Reklama

Reklama

Charlotte Fieldová (Charlize Theron) je jednou z nejvlivnějších žen na světě. Chytrá, rafinovaná a všestranně schopná vůdčí osobnost s obrovským nadáním, která má ve svém životě všechno pod kontrolou. Fred Flarsky (Seth Rogen) je talentovaný novinář, hipster a potížista, který se nejlépe cítí ve své šusťákovce, kapsáčích a teniskách. Nemají nic společného – kromě toho, že ona mu kdysi dělala „chůvu“ a byla jeho první platonickou láskou. Když na sebe Fred a Charlotte jako dospělí nečekaně opět narazí, Charlotte se právě připravuje na kandidaturu na prezidentský úřad a ke zděšení svých poradců si jako autora svých budoucích projevů impulzivně najímá Freda. Fred tak do Charlottina oslnivého světa společenské smetánky vtrhne jako uragán a o skandály rázem není nouze. Když zprvu nenápadné jiskření mezi Fredem a Charlotte přeroste v milostný poměr, můžete si byt jisti, že tak zvláštní pár svět ještě neviděl. A to ještě nikdo netuší, co přijde, až to rozjetí milenci teprve pořádně roztočí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (292)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie se sympatickou a protikladnou ústřední dvojicí. Takové náměty táhnou a pokud se přidá solidní scénář, tak je o zábavu postaráno. 75% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Protiklady sa priťahujú. Myšlienka spojiť vplyvnú, atraktívnu ženu v politike s pojašeným žurnalistom v šušťákoch, dať tomu romantický náboj je vcelku svieži nápad, ktorý divácky funguje. Prosté a jednoduché. Spoznajú sa ako deti, stretnú sa po rokoch, náhoda a život ich cesty znovu prepletie a zažijú spolu pár čarovných chvíľ, kde zafunguje chémia. Film sa nezaobišiel bez amerického klišé, ktoré je snáď povinnou jazdou podobných filmových kúskov z americkej produkcie. Chcela som sa zabaviť a to som dostala, vtípky zafungovali, záujem vydržal až do konca, až na pár preexponovaných scén, pekný priemer. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typický priemer. Nebudem tajiť že som sa do snímky pustil kvôli sexi Charlize Theron. Charlize štartuje vo filme na poste ministerky zahraničných vecí ako sexi kosť. Niekomu (ako mne) samozrejme nebude po chuti žid Seth Rogen. Ten sa do filmu absolútne nehodí. V skutočnosti by niekto ako Charlize Theron o niekoho ako je Rogen ani nezakopol. Natož nejaká ministerka, na ktorú hladia stovky kamier denne. A preto je vlastne celý film hlúpy, pretože to tým dvom neveríte. Pri ich bozkoch sa vám dvíha žalúdok. A na konci filmu neviete, či ste pozerali slabú komédiu alebo nezáživný životopis. (31.7.2022) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s produkcie Goldebrg / Rogen a tento krát sa k ním pripojila aj Charlize, ktorú mám tiež celkom rád. Čakal som ďalšiu blbinu ako je od Rogena zvykom, ale nakoniec som bol celkom milo prekvapení serióznymi postavami a príbehom. Medzi Rogenom a Theron to celkom klapalo, vtipne scény nechýbajú a celkovo sa jedna o pohodový film, na ktorý sa veľmi príjemne pozerá. Jeden s tých filmov ktorý nie je výborný, ale ponuka skvelé postavy a hercov, ktorý nenudia a zabavia. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Srážka s láskou/Long Shot... Komedie, ze scénáře Dana Sterlinga a Liz Hannahové. On napsal Interview, ona Akta Pentagon. Jedná se o komedii, která se tak trošku zaobírá politickou situací v USA a ráda by řešila otázky ženské síly v politice, osobnosti člověka a mediálního zájmu. Chtěla by to být komedie vtipná, jak je u Setha Rogena zvykem tak trochu přitažená za vlasy a zároveň trochu chytřejší. Ve finále ale z toho nic zas tak velkého není. Seth Rogen a Charlize Theron jsou jako hlavní dvojka fajn a i když by je náhodný divák k sobě přiřadil jako pár těžko, ve finále je snadné přimhouřit oko a vnímat je jako zamilovaný pár. Rogen je opět sympatický žid, který dokáže prodat většinu hlášek a Theron to sluší a zároveň dokáže hrát ženu inteligentní, která by se z fleku mohla stát první prezidentkou USA. Výrazný je i o O´Shea Jackson Jr./Ice Cube Jr., který stejně jako Rogen dokáže prodat většinu gagů. Andy Serkis je zamaskován k nepoznání a Bob Odenkirk je jako vždycky fajn. Bohužel nejde o tak výrazně originální film v rámci žánru romantické komedie a odlišuje ho jenom hodně drsný humor, který se opět jak je u Rogena zvykem točí především kolem vtipů o drogách, sexu a židovského vyznání, bohužel asi po deseti filmech už začíná být tokhle Rogenovské funny cílení celkové unavené a nějak extra už nepobaví. Film je navíc možná i až příliš dlouhý. 125 minut je na romantickou komedii strašně moc, zvláště když se zápletka filmu nikam výrazně neposouvá a pořád jezdí kolem zajetých kolejí. Ničím extra dějově nepřekvapí, skončí tak nějak dle očekávání a vlastně nebude důvod na tuhle komedii nějak extra vzpomínat. Pokud ale má někdo slabost pro Setha Rogena tak tím pádem asi povinnost... Nejvíc jsem si z toho filmu odnesl fakt, že pokud má Seth Rogen šanci u Charlize Theron, možná mám i já s jednou nejmenovanou love interest ve finále šanci! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Medzi Sethom Rogenom a Charlize Theron je skvelá chémia, lebo sú výborne vybratí do rolí nadriadenej političky a drzého novinára, je to celkom dosť humoru, aj solídna romantika, ale aj slabých miest. Škoda tej nevyrovnanosti, bol tu potenciál na jednu z najlepších romantických komédií desaťročia. Stačilo len viac vybrúsiť scenár. 7/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako už píše distribútor, Charlotte a Fred sú naozaj podivný pár a spočiatku som sa obával, že medzi Theron a Rogenom nebude dostatočná chémia, no mýlil som sa. Skutočne im to seklo, vďaka čomu z klasickej romantickej komédie spravili naozaj pohodový film "do dažďa". V závere sa už síce celkom tlačí na pílu, čo vo výsledku pôsobí príliš absurdne, ale to sa dá od tohto žánru čakať. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja si na rozdiel od väčšiny myslím, že v tomto prípade ide o relatívne originálnu romantickú záležitosť, ktorá sa nedržala žiadnej šablóny. Samozrejme, nejaké spoločné znaky s Rogenovými filmami tu sú - drsný často až fekálny humor, sexuálne narážky, ulietavanie na absurditách.... no v tých ďalších veciach celkom svieže pohladenie. Skrátka veľmi dobre sa na to pozeralo a ako bonus sa človek aj nasmeje. Nadpriemer. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron a Seth Rogen sympaticky dokazují, přinejmenším se o to vydatně snaží, že politika a romantika jdou k sobě dohromady. Romantické a sexuální pnutí mezi krásnou ministryní a abnormálním novinářem mě bavilo o něco víc, než politické narážky, rozmíšky a vtipné i méně vtipné provokace. Rogen je skutečný úkaz a žádná politička by ho v posteli nechtěla, stejně tak lze polemizovat o přílišně idealisticky zosobněné ministryni, která by dokázala udělat vítr v poklopci i frustrovaným poslancům, rozhodnutým předčasně složit poslanecký mandát. Je sice vysoce nepravděpodobné, že na politické scéně narazíte na pohlednou, sympatickou, hodnou a sexuchtivou ženu v jednom. K dobru jí slouží nenadálé zjištění, že umí dosáhnout orgasmu. Ještě méně pravděpodobné je to, že by se spustila s mužem neatraktivního zevnějšku, za jehož oblékání by na něj měla být přivolána módní policie. Seznamováním ústředního páru film hodně baví, v tomto směru se vyskytne nemálo vtipných sekvencí. No, a pak taky přichází na přetřes politická sféra, kde to chtělo asi více přitlačit na scenáristy. Scenáristické duo Dan Sterling a Liz Hannah je v politických (kontroverzních) tématech zběhlé, jejich přístup ale neoslnil. Určitě to má své originálně vydařené vtípky, té trapnosti, kolikrát pro českého diváka až nesrozumitelného podání, mělo být podstatně méně. Obě hlavní hvězdy svoji účast zaštítily produkčním dohledem. A k režijnímu (pro)vedení Jonathana Levina nemám větších výhrad. Vznikla poměrně svérázně orientovaná komediální záležitost, která ukazuje, že kdesi v jiné galaxii existují politici s vlídnou tváří, a když mají vaginu, tak se s nimi užije i nějaké to zábavné číslo. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nepresvedčilo ma to, pričom potenciál na klasiku tu bol. Nejaký ten fórik potešil, napríklad ten o Guantaname, inak ale skôr išlo o tradičné húličské a fekálne záležitosti. Nakoniec ide viac o fajn romantický film než o komédiu, takže ide aj o očakávania, aké do filmu vkladáte. Najväčším prekvapením je ale to, že Charlize a Seth to spolu náramne sekne, je potom škoda, že sa scenár drží v rámci šablóny pri zemi a s tým nič neurobia ani spomínané drsnejšie fóriky. Ale my sa tešíme, kedy pri tej komédii nazývanej kandidatúra na amerického prezidenta bude Kanye Westovi, The Rockovi a Trumpovi konkurovať aj Charlize, asi by vyhrala o niekoľko dĺžok. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé výkony jak ze strany Charlize, tak Setha. Nicméně k Sethovi se tento typ filmu hodí, ale Charlize se překonala a hodně mě překvapila. Opravdu výborná podívaná, která vám zaručeně zlepší náladu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa skutočne super, keď môžem povedať, že som od filmu dostal všetko čo som od neho reálne chcel. Že môžem spokojne povedať, že som videl skutočne skvelú romantickú komédiu, ktorá ma pobavila, dostal som sa do príjemnej romantickej nálady a môžem sa k nej kedykoľvek vrátiť. Jo. Je to tak. Práve tento film. "Long Shot" je pre mňa tento rok zlato vo svete romantických komédií. Prečo? V prvom rade za to môže fakt, že film má skvelú komédiu. Seth Rogen patrí medzi veľmi vtipných hercov a keď má s čím pracovať, tak nás vie poriadne rozosmiať. A v tomto filme rozhodne má dostatok priestoru na to, aby dokázal urobiť dobrú komediálnu šou. Málokedy poviem, že som sa na komédii skutočne smial. No pri tomto filme sme sa v kine skutočne rehotali. A rehotali sme sa poriadne. Malo to šarm, malo to dobrý humor. Okrem toho Charlize Theron je rovnako vynikajúca vo svojej role. Myslím si, že najlepšia časť je keď sa po telefóne snaží vybaviť, aby bol prepustený pilot zo zajatia. Pár najlepších monológov, čo som počul v celom filme a nemohol som sa prestať smiať. Skvelá práca. Okrem toho majú spolu vynikajúcu chémiu. A nie sú to herci, ktorí majú hrať, že sú zamilovaní. Pôsobia, že to medzi nimi skutočne iskrí. Majú skvelé dialógy, majú spolu skvelé momentky a hlavne si obaja skvelo rozumejú. A tak sa človek necháva príbehom unášať ďaleko a ďaleko a ani si neuvedomí ako rýchlo ten čas dokáže plynúť, keď má film výborný spád a dobrý humor. Osobne by osm povedal, že je tu len pár problémov, pre ktoré nedostane môj najvyšší rating (hoci by si ho možno aj zaslúžil). V prvom rade tu máme zase scénku keď sa musíme rozlúčiť pre isté okolnosti a potrebujeme čas na to, aby sme si uvedomili svoje chyby a pokračovali tam, kde vieme, že to nakoniec dojde. A potom je v tomto filme dokonca aj zloduch. A hoci viem, čo to chce adresovať, nemám pocit, že sme tu nejakého reálneho zloducha potrebovali. Najmä ak je takto nevyužitý. Inak ale nemám čo vytknúť. Je to energické, je to vtipné, je to romantické, má to skvelé postavy, skvelú hudbu a pekné momentky, na ktoré nezabudnem. Stojí za to vidieť? Rozhodne áno. Hodnotenie: A ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Au. Tohle se hodně nepovedlo. Není to moc romantické, spíš jen beznadějně nudné, není to moc zábavné, většinou spíš trapné. Až na vzácné chvilky drobného zajiskření je chemie mezi ústřední dvojicí téměř nulová  a scénárista se marně pokouší zamaskovat bezradnost sadou samoúčelných vulgarit a pubertálních trapností. Všechno to obzvláště vynikne při srovnání třeba s tematicky příbuznou o 25 let starší Bez řečí (1994). Přitom člověk cítí, že to mělo potenciál na solidní žánrovku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Povedená romantická komedie, která se nebojí mládeži nepřístupného humoru. Seth Rogen a Charlize Theron jsou dobrá ústřední dvojice a chemii mezi nimi bych věřil. Scénář není tak blbý, jak to na první pohled vypadá, retro hity opět frčí a natočené je to dost slušně (70%). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si chtěl pustit zas nějakou komedii po dlouhý době a jelikož nic moc teď není, nebo to jsou totální hovna, tak sem našel toto. Ze začátku to vypadá jako dobrá komedie, bavil mě tedy jen Seth, Theron teda vůbec a když se z toho začla vyvíjet debilní lovestory s přiblblým humorem, tak už jsem to s radostným očekáváním pomalu začal vzdávat.. Jediný, co dokážu pochválit je přávě ten Rogen a super hudba. Aha, Levine.. ten pán, co komedie nezvládá.. tak to nic no. Příště si dám větší pozor na tady toho pána a Rogene, ty už přestat motat cross jointy se Snůp Doggem a koukej něco natočit! Chybí mi tvoje tvorba kurva. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Postavy vraj k sebe pasovali? Theron + Rogen v šušťákoch, to má byť sympatický pár? A to on ako očarí ju? Ona dáma na úrovni a on šupák čo nemá ani na žiletku. Takže tam romantiku nevidím ani dôvod k fandeniu. No a čo komediálna stránka? Som rád, že po dlhom čase v Rogenovom filme chýba fekálny humor, na ktorý je on špecialista. Ale za brucho sa chytať nebudeme. Ide o veľmi priemernú, až obyčajnú romantickú komédiu, v ktorej si každý zahrá svoj povinný part. Nenadchne, ani neuškodí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie se všemi ingrediencemi, politickými narážkami. Některé gagy mohly být ostřejší, ale chemie mezi oběma hlavními postavami je radostné sledovat. Nefunguje to jako film , ale love story. ()

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama