Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Je polovina 70. let minulého století. Zpracování heroinu se přesouvá z Marseille na Sicílii, kde proniká celou Itálií a zapříčiní dalekosáhlou proměnu největší zločinecké organizace světa: mafie. V tuto dobu se vrací do svého rodného města Trapani policejní komisař protidrogového oddělení Dario Maltese, který se zde vyrovnává s důvody smrti svého otce a zjišťuje, že dlouhá ruka zločinu mu sahá blíže, než si myslel. Dario odhalí spletitý systém korupce a bezpráví, kde vrahové a zločinci pracují bok po boku mocných, avšak nedotknutelných občanů, k nimž patří i vládní představitelé. Maltese riskuje vlastní život, střetává se s vrahy, kteří ho mají na mušce, stává se svědkem vražd svých kamarádů a téměř ztratí ženu, do které se zamiloval. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Úlitba dnešnímu divákovi. Tam, kde by Cattani zatlačil oči další oběti, tady scénář vymýšlí naprosto nepravděpodobné situace, jen aby chudáček diváček nebyl zklamaný že mu zaklepala bačkůrkami oblíbená postava. Light dojmem celého seriálu je fakt, že pořád čekáte něco víc. A ono nepřijde, ačkoliv napínavé pasáže jsou natočené opravdu výborně, ústřední "tepající" melodie je skvělá a komisař Maltese je prototypem čestného člověka, jemuž prostě musíte fandit. Asi bych to vůbec nespojoval s dávnou legendou Chobotnice, a vzhledem k pěkným lokacím bral jako ideální pozvánku k letní dovolené. Hon na mafii jako subnázev je ale nutno brát s velkou rezervou, moc mafiánů na přetřes nepřijde. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vydařený mafiánský seriál s promyšleným scénářem, spolehlivou režií a skvělými herci. Je těžké v této oblasti přijít ještě s něčím, co může zaujmout, ale tohle se povedlo. ()

Reklama

Ariella 

všechny recenze uživatele

Skvělé herectví navíc sicilština tomu dává šmrnc. Občasné vtipné hlášky z toho rozhodně nedělají komedii, jen seriál obohacují. Kim Rossi je úžasný a znázornění 70. let vynikající. Zápletka a napětí nechybí. Jeden z nejlepších současných seriálů. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama