Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neúplatný daňový úředník Amay Patnaik (Ajay Devgn) nekompromisně plní své povinnosti a neohlíží se na to, že si rozhněvá mocné lidi. Finanční razie u místního politika a boháče Rameshwara Singha (Saurabh Shukla) prověří Patnaikovu odvahu, protože politik se snaží kontrole zabránit pomocí svých známostí na nejvyšších místech a dokonce i násilím. (rikitiki)

(více)

Recenze (12)

rotator 

všechny recenze uživatele

Raid, ako každé iné Bollywoodské filmy, zahŕňa v sebe okrem akcie, krátkych romantických vstupov, veľa farieb, hudby atď, nepredvídateľnosť deja, nakoľko sa autori opierali aj o skutočné udalosti. Samozrejme, že určité pasáže boli podľa mňa nekonečne dlhé, keď puškou ..... . Avšak obsah filmu má väčšiu váhu, pretože pokiaľ úradník za štátny plat sa púšťa do boja s vplyvnými a bohatými osobami tejto spoločnosti, je ohrozovaná existencia tejto osoby i jemu blízkych ľudí. Tento film je aspoň malou satisfakciu za korupcie, ktorá je vidieť aj v iných krajinách, ako India. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hrdinové filmů jsou různí. Dnes jsem si to tedy s údivem musel po dokoukání říci téměř nahlas. Raid. Nájezd, nálet, útok, přepad, .. Překladů tohoto slova je vícero a já nepolíben obsahem ani komenty jsem si myslel, že to bude další z akciček nějaké té indické spešlfors proti teroristům z Pakistánu. Těchto filmů totiž Indie poslední dobou celkem dost chrlí a tak jsem se těšil na exotickou řežbu v zemi Mauglího. Eh..to byl ale omyl. Hrdinou tohoto snímku je neúplatný úředník z berňáku... To fakt mohou vymyslet jen Indové :-)! Asi to měl být určitý druh propagandy tohoto zaměstnání, které je mezi lidem vnímáno stejně pozitvně jako např. revizoři a to i když si jízdenky kupujete. Nicméně bylo to celkem zábavné, indický Petr Čepek měl oheň v očích a divák nepřijde ani o tradiční hudební vložky, zde tedy bez tanečků. Je to prostě další bollywood se vším co k tomu patří včetně takové té indické upatlanosti... Moc mne pobavil několikerý záběr na hodiny značky Every Bright s otlapanými prsty na ciferníku :-) . Také celkem zaujalo kam všude si Indové ukládají hotovost, když jsem viděl úředníky nejen rozřezávat matrace postelí (to je i naše klasika), ale prohrabávat sýpky či hromady hnoje... :-). Holt jiný kraj jiné zvyky. Ale bavilo to, byť jsem Raid čekal jiný. Mít vícero Babiš takových úředníků, nepotřebuje EET ! Dávám za 3 tajné skrýše. * * * ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niektoré Indické filmy “podľa skutočnosti”, sa občas vstrebávajú naozaj ťažko. No a “Raid”, je presne ten prípad, kedy divák ani z ďaleka nedokáže odhadnúť, koľko bolo vďaka fantázii, pridané na realite. Každopádne, tematicky podceňovaný snímok o odvážnom daňovom úradníkovi nijak nenudí. A zato obrovský palec nahor .. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Natočit napínavé a ve finále i akční drama o jedné jediné finanční kontrole asi dokážou opravdu jen Indové. Je teda fakt, že když prohledávali ten barák a furt a furt nic najít, tak to mohli trochu zkrátit. Ale když začnou objevovat tajné skrýše (tohle není spoiler, stačí se podívat na plakát), tak to začne být i legrace, protože barák najednou působí, že je snad celý postavený ze zlata a bankovek. Daňoví úředníci u nás by jen zírali, čemu všemu musí (nebo museli) čelit jejich indičtí kolegové, to opravdu nebyla klidná práce za stolem a s lejstry. Indičtí cifršpioni museli mít řádný koul…. odvahu, když chtěli svou práci dělat poctivě. ____ Snímek je především duelem absolutně neúplatného Ajaye (dost jednorozměrná role) a kluzkého Saurabha (který dostal mnohem zajímavější hereckou příležitost než Ajay – ale ten stejně neumí zahrát nic jiného než svou šeptající a oči mžourající rutinu). Z dalších postav v davu vyčnívá ještě Ajayova oddaná manželka (zcela zbytečná role) a daňový úředník na scestí, který ale nakonec najde pravou cestu. ____ Film si všímá detailů, které výstižně charakterizují situaci nebo povahu, například když se v zrcadle uvidí beze šperků žena, která šperky milovala, a najednou je o ně obraná – tak se viditelně lekne. Nebo když pán domu přinutí sníst svou vlastní matku sladkost, přestože ona to jako cukrovkářka odmítá – demonstruje tím před celou rodinou, že se nezastaví před ničím. ______ Zaměstnanci finanční správy by měli tenhle film zhlédnout povinně a i pro ostatní je zajímavým vhledem do neatraktivního povolání, které ale v indických poměrech umí překvapit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som videl Ajaya v hlavnej úlohe, hneď som si spomenul na famózny Drishyam, a tak som mal aj od tohto filmu podobné očakávania. Ale, povedzme si pravdu, Drishyam - to bola úplne iná liga! Námet Raid podľa skutočných udalostí bol naozaj pozoruhodný - neuveriteľné, že také niečo sa v 90tych rokoch v UP naozaj dialo! Čo sa týka filmu, bolo to dobré (ale nie vynikajúce) - proste tomu niečo chýbalo. V podstate sa to stále točilo dokola o tom istom a celý príbeh uviazol v trojuholníku razia - vyhrážanie - odhalenie. Aspoň pointu som očakával nejakú veľkolepú, ale aj tu bohužiaľ chýbal ten konečný waw efekt. Každopádne, aspoň tie 3* si to zaslúži, ale očakávania som mal o dosť vyššie. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama