genius to nebol nikdy  : 60 % ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Krásný chlap, krásný hlas, krásné písně, smutný osud a výstižný dokument. Hned jsem si pustila jeho skvělé dvojalbum, které jsem si kdysi z nerozvážnosti koupila. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Fanoušci zpěváka hodnotí vysoko, ti, co ho rádi nemají, průměrně. O dokumentu to pak nevypovídá vůbec nic. Tak berte můj komentář a hodnocení jako závazné, jelikož Michaela před Older rád nemám (a před sólovou dráhou ho vyloženě nesnáším), od Older včetně až na pár skladeb docela žeru, tudíž nejsem ani jeho fanda, ani jeho hater, k dokumentu jsem přistoupil naprosto nezaujatě. Naprosto nezaujatě jde o dobrý dokument, pěkný průřez jeho hudební kariérou i osobním životem (mrtvej homouš sem, kauza se Sony, mrtvej homouš tam), k dokonalosti mu ale něco chybí. Co? Pátá hvězda od Castratora. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument (nekrolog), který mě obohatil o některé detaily Michaelova života. Ten přelomový videoklip Freedom! s pěti modelkami byl také supr a už jej jdu na net hledat. Píseň, která se mi v minulosti nejvíce líbila a zasahovala mé nitro Jesus to a Child, jsem se dozvěděl, že vznikla v důsledku úmrtí jeho brazilského přítele, proto má v sobě tolik lásky, hloubky, bolesti, osamění. To mohl dokázat jen GM ... 1091010 ()

ER 

všechny recenze uživatele

Asi není, co řešit, dokument je zpracovaný kvalitně a vypovídajícím způsobem, kde se kromě kariéry řeší i dopad umělecké dráhy  na jeho život. Co se jeho pěvecké kariéry týče, tak tu jsem sledoval od prvního singlu Wham. O jeho životě jsem ale věděl o něco méně, takže pár věcí mi dokument doplnil, třeba jeho střet s RnB scénou. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Pro mě moc milé překvapení. O to víc, že jsem ho odhadl velice špatně. Doporučuji všem bez ohledu na vztah k jeho hudbě či jemu samotnému. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jsou dokumenty, co mě roztrhají, třeba Senna (2010) a pak jsou dokumenty, které mě doslova dojmou, třeba Michael Jackson: Bad 25 (2012) a tento. Asi tak. 90% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tak pár singlů určitě můžu a jako postava je určitě specifická jako jeho hlas. Zde vidíte, že je George prostě sám sebou a dělá to co cejtí jeho srdíčko. Jako dokument hodně hraje na jeho plejádů tracků což je jenom dobře. Sice o jeho soukromí tu je fakt dost málo a kromě jeho přítele, to jsou spíš ty démony, boj se Sony a jako skladatel a milovník nečernošského soulu jak Stevie Wonder. "On není černoch?"85% ()

Reklama

Reklama