Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Arnab (Parambrata Chatterjee) se vrací se svou rodinou od Babai, která se má stát jeho vyvolenou. Cestou mají nehodu, srazí starou ženu. Od policie zjistí, že se jednalo o "psí ženu". U ní doma nachází v řetězech dívku. Mladý Arnab zařídí pohřeb a odveze dívku domů. Ale ona se mu druhý den objeví doma, celá vyděšená a bezmocná. Arnab jí poskytne azyl a začne pátrat po tom, co se tu ve skutečnosti děje. Zjistí, že tajemná vězněná dívka je dcerou "Ifrita" (démonické příšery, která šíří strach a zlo) a kult "Soudného dne" se po celém světě snaží toto sémě Satana zastavit. (Rodriguez)

(více)

Recenze (13)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O láske jedného starého mládenca a podivnej divožienky, ktorá je však v skutočnosti dcérou zlej bohyne (aj keď na to nevyzerá). Hlavný hrdina sa teda musí rozhodnúť, či ju vydá napospas do rúk vraždiaceho profesora, ktorý to s ňou chce skoncovať, alebo či to riskne ochráni ju. Prípadne oplodní. Pekná, romantická, indická rozprávočka. Dokonca aj čarodejnica sa nám tu objavila. Síce to nie je ani trochu desivé, ale celkom dobre sa mi na to pozeralo najmä vďaka sympatickým hercom. Našťastie tu neboli ani žiadne rušivé elementy v podobe trápnych videoklipov. Stopáž je zbytočné rozoberať, kto pozná horory z Indie, asi vie prečo. Make-up duchov snaživý, rovnako aj práca kameramana. Bolo vidno, že do toho niečo investovali. Celkovo neurazilo, aj keď démonických vsuviek mohlo byť viac. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalita spracovania ma už v prípade indických filmov nijak neprekvapuje. Do tamojšieho filmového biznisu tečie viac peňazí, ako u nás do zdravotníctva, kultúry i športu zároveň. Čo ma však mrzí je fakt, že Indovia si absolútne neuvedomili, že točiť 130 minútový romantický film či drámu, nie je jedno a to isté ako v prípade hororu. Na “Pari” som sa veľmi tešil, no toto bol miestami jeden extrémne nudný snímok, ktorý v podstate ani nemal žiadny potenciál. Som sklamaný, no zároveň hrdý sám na seba, že som to zvládol dopozerať až do úplného konca. Jedno šťastie, že sa to v poslednej 30 minútovke rozbehlo, lebo by som prisám bohu “porodil”. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Námět točící se kolem zplození Satanova potomka není v hororovém žánru žádnou novinkou, ale kde jinde jste viděli, že by jej autoři zpracovali tak, aby trochu zapropagovali pro-life agendu? Pari je filmem se slibnou premisou, jehož problémy plynou hlavně z jejího nedostatečného rozvedení - děj nabízí množství motivů a potencionálních konfliktů, které mohly být zajímavě rozpracovány, ale tvůrci se místo toho spokojili s poněkud únavným odkládáním odhalení důležitých informací o postavách (pokud jde o jejich identitu, cíle a motivace) a zaměřili se hlavně na sbližováním mezi Arnabem a Rukshanou, které působí zbytečně natahovaně. Nicméně stále potěší, že Anushka Sharma nehodlá zůstat u romantických komedií a ve své producentské kariéře se zaměřuje na žánry, které v Indii nemají masovou popularitu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Arnab je typický Bengálský muž. Jede zpátky do Kalkaty, kde má na spadnutí svatbu s dívkou, ale náhle jeho auto srazí starou ženu. Veze jí do nemocnice, ale žena po cestě zemře. Ale náhle Arnab potká Rukhsanu, záhadnou dívku žijící v chýši za vesnicí s několika psy...Vyklube se z toho horor, který možná pár diváků rozruší napětím, jiné nevyužitou příležitostí. Nicméně místy je to přesvědčivé, tak dávám průměrných 50%. A jako všechny indické filmy to chce sestříhat na polovinu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobně jako řada jiných indických filmů napříč žánry i tohle je neúměrně dlouhé. Do očí to bije především ve chvílích, kdy se film věnuje romantice a to je dost často. Jasně, je to částečně založené na tom, že se chlapík zamiluje do polodémonky, ale tady se hlavní hrdina potácí mezi dvěma ženami a to se občas nedá. Naopak pokud vstoupí na scénu profesor pronásledující ďáblovy přisluhovače, má film co nabídnout a je škoda, že vzájemné souboje nedostaly větší prostor. Masky ušly, ačkoliv se nejedná o nic převratného a uvítal bych i trochu víc krve. Celkově žádná hitparáda, ale na druhou stranu na případný americký remake bych se rád podíval. 40% ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Zde vzniká poměrně dost prázdných míst, kde se nic něděje, a to jenom kvůli přemrštěné stopáži, jenomže, když co jiněho očekávat od indického filmu.. Masky byly tedy super, příběh trochu pokulhával, občas na mě působil nudně, ale ty dvě hodiny se daly poměrně dobře zvládnout, jelikož to mělo jakýsi temný čarodějný námět. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, asi sa na žiadne filmy radšej tešiť nebudem, lebo v poslednej dobre, na čo sa teším, je dosť slabé, prečo? Popravde sa Anushke po zhliadnutí tohto filmu dosť divím, že sa dala na niečo také. Príde mi to pomerne primitívne a hodne okukané. Ale zase na druhej strane, čo už sa v tomto žánre dá nové vymyslieť, že? Je stále to isté na jednu tému. Takže druhé veľké sklamanie v tomto roku po Padmavati. Škoda... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nápad nebyl špatný, zpracování taky dobrý, ale ta stopáž to fakticky zabila. Letos už druhý hororový snímek z Indie, který stojí za povšimnutí. 40% ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Ano, čekal jsem více, ale rozhodně nejsem zklamaný. Žádný brutální horor nečekejte, ale spíše lehce hororovou romanci, která je však velmi dobře natočená. Anushka Sharma..., pro zjednodušení napíši jen to, že si mě naprosto získala. Určitě to šlo udělat o něco lépe, ale rozhodně i hůře, na to si nemá cenu stěžovat. Dějově se to má tak, že kult uctívačů vzývá démona, zde muslimského džina, za pomocí obřadů, aby mezi ně přišel a množil se s ženami, které tu slouží jako obětina na oltáři. Z těchto spojení se pak rodí další a další pokolení tohoto démona ve hmotné podobě na Zemi. Proti němu tu však stojí skupina vymítačů... Jednoho dne jede rodina mladého muže (Parambrata Chatterjee) ze setkání s dívkou z jiné rodiny za účelem sňatku a v hustém dešti srazí na silnici jednu starší ženu, která je na místě mrtvá. Při prohledávání domu sražené ženy je nalezana její na řetěz uvázaná dcera (Anushka Sharma), a tak se cesty mladého muže a dcery oběti nehody střetnou. Vlivem dalších okolností se dívka nečekaně ocitne v bytě mladého muže a začně se pomalu rozvíjet vztah, který směřuje k lásce. V tom se na scéně objeví vymítači a lovci těch, které džin poznamenal. Jak se muž postaví k nové situaci, se kterou se postupně seznamuje?... Ta temná romance se mi moc líbila a mé srdíčko zaplesalo. Konec asi musel být takový, jaký byl, ale i tak mě zasáhl, ach jo..., krásné. Po této stránce výborné a určitě to ve mně zanechalo pozitivní stopu, na kterou jen tak nezapomenu. Bezesporu se o to zasloužila A.S., která tím jen potvrdila, že patří zcela právem do nejvyšších pater mé TOPky. Hodnotím za čtyři silné hvězdy. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak jo, to že jsem psychopat o sobě už nějaký pátek vím... takže mě ani nepřekvapuje, že jsem si ten film neskonale užila a opravdu strašně se mi líbil. Co mě ovšem překvapuje je fakt, že se mi zde Anushka opravdu líbila, že mi nebyla nepříjemná a dokonce mi byla vážně sympatická. Opravdu jsem si ji asi opravdu poprvé v nějakém filmu doopravdy užila. A to je po Jab Harry met Sejal co říci, protože tam mi třeba strašně lezla na nervy... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ale popravde som milo prekvapený. Išiel som do toho s tým že nedostanem nič a ja som sa bavil.Postavy hrajú výborne, príbeh ma bavil a kamera super. Troška vadí dĺžka filmu, vlastne ona by nevadila ale mohli sa namiesto zbytočných scén radšej povenovať tej démonickej tématike. V žánre mi chýba romantický pretože skôr ako horor to bol romantický príbeh. Celkom mi to pripomenulo Spring.Koniec pekný aj keď som si prial úplný happyend. Za mňa India palec hore a nechýbalo veľa k 5*. Kto však čaká horor kde sa bude báť, nech radšej hľadá ďalej. ()

DeLonge 

všechny recenze uživatele

No tak, jakože nemám rád indické filmy a tudíž jsem nic extra nečekal, taxem teda byl převezen na celé čáře. On vlastně tento snímek má vše, co mi obyčejně na filmech vadí. Přemrštěnou stopáž, podivně sympatickou pohlavní hrdinku, ještě podivněji nesympatického jejího nabíječe, slizkého úchyla s jedním okem, démona, kterého nemůžu vidět, zdravotní sestru se zálibou v potratech, psy se sebevražednými sklony, světle temný příběh, vonné tyčinky, dlouhé nehty, dlouhé vlasy, dlouhé vedení, atd. Mohl bych pokračovat fakt hodně dlouho. Jenže tady to všechno dohromady, tak nějak fungovalo. Vlastně to fungovalo na výbornou. Po celou dobu jsem se ani trochu nenudil. Čemuž se mimochodem doteď divím. Byla to teda dost romantika, co si budeme povídat, ale rád říkám, že velmi milá. Skoro až miloučká. Anushka S. dokázala s minimem textu naložit opravdu královsky a celý film v podstatě táhla dopředu. A páru teda má. To zase jo. I ostatní herci nehráli špatně a ostudu si určitě nikdo neudělal. Jak jsem říkal, nic jsem nečekal, ale velmi jsem se potěšil. Opravdu velmi. ()

Nataraja 

všechny recenze uživatele

Je to sice dlouhé, ale herci jsou parádní, příběh je skvělý, dokonce tam někdo uměl pracovat s kamerou, za mě plný počet ;) ()

Reklama

Reklama