Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (359)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si připadal jak když přijdu ke stánku se zmrzlinou a řeknu míchanou. Tady jsem sice nedostal míchanou zmrzku, ale míchanou žánrovku určitě. Půlka kornoutu thriller, půlka komedia a na každou část máme jinou kuchařku, zatímco Annička je naprosto úžasná komedientka, tak Blake dodává thrillerovou část a pánové příznejme si, že sexy tahle kočika být umí. Dialogy dobrý, hlavně pokud pusinku otevře Emily. Líbilo se mě i zakončení, kdy jsem skutečně měl v hlavě hned několik variant a čekal zda se scénaristou potkáme nebo ne. S ohledem na dějové kotrmelce, bych filmek nazval zábavnou dějovou gymnatiskou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $53,548,586Tržby Celosvetovo $97,305,739Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,453,019Tržby za predaj DVD v USA $1,692,774║ Nevýrazná uletená tláchačka. Zubatá Kendricková ako vždy sa nemusí ani moc snažiť aby bola otravná. Paul Feig je mizerný režisér a tu to len po x-krát potvrdzuje. Veľa vecí sa tu bije, neladí to, nesedí, nebaví, od veci nevyvážené. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film Pula Feiga se vším všudy. Kdyby to natočil někdo jiný, dost pravděpodobně by to pojal pouze jako thriller a vznikla by blbost, protože děj prostě není z nejsilnějších. Feig přihodil nadhled, humor a navedl Annu Kendrick, aby to zahrála, tak jak to zahrála. A díky ní si ten film budete pamatovat, protože je prostě mega naivně roztomilá, odhodlaná a nejde jí nepřát úspěch. Do toho to tam skvělě glosujou další rodiče. Vždycky jsem se gebil když tam byli. Blake Lively oproti tomu působí trochu mdle. Je fešná, ale tu světačku jsem jí moc nežral. Nebyla dostatečně výrazný protipól. Ke konci už to ztrácí dech, ale stejně jsem se pobavil a i ten soundtrack je boží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„AHOJ MAMINY. TI Z VÁS, KDO SLEDUJÍ MŮJ VLOG, VĚDÍ, ŽE MÁ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA EMILY JE MOMENTÁLNĚ POHŘEŠOVÁNA...“ /// Neuvěřitelně parádní je duo Kedrick – Lively. Když jsou spolu – každá jiná... vytvářej vztah plnej zvláštní chemie. Kedrick baví i když jede sólo... svojí ukecaností, vlezlostí.... Příběh je taková vykrádačka jednoho nejmenovanýho filmu, ale vodsejpá to, občas vyleze ftípek, občas je to napínavý... Nejzajímavější ale maj bejt ty překvápka. Je jich hodně a ze začátku fungujou výtečně. Později už jsou spíš předvídatelný... ale díky holkám to snesu. Zatím co příběh totiž stačí vidět jednou, voni se nevokoukaj! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2017 napsala Darcey Bell, neznám. 2.) Okouzlila mě moje stará. 3.) Thx za titule Thx za titule ,,katrab“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neurážející ženský Thriller od snaživého Paula Feiga, ale za mne bohužel vykrádačka mnohem lepší Gone Girl. Anna Kendrick je takové roztomilé trdlo téměř v každém filmu a dá se říct, že mi nevadí, naopak Blake Lively tu hraje vypočítavou mrchu a opět je šíleně sexy. Film má dobré tempo, občas nabídne humornou vložku a místy je i napínavý. Film také nabídne několik twistů, které však nepřekvapí ty, kdo viděl Gone Girl. Škoda, že to bylo pro mne moc předvídatelné a film nenabídl nic násilného ani převratného, ale tuším, že film je směřován především pro ženské publikum, takže v pořádku.Jako Light Thriller jednohubka to funguje. 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující variace chytrého ženského thrilleru, které nechybí pěkná hromádka překvapení. Snad za každou ukončenou podkapitolou je schovaný drápek, který diváka zatáhne dál, k dalšímu trefnému zvratu nebo ke změně žánru. Díky Anně Kendrick, která v roli napsané na tělo zase po letech konečně září naplno se povedly snad všechny nálady, jakkoli třeba ta detektivní, do které se s nástupem třetí třetiny naplno přepíná, je rozhodně nejslabší. V satiře, v thrilleru, v naznačovaných stínech minulosti a v neposlední řadě v sexy nadhledu tak Laskavost v mých očích překonává i tolik velebenou Zmizelou. Na rozdíl od ní se totiž nebojí být překvapivá a audiovizuálně živá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čauky mamky. Nebezpečná láskavosť je jeden z mála hollywoodskych filmov, ktoré existujú a objavia sa na scéne behom roka, v ktorých je scenár na prvom mieste a všetko ostatné je mu podriadené. To sa fakt nestáva často! Ak by som bol herečka a dostal by sa mi takýto materiál do ruky, podpíšem bez nároku na honorár. Pretože toto je typ príbehu, ktorý vás unáša ako dravá rieka. Je nepredvídateľný, ani zamak netušíte, aký zvrat na vás čaká za najbližšou zákrutou a keď príde, ste možno občas menej prekvapení, lebo ste ho čakali, ale potom je tam plno ďalších zvratov a tie už ste nečakali. O logickosti niektorých z nich mám pochybnosti, ale je to tak chytľavo natočené, že mi to nevadilo. Navyše to má špecifickú atmosféru, kedy máte dojem, že sledujete komédiu a potom sa dostavia veci, ktoré by v pohode obstáli v mrazivom trileri. Vo výslednom efekte neviete, aký žáner ste pozerali, ale viete, že je to jedno, lebo to bolo dobré. Scenár je natoľko dôležitý, že všetko ostatné ide bokom a to prekvapivo vrátane hereckých výkonov Blake Lively a Anny Kendrick. Obe sú síce perfektné, ale zároveň svojrázne. Pochybujem, že si tieto dve postavy obľúbite. Na druhej strane, sú presne také, aké mali byť. Nemali ste si ich obľúbiť. Možno škoda prestrelenej minutáže; skoro dve hodiny sú na konverzačnú vec predsa len o 15 – 20 minút viac, než bolo nutné. Inak mám z filmu pozitívny dojem. Ale zázrak to nie je. A teraz idem robiť gaspačo. Potom vám pošlem recept, oki? ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak se mi právě líbila komedie pro ženy, co bude následovat? Začnu oceňovat lidský rozměr rolí Melissy McCarthy? Začnu mít ráda filmy, u kterých člověk může vypnout mozek a jen tak relaxovat? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vyjebala jsi s jednou z matek, vyjebala jsi s námi všemi.“ Jak si můžete v podobném duchu přečíst u nejednoho zdejšího příspěvku, v případě Nebezpečné laskavosti se jedná o silně odlehčenou variaci na Fincherovu Zmizelou (ne, stejných kvalit nedosahuje), ale tahle nálepka je pro film vlastně docela nespravedlivá. Na to je až moc zábavný. Stejně jako ho „dehonestovat“ pouhými 3*, na to je zas příliš svůj. V tomhle díle je naprosto vše „cool“ a sexy…až je to místy (sebe)parodické. A mám neodbytný pocit, že záměrně (rošťácky pomrkávající na diváka). Tak či onak, vybrat do rolí naprosto odlišných „mamin“ dvojku Lively & Kendrick bylo trefou do černého, obě baví a mají mezi sebou fungující chemii (škoda, že ostatní jim jen uctivě „přicmrndávají“). Dále nechybí nemálo vtípků (podařených i těch hlušších), výborný soundtrack, padnoucí kostýmy a směrem ke konci tolik twistů s už vyloženě sebeparodickým nádechem (korunováno americkým hybridem), až jsem se tomu vrstvení musel začít smát Celkově mi to vychází na solidní 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Brotherfucker Anna Kendrick. Když tyhle na síti aktivní a výhradně na bázi dobrovolnosti fungující mámy chytnou kost, už ji nepustí.. Feig zapřáhl Gone Girl za Komedii, Krimi a Thriller, ale v poslední třetině mu všichni tři žánroví koně odpadli. Viníci jsou stejní, jako když mu kočár táhne jen Komedie. Zbytečně dlouhá zvolená trasa, krmná směs „Bridesmaids“ a kočí bez nápadu. Přesto Paulovi děkuji, že tentokrát nešel cestou korpulentního mccarthismu a obsadil Blake Lively. Melissu by stejně nikdo nehledal.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

What the fuck did I just saw? ... Pokud hledáte mrazivou mystérii jako já, můžete jít zase o dům dál. Tady se dočkáte leda tak mrtvého pohledu Anny Kendrick a jejího krvácelymiztohouši ječáku. Po shlédnutí tohoto filmu můžu jednoznačně říct. že se jedná o nejsympatičtější kravku z Hollywoodu. Uff. Skoro po celý film jsem se snažila vydejchat podlézavou komičnost její postavy, která se do kriminálně laděného snímku příliš nehodila. Celé to působí trošku jako když vařil pejsek s kočičkou. Zachraňuje to překvapivě Blake Lively, která mi až tady dokázala, že umí skutečně hrát. Ale já nevím, nějak jsem jim to celou dobu prostě nevěřila. SPOILER Emily chtěla peníze z pojistky, proto zabila svoje dvojče a vydávala ji za sebe. SPOILER Jenomže tuhle informaci skoro ani nezaregistrujete, protože k veškerým odhalením dojde ve stylu "Ahoj, jsem tady na večeři, a mimochodem jsem vážně neumřela, jak jste si celou dobu mysleli, to je překvápko, co? A jak jste se jinak měli?" Prostě spíš tak mezi řečí, bez překvapivých zvratů. WTF! Prokažte mi tu JEDNODUCHOU LASKAVOST, pane Feigu, a už nic netočte. :D BROTHERFUCKER! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Blake Lively nezklame zkrátka nikdy, ale doby, kdy jsem přísahal na Annu Kendrick jsou zřejmě nenávratně pryč. Ne, že by mi ve filmu nějak překážela a možná to bylo shodou okolností, ale občas mi přišla mírně otravná. Před uplynutím poloviny jsem se začal trošku nudit, naštěstí to vyvažuje druhá “Gone Girl-polovina “ jež je poměrně napínavá a celkem inteligentně napsaná. Štempl “podle skutečné události” funguje na plné obrátky, pro mne však mírné zklamání, věřil jsem v bezprecedentní pecku, tohle si znovu nepustím. Slabší 4. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nealkoholická verze Gone Girl pro méně náročné, chcete-li "víkendové" diváky. O lehkost a svižnost se stará upištěná geekovská Anna Kendrick, o sexy bestii Blake Lively. Oboje funguje výborně, jen scénář a zápletka už je na pováženou. Ale v rámci lehkého žánru krimi-komedie pořád ještě snesitelné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Filmy s Blake Lively považuju za svoje privátní guiltko. Po knize Darcey Bell se sice podívám, ale bez filmu bych o podobný thriller rozhodně nejevila zájem. Nicméně jako podívaná, která stojí na protikladných talentech Blake a Anny Kendrick to byla vysloveně lahoda. Požitek pro oči. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chvíli krimi, chvíli humor, celkově hodně na hraně absurdna. Anna Kendrick je snaživka, která chce s každým vyjít a je ukrutně optimistická. A to i přesto, že je sama na výchovu malého synka. Dobrosrdečné vdově padne do oka vystylovaná manažerka Blake Lively, která má prachy, rázný přístup, ulhaný jazyk i permanentní chuť na martini. Bezprostřední Anička doufá, že našla kámošku, Blake to ovšem vidí krapet jinak. A po atraktivní blondýnce se slehne zem. První jmenovaná začne pátrat. A Paul Feig, tvůrce Špiona nebo remaku Krotitelů duchů, začne experimentovat. Ovšem moc mu to dle mého soudu nejde. Předkládá několik „velkých“ témat, pracuje s nimi nicméně kostrbatě a nevzrušivě. Přepínáme mezi thrillerem a komičnem, dějové zvraty nepřekvapí a celkově to prostě neladí. Mezi oběma (krásnými) herečkami sice zvláštní napětí existuje (a střelená Kendrick a mrška Lively hrají velmi slušně), ovšem když se divně komediálně buší do jinak seriózně pojatého děje, nedělá to úplně pořádek. Závěr s podivnými motivacemi postav je už úplně uzívaný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film nebyl ještě komediálnější a humor začal postupem času uhýbat vážnu a pokusům o napětí, protože obě herečky jsou úžasné a potenciál byl velký. Když už se Paul Feig rozhodl používat (skoro) jen francouzské písně, mohl rovnou natočit něco ve stylu francouzských komedií. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Takový mišmaš několika různých žánrů. Docela by mě zajímalo, jestli to tvůrci přesně takto zamýšleli od samého počátku, nebo to z toho tak nějak vzešlo, čekala jsem úplně jiný film. Jsou zde momenty, u kterých většinou obracím oči v sloup, ale ono to pro mě z nějakého záhadného důvodu jednoduše fungovalo. Já se královsky bavila, taková podzimní zábavná jednohubka, kterou nic nezkazíte, když vyrazíte do kina. A já zase po delší době můžu napsat, že to bylo něco, co jsem dlouho neviděla. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Roztomila popikova verzia Gone Girl pre domace panicky. Ako prekombinovana, svizna a zabavna blbina to funguje vyborne. Je to sice guilty ale stale pleasure. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Blake Lively si svou chodící Macho ženskou užila se vším všudy. Anna mě nikdy nevadila a film mě zhruba necelé 2/3 slušně bavil a napínal. Bohužel jakmile začnou všichni vykládat karty na stůl a lhát jeden přes druhého, má trpělivost právě dochází a odebírám 4. hvězdu. A Simple Favor měl u mě hodně slušně našlápnuto. Příště by to Feig mohl s něčím vážnějším klidně zkusit natvrdo. 60% ()

Reklama

Reklama