Reklama

Reklama

Hakata tonkocu ramens

(seriál)
  • Japonsko Hakata tonkotsu Ramens (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Fukuoka se může na první pohled jevit jako klidné město, ovšem zdejší zločinecké podsvětí je velice mocné a všemi obávané. Jak by taky ne, když jsou dle neoficiálních statistik 3 % zdejší populace nájemnými vrahy a existuje zde dokonce i společnost Murder Inc., která se tímto odvětvím zabývá. Především v části Hakata se objevuje velké množství nejrůznějších individuí, které excelují nejen v zabíjení, ale také v detektivní práci, nebo v získávání tajných informací. Ve městě, kde se nachází tolik násilí, existují i ti, kteří se profesionálně zabývají pomstou, a dle místních legend existuje i někdo, kdo je znám jako "zabiják zabijáků". V tomto městě operuje také čínský nájemný zabiják Lin Xianming, který má zvláštní zálibu v dámských šatech a který se snaží vydělat dostatek peněz, aby mohl znovu spatřit svou milovanou sestru. Když je však podveden a mafiánský boss mu odmítne zaplatit, tak se Lin rozhodne, že místo, aby zabil svou další oběť, tak ji bude chránit. Toto rozhodnutí však s sebou přinese řadu zvratů, s kterými Lin nepočítal a které otřesou nejen jeho životem, ale i celým městem... (Jeoffrey)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (3)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Namíchejte většinu mých oblíbených anime a získáte správnou atmosféru, kterou splňuje i právě Hakata Tonkotsu Ramens. Z tohoto seriálu jsem totiž neustále cítila stejný nádech, jako z Durarara, z Baccano, 91 days, Gangsta… zkrátka plno mých oblíbených anime (náhoda? Trošičku velká, že jo?). Napomáhal tomu i líbezný hlas Daisukeho Onoho, který mluvil jednoho z hlavních hrdinů. Z počátku jsem si říkala, co to je za magora, ale Banba mě nakonec dostal. A druhého hlavního hrdinu si nejde nezamilovat (z počátku sice šokuje svým oblečením a parukou, ale proč ne :D časem si na to možná i zvyknete). Příjemně jsem se bavila. Jedná se spíše o jednotlivé epizody, než o jeden příběh, ale to mi nevadilo. .. Anime o baseballu a přátelství s temnějším tónem. Proč ne? Ať žije Ban-baka a Lin v sukni! ()

Avokaddo 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ochotni přehlédnout fakt, že jedna z hlavních postav, ačkoli muž, si libuje v ženském oděvu, tohle anime si oblíbíte poměrně snadno. Já sám jsem s tím oblečením měl problém. Je to anime o nájemných zabijácích a takový zabiják by měl vypadat cool. To se v případě Lin Xianminga nepovedlo. Jeho minulost není nic zlomového, ačkoli motiv stát se nájemným vrahem, respektive okolnosti vstupu do tohoto povolání, je originální. Chybí tam nádech a mělo-li to být jen o Linovi, ničím mě to nezaujme a hodnotím dvěma hvězdami. Naštěstí Lin není jediná hlavní postava. Druhá je Banba Zenji, soukromý detektiv. Ten zprvu vypadá nudněji než Lin. Seznámíte se s ním už v prvním díle. Postupem času začnete ale odkrývat nejedno jeho tajemství. Známosti. Druhé povolání. Nechci spoilerovat, ale vzhledem k dosavadnímu hodnocení se bojím, že tohle anime automaticky zařádíte do Bčkové kategorie. Ani zahraniční stránky jej nijak konec konců nevychvalují. Zkusím ho tedy stručně a nepříliš výstižně vynachválit. Skrze jej a jeho známosti se seznámíte poměrně důkladně s tím, jak to ve městě Fukuoka chodí. Jak různé složky města (nejen kriminální organizace) spolu spolupracují, včetně pouličního stánku na ramen. Ke konci bych jen zmínil dvě věci. Baseball a přátelství. To je totiž to o čem tohle anime je. Ten baseball tak trochu souvisí s tím přátelstvím. Uvidíte několik příběhu, až nabudete dojmu, že se jedna série mohla rozdělit do tří, ale nemohla! Proč? Protože takhle to anime má určité tempo a třebaže některé díly jsou více akční a některé méně, v žádném se nudit nebudete. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě hodně bavil, má to skvělé prostředí a hned několik zajímavých charakterů. První dva díly jsem si i docela dost užíval a v jednu chvíli očekával, že se vše zvrtne v revenge hodný Johna Wicka. Bohužel na to nedošlo a já zažil své první zklamání, které ještě vygradovalo, když jsem zjistil, že seriál bude složený z několika episod místo jednoho uceleného příběhu a že se to bude hodně točit i kolem baseballu. Jistě baseballové paralely na přátelství a další věci okolo by mohly být fajn, ale ke konceptu nájemných zabijáků mi to nějak nesedlo. Stejně tak jsem očekával drsnou, krvavou a cool podívanou a místo toho to byla spíš jen taková akční buddy série, kdy některé pasáže byly docela dobré a jiné byly slabší. Také mě dost často štvalo, jak se Lin neustále dostával do průšvihů, z kterých ho musí jeho společník Banba (který je dost povedený charakter) tahat - taková podivná paralela na zachraňování princezny z nesnází... Ale celkově to špatné nebylo, akorát to nebylo tím, co jsem si já přál a ani jako to čím to bylo, to nebylo tak dobré, jak to mohlo být (hrozná věta...) - ideálně to mohlo být něco ve stylu mého nejoblíbenějšího filmu Poslední Skaut. Ale i tak je to docela sympatický a místy i zajímavý počin. 6,4/10 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama