Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (359)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kombinace thrilleru a komedie? Inu proč ne. Přestože dílko není nijak ohromující, je zábavné a svižné a jako oddechovka ujde. Podle mě je v komediálních scénách film silnější. Ke kladům připočítávám i logické, byť dosti zašmodrchané, vysvětlení. A přesné obsazení Anny Kendrick do role snaživé domácí puťky, Blake Lively jako sebevědomé snobky a Henry Goldinga pro jeho dekorativnost. SHRNUTÍ: Bacha, na samoživitelky v domácnosti, jsou zvyklé poradit si se spoustou problémů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $53,548,586Tržby Celosvetovo $97,305,739Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,453,019Tržby za predaj DVD v USA $1,692,774║ Nevýrazná uletená tláchačka. Zubatá Kendricková ako vždy sa nemusí ani moc snažiť aby bola otravná. Paul Feig je mizerný režisér a tu to len po x-krát potvrdzuje. Veľa vecí sa tu bije, neladí to, nesedí, nebaví, od veci nevyvážené. /40%/ ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Plusy: fajn soundrack s francouzským popíkem, luxusní Blake Lively a její kostýmy. Mínusy: zmatečný scénář, předvídatelné vyústění (máme tu několik porušení pravidel pátera Knoxe), neumětelské mixování thrilleru a nevhodného humoru. Film na mě působí, jako by byl natočený na motivy knihy, kterou ve volném čase napsala znuděná americká mamina - máme tu hrdinky, které mají dokonalé děti, lidi s očividně nadprůměrnými příjmy, záhadu, kterou vyřeší hlavní hrdinka lépe než policie... zkrátka takový malý americký sen malé americké mysli. Zároveň mi vadilo, jak jsou ve filmu vyobrazení všichni muži jako buď zženštilí (gay módní návrhář, taťka chovající se jako mamka), nebo neschopní (Sean, černošský detektiv). Pak jsem si všimla, že film natočil režisér ženské verze Krotitelů duchů a mnohé se vysvětlilo... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mix krimi s komedií mi v tomto případě sedl, líbil se mi, bavil mě. Výrazně to popotáhly Anna a Blake, každá svým způsobem, jedna je báječný, mně milý komik a ta druhá je nepřehlédnutelně sexy a film od filmu jí přicházím na chuť, je to takový chamík, což obdivuji ze všeho nejvíc. Takže jo, u mě dobrý, dost dobrý. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně. Pak se to ze sebe ale snažilo příliš moc dělat dvojče Fincherova filmu Zmizelá, čímž si pod sebou snímek trochu uřízl větev. A Simple Favor zprvu zaujme svými relativně dobře napsanými dialogy a docela dobrým skromným humorem, přičemž tomu napomáhá i sama Anna Kendrick, která teda fakt zraje jak víno. Ovšem očividně to psal někdo, kdo s krimoškami příliš zkušeností nemá, tudíž když se rozjede krapet složitější investigativní linka s pátráním po tajemné a charismatické kámošce hlavní protagonistky, nemá to úplně tu správnou šťávu. Je to škoda, protože co se týče humoru, dialogů, nebo hereckých výkonů, nevedl si film vůbec špatně. Ovšem v žánru, ve kterým se divákovi prezentuje, hodně zakolísal, díky čemuž se ze spousta pasáží staly jen takové slátaniny. Ale docela mě to bavilo. Celkem sympatické, obstojně natočené, herečky krásné... Jen to nemělo šmrnc. A škoda toho. Lepší 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Ke zvýraznění kontrastu mezi strašidelným a vtipným se režisér Paul Feig rozhodl film natočit jako dobře osvětlenou komedii. Řekl k tomu: „Napínavé věci se dějí i v denním světle, nejen v temných místnostech.“ (hansel97)
  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama