Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Ve velmi vzdálené budoucnosti to s lidstvem nevypadá vůbec dobře. Celá planeta je zničená a poslední zbytky lidské populace cestují na pohyblivých opevněných městech. Tato jsou však až příliš často přepadána tajemnými a velmi nebezpečnými stvořeními, která se snaží dostat k látce, která tato města pohání. Jedinou šancí na ochranu jsou proto speciální roboti nazývaní Franxx, které ale může pilotovat pouze smíšená dvojice dospívajících dětí. Pro tyto děti je řízení robotů jejich jediným životním posláním a díky speciální výchově nemají ani ponětí o okolním světě, jeho pravidlech nebo svobodě, kterou může přinášet. Mezi těmito dospívajícími je i Hiro s kódovým označením 016, který byl kdysi považován za neskutečně talentovaného, ovšem z nějakého důvodu se nedokáže vůbec přizpůsobit pilotování svěřeného robota a ani spolupracovat se svojí partnerkou. Vypadá to, že Hiro bude muset skupinu zdejších pilotů opustit. Vše se však změní, když do opevněného města přijede tajemná dívka s rohy na hlavě, kterou provází temné proroctví o tom, že každý z jejích partnerů zemřel při třetí společné misi... (Jeoffrey)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (14)

Willynka 

všechny recenze uživatele

Bohužel Darling neukázal nic objevného a po patnácti epizodách se stále točí v bludném kruhu pubescentních etud svého předchůdce jménem Kiznaiver, kdy zároveň část publika (včetně mě) čeká, kdy dostane prostor konečně fungování samotného DITF vesmíru, který je fascinující a který mě u seriálu zatím drží, protože animace je, jak je ostatně u Triggeru standardem, skvělá. Bohužel seriálu chybí i šťavnatý OST jako tomu bylo třeba u Kill la Kill. V tuto chvíli doufám v pořádnou dějovou pecku, protože zatím se pro mě jedná o zklamání sezóny. EDIT: Snaží se to tvářit jako Evangelion, znít jako Sawano a vypadat jako TTGL. Ani jedno nezvládá. Každým dílem nastoluje víc a víc otázek, které se neobtěžuje ani za mák vysvětlit a vše nechá líně na divákově fantazii stylem "fanwank something". Zároveň vzniká pekelný sladkobolný mišmaš a já si jen potvrdila, že cokoliv, co má spojitost se studiem A1 je naprostá retardace. Zde to bohužel končí s myšlenkou, co by z toho mohlo být, kdyby to nepsala parta zastydlých puberťáků. Ale tak, pokud to má naučit mladou japonskou generaci opět přijít na chuť plození dětí, tak budiž. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina seriálu mě nehorázně bavila. Líbil se mi vývoj postav, částečně i děj a zápletka postav, kde zjišťuji různé lidské zvyky a věci, co jim bylo zatajeno. Druhá polovina byla už jen nuda a zklamání. Děj byl o ničem a konec nic moc ale slušně zakončený. Postavy byli okay, Hudba slušná, obzvlášť opening, který byl výborný. Nadále akce, která byla slušná. Animace taktéž a celkové anime bych hodnotil 75%. Podle mě si anime takový hate nezaslouží. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Mám absolútne opačný názor ako všetci kolegovia čo tu píšu a to, že toto anime bolo lepšie ku koncu práve naopak ku koncu sa to celé zrýchlilo začalo strácať zmysel a posledná dobrá epizóda bola 19 potom prišlo absolútne zbytočné zrýchlené eskalovanie deja a celé anime pre mňa stratilo tú správnu atmosféru. A čo s tým teraz? Pať zbytočných a nudných posledných dielov trošku zrazilo moje hodnotenie, ale inak ma toto bavilo rozhodne viac (pol boda ale nakoniec 5 hviezd). Postavy a príbeh dosť kvalitný nevadili mi ani kľudnejšie diely bez akcie a nevadila mi ani jedna postava, aj keď nie všetky mali nejaký extra priestor a skôr sa v tomto anime iba tak pláva dejom. Medzi mecha anime pre mňa rozhodne prekvapenie a ja fakt neviem, lebo sa mi páčila aj tá "rozprávka" dodávala tomu celému istú snovosť aj atmosféru a 19 diel bol tiež dosť nabitý dôležitými informáciami. ALE DOBRE! Fakt srdce hovorí 5 a rozum 4. (Hodnotenie 4,5) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Problémem u tohohle anime je to, že si člověk musí vybrat z těch všech prvků to nejzajímavější - pro každého to asi bude něco jiného. Rozhodně ale můžu říci, že celek jako takový netvoří dobré anime. Trochu jsem si určitými prvky připadal jak při sledování "Shinsekai Yori" - např. lidstvo je hodně v budoucnosti, kdy určité základní společenské hodnoty a zvyky se vytratily a změnily se v něco úplně nemyslitelného. Když vezmu jednotlivé prvky, tak příběh může mít překvapivé okamžiky, kdy autor diváka napíná v odhalování pravdy o světě a dalším nečekaným zvratům. Hlavně je tu myšlenka boje o přežití, kdy určitá kosmická síla trestá lidi za to, že stále čím dál víc touží po něčem víc a ničí vše kolem sebe. Máme tu souboje, které nejsou ani tolik zajímavé, jakožto spíše nutností k vyjádření myšlenky vzdoru. Romantika je tu taky, ale je vidět, že je tu schválně, aby dílo nebylo příliš suché a tak nějak se od každého díla očekává a cílí na emoce diváka. Když už je řeč o emocích, tak těch se člověk nejvíce dočká v posledním díle, který svými událostmi byl nejzajímavější, ale bohužel tomu byl věnován jen jeden díl. Nejvíce iritující je opětovné věkové zaměření hlavní skupiny postav, kdy si myslím, že zrovna v tomhle ohledu starší věk a nahrazení pseudo rodiny autoritou by tomuhle dílku prospěla víc. Hudba je celkem dobrá a animace na pár nedodělků (rozdíly mezi kompletním obrazem a rozpracovaným obrazem) se blíží k průměru. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase podíval na nějakou tu "topovku" z minulých sezón. A začátek byl takový jako "ehmmm?". Co mi to jen připomíná... už vím, Evangelion. Mecha - máme, děti, které ho řídí - máme, post-apo svět - máme. Já moc mecha anime nemusím, ale plot byl od začátku Franxxu zajímavý, tak jsem svoje výhrady posunul stranou. A opravdu, první polovina anime nebyla o ničem jiném, než o tom, jak se všichni Franxxové "zdokonalují" ve vraždění nevinných modrých monster (o kterých se do půlky anime nedozvíte vůbec nic, kdo jsou, proč je vraždí, atd.). A tak jsem s chutí sledoval, jak se hlavní protagonista Hiro dává dohromady s Zero Two, aby mohli spolu pilotovat Franxx Zero Two. A tak nějak v půlce jsem si začal říkat "no jo, a kam to teď půjde dál". Vztahy už byly víceméně rozebrané (občas nějaká míchačka, což mě vcelku překvapilo) a monster už taky umřelo pár desítek.  Ruku na srdce, od půlky série si začínáte říkat, co je to vlastně za utopický svět, ve kterém ty děcka žijou. A v ten moment to do vás příběh vyloženě napálí! Začnete se s každým dílem hlouběji nořit do těch "sraček", které v jejich světě existují. S každým dalším dílem se dozvíte nějakou novou informaci, která vysvětluje co a jak a hlavně proč se to tak děje. A ke konci, wooow, ke konci je to vážně lepší a lepší. Celé to graduje do posledního dílu a v momentě, kdy to celé skončilo, jsem jen bezduše seděl před telkou a čuměl do prázdna. Už dlouho mě nějaký příběh tak nevzal, jako byl tento. Ano, z části za to může právě ten konec a teď, když se na to podívám zpětně, tak vlastně ta první půlka oproti té druhé je nezajímavá. Nicméně i přes to všechno, vykouklo tam na mě spousty překvapení a spousta krutostí (které tak rád prožívám s postavama, když mě příběh chytne). Ať už jde o mazání paměti dětem, pokud natropí něco, co by neměly, způsob, jakými se k těm děckám chovají, tajemné společenství (AKA Illumináti) přes "svatbu" (jo, opravdu), až po tom, že tam vlastně regulérně řeší reprodukci a jedna z hlavních postav čeká dítě (které i úspěšně porodí).  Celý příběh Hira a Zero Two mě od začátku do konce fascinoval, velmi jsem jim to přál a jsem rád, že jsem mohl být svědkem celého jejich příběhu. Zlatá tečka na konci, kdy dojde k jejich "reinkarnaci" už je jen třešnička na dortu, na kterou jsem se díval s úšklebkem. Darling in the Franxx si u mě vysloužilo místo v síni slávy TOP 10 a právem. EP 20 - 24 mě opravdu vzalo za srdce a já nemůžu nic jiného než doporučit všem, kdo váhají, nebo kdo skončil u půlky anime, ať se na to dodívá. Stojí to za to. ()

Galerie (772)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní FranXX roboti jsou pojmenovaní podle druhů rostlin. (Raichu.Cz)
  • V momentě, kdy FranXX Delphinium bojuje proti Strelizii, Delphinium utrpí velké škody hlavy. V další scéně má ale Delphinium hlavu v pořádku a bez vážné škody. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama