Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Ve velmi vzdálené budoucnosti to s lidstvem nevypadá vůbec dobře. Celá planeta je zničená a poslední zbytky lidské populace cestují na pohyblivých opevněných městech. Tato jsou však až příliš často přepadána tajemnými a velmi nebezpečnými stvořeními, která se snaží dostat k látce, která tato města pohání. Jedinou šancí na ochranu jsou proto speciální roboti nazývaní Franxx, které ale může pilotovat pouze smíšená dvojice dospívajících dětí. Pro tyto děti je řízení robotů jejich jediným životním posláním a díky speciální výchově nemají ani ponětí o okolním světě, jeho pravidlech nebo svobodě, kterou může přinášet. Mezi těmito dospívajícími je i Hiro s kódovým označením 016, který byl kdysi považován za neskutečně talentovaného, ovšem z nějakého důvodu se nedokáže vůbec přizpůsobit pilotování svěřeného robota a ani spolupracovat se svojí partnerkou. Vypadá to, že Hiro bude muset skupinu zdejších pilotů opustit. Vše se však změní, když do opevněného města přijede tajemná dívka s rohy na hlavě, kterou provází temné proroctví o tom, že každý z jejích partnerů zemřel při třetí společné misi... (Jeoffrey)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (14)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do zobrazeného postapokalyptické světa a kontrolované společnosti se mi chvíli těžko dostávalo, dospívající děti - Parazité, ve dvojicích jako "pestíky a tyčinky" řídící válečné gigaroboty Franxx (takoví pestrobarevní Power Rangers) v bojích proti zvířecím Klaxosaurům rozmanitých tvarů a velikostí, to (nejen neskrývaným sexuálním podtónem) pozdvihávalo hodně WTF otazníků. Ale střípky historie do sebe postupně zapadaly a vztahy mezi vyvíjejícími se teenagery, poznávajícími neznámé, zakázané vzájemné city - zejména mezi výjimečným Hirem a "monstrózní" Zero Two, zaujaly. Přidejte k tomu kvalitní animaci a výborný vizuál, a někdy kolem prostředka jsem nebyl daleko od nadšení. Jen aby se v závěru stalo a odhalilo pár ohromných věcí globálního, ba přímo kosmického rozsahu, typicky japonsky megalomanských a povznášejících - láskou propojujících konce vesmíru a šťastnou utopii budujících, aby znovu nastalo kroucení hlavou nad autorskou divností (např. forma Sterilizie 'True Apus'). 7/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Problémem u tohohle anime je to, že si člověk musí vybrat z těch všech prvků to nejzajímavější - pro každého to asi bude něco jiného. Rozhodně ale můžu říci, že celek jako takový netvoří dobré anime. Trochu jsem si určitými prvky připadal jak při sledování "Shinsekai Yori" - např. lidstvo je hodně v budoucnosti, kdy určité základní společenské hodnoty a zvyky se vytratily a změnily se v něco úplně nemyslitelného. Když vezmu jednotlivé prvky, tak příběh může mít překvapivé okamžiky, kdy autor diváka napíná v odhalování pravdy o světě a dalším nečekaným zvratům. Hlavně je tu myšlenka boje o přežití, kdy určitá kosmická síla trestá lidi za to, že stále čím dál víc touží po něčem víc a ničí vše kolem sebe. Máme tu souboje, které nejsou ani tolik zajímavé, jakožto spíše nutností k vyjádření myšlenky vzdoru. Romantika je tu taky, ale je vidět, že je tu schválně, aby dílo nebylo příliš suché a tak nějak se od každého díla očekává a cílí na emoce diváka. Když už je řeč o emocích, tak těch se člověk nejvíce dočká v posledním díle, který svými událostmi byl nejzajímavější, ale bohužel tomu byl věnován jen jeden díl. Nejvíce iritující je opětovné věkové zaměření hlavní skupiny postav, kdy si myslím, že zrovna v tomhle ohledu starší věk a nahrazení pseudo rodiny autoritou by tomuhle dílku prospěla víc. Hudba je celkem dobrá a animace na pár nedodělků (rozdíly mezi kompletním obrazem a rozpracovaným obrazem) se blíží k průměru. ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina seriálu mě nehorázně bavila. Líbil se mi vývoj postav, částečně i děj a zápletka postav, kde zjišťuji různé lidské zvyky a věci, co jim bylo zatajeno. Druhá polovina byla už jen nuda a zklamání. Děj byl o ničem a konec nic moc ale slušně zakončený. Postavy byli okay, Hudba slušná, obzvlášť opening, který byl výborný. Nadále akce, která byla slušná. Animace taktéž a celkové anime bych hodnotil 75%. Podle mě si anime takový hate nezaslouží. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu smůla, když to nejlepší, co o tomhle anime můžu říct je, že tím nejlepším a asi jediným opravdu silným zážitkem je samotný konec. Poslední episoda byla velmi slušná, dala tomu všemu nějaký význam a poselství, zkrátka měla svůj smysl. No jo, ale bohužel zbytek anime už tak záživný nebyl. Začátek a první tak 3/4 jsou docela nuda, je to spíš takové vyprávění o dospívajících pilotech robotů ve světě, který sice vypadá zajímavě, ale skoro nic vám o sobě nepoví. Takže sledujete mladé lidi a jejich problémy a tvořící se vztahy a i když to zní zajímavě - tak není. Po celou dobu si člověk říká, tohle je studio Trigger, ono to přijde. Naštěstí občas dostáváte drobné náznaky o tom, že zdejší svět má svá tajemství a tak jste pořád přesvědčeni, že ono se to blíží. A díky tomu zvládáte všechnu tu romantiku, jednotvárné mecha souboje a dospívající dramata, která jsou častokrát spíš vysilující než napínavá. Chemie mezi hlavní dvojicí docela funguje, ale po pravdě nakonec jsem stejně měl radši dvojičky Kokoro x Mitsuru a Ichigo x Goro. Ale dost už o romantice a o lásce, i když o tom to tady vlastně taky hodně je, pojďme raději na děj. Poslední 1/4 je nabitá událostmi a nejdřív zažijete první informační smršť, která vám prozradí věci, které jste tak nějak celou dobu tušili a říkáte si, jako jo, je to tady, ale tohle jsem čekal... Takže z prvního "info dumpu" nejste šokovaní, spíš zklamaní. Pak ale přijde série šokujících odhalení a další smršť tentokráte dosti šílených událostí u kterých si budete říkat, jestli tohle myslí vážně a přemýšlet, jestli je to bláznivě hloupé a nebo šíleně super, no a poprvé po nějakých dvaceti episodách si konečně alespoň částečně uvědomíte, že teď sledujete něco, co stvořili ve studiu Trigger a že to je studio založené bývalými zaměstnanci studia Gainax = těmi co světu dali anime jako Gurren Lagann, nebo Neon Genesis Evangelion... Jak jsem už psal, finále je obstojné a samotný poslední díl je dokonce velmi dobrý, ale může to zachránit tu nudu z prvních 3/4 seriálu? Bohužel tentokrát nemůže a nedokážu říct, že by tohle byla nějaká nezapomenutelná pecička, spíš jen průměrné anime s povedeným koncem a to je u mě tak 5,6/10 ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase podíval na nějakou tu "topovku" z minulých sezón. A začátek byl takový jako "ehmmm?". Co mi to jen připomíná... už vím, Evangelion. Mecha - máme, děti, které ho řídí - máme, post-apo svět - máme. Já moc mecha anime nemusím, ale plot byl od začátku Franxxu zajímavý, tak jsem svoje výhrady posunul stranou. A opravdu, první polovina anime nebyla o ničem jiném, než o tom, jak se všichni Franxxové "zdokonalují" ve vraždění nevinných modrých monster (o kterých se do půlky anime nedozvíte vůbec nic, kdo jsou, proč je vraždí, atd.). A tak jsem s chutí sledoval, jak se hlavní protagonista Hiro dává dohromady s Zero Two, aby mohli spolu pilotovat Franxx Zero Two. A tak nějak v půlce jsem si začal říkat "no jo, a kam to teď půjde dál". Vztahy už byly víceméně rozebrané (občas nějaká míchačka, což mě vcelku překvapilo) a monster už taky umřelo pár desítek.  Ruku na srdce, od půlky série si začínáte říkat, co je to vlastně za utopický svět, ve kterém ty děcka žijou. A v ten moment to do vás příběh vyloženě napálí! Začnete se s každým dílem hlouběji nořit do těch "sraček", které v jejich světě existují. S každým dalším dílem se dozvíte nějakou novou informaci, která vysvětluje co a jak a hlavně proč se to tak děje. A ke konci, wooow, ke konci je to vážně lepší a lepší. Celé to graduje do posledního dílu a v momentě, kdy to celé skončilo, jsem jen bezduše seděl před telkou a čuměl do prázdna. Už dlouho mě nějaký příběh tak nevzal, jako byl tento. Ano, z části za to může právě ten konec a teď, když se na to podívám zpětně, tak vlastně ta první půlka oproti té druhé je nezajímavá. Nicméně i přes to všechno, vykouklo tam na mě spousty překvapení a spousta krutostí (které tak rád prožívám s postavama, když mě příběh chytne). Ať už jde o mazání paměti dětem, pokud natropí něco, co by neměly, způsob, jakými se k těm děckám chovají, tajemné společenství (AKA Illumináti) přes "svatbu" (jo, opravdu), až po tom, že tam vlastně regulérně řeší reprodukci a jedna z hlavních postav čeká dítě (které i úspěšně porodí).  Celý příběh Hira a Zero Two mě od začátku do konce fascinoval, velmi jsem jim to přál a jsem rád, že jsem mohl být svědkem celého jejich příběhu. Zlatá tečka na konci, kdy dojde k jejich "reinkarnaci" už je jen třešnička na dortu, na kterou jsem se díval s úšklebkem. Darling in the Franxx si u mě vysloužilo místo v síni slávy TOP 10 a právem. EP 20 - 24 mě opravdu vzalo za srdce a já nemůžu nic jiného než doporučit všem, kdo váhají, nebo kdo skončil u půlky anime, ať se na to dodívá. Stojí to za to. ()

Galerie (772)

Zajímavosti (3)

  • V momentě, kdy FranXX Delphinium bojuje proti Strelizii, Delphinium utrpí velké škody hlavy. V další scéně má ale Delphinium hlavu v pořádku a bez vážné škody. (Raichu.Cz)
  • Hlavní FranXX roboti jsou pojmenovaní podle druhů rostlin. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama