Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Hakuno Kishinami se po ztrátě paměti ocitne ve válce o svatý grál. Musí se rychle zorientovat a tvrdě bojovat o přežití. (Netflix)

Recenze (3)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 5 epizod, drop] Tak to bychom měli. Co se nepovedlo A-1 u Apocryphy, tak se nepovedlo ani Shaftu u Extry. Co je špatně? Krom animace a neotřelého zasazení do herního světa úplně vše. Narozdíl od Apocryphy se zde pracuje defakto a pouze se dvěmi postavami, což naznačuje a slibuje dostatečnou hloubku charakterů podpořený zajímavými dialogy, ve kterých bývá Shaft jistý v kramflecích. Tak tu máš, diváku, jednu facku a ještě druhou, aby ses doopravdy probral z takového snu. Počkat..tak ale Fate..to jsou souboje, že ano..třetí, čřvrtá facka. Když by člověk čekal nějaké poetičtější pojetí Fate univerza, které se mu nakonec nedostává, tak by se mohl za normálních okolností spoléhat aspoň na ony šarvátky mezi Služebníky, jenže to by tam nějaké musely být! Je vskutku ctnostné použít poměrně známá jména lidských dějin či legend, ale co takhle nějaká mytologie jejich pozadí? Anebo co třeba nám vůbec vysvětlit, o co tady jde?! Samotný děj je reklamou na ženský orientační smysl a ona lenost cokoliv vysvětlit je buďto do nebe volající anebo jsou nám rozebrána fakta, která nás pramálo zajímají a to navíc ve špatných chvílích. Čeho zde dostáváme spoustu je shotů polonahé Saber, "umu" zvolání a automaticky opravujícího se oblečení Hakuna. Nezbývá mi než tento paskvil zmuchlat, zakopnout a lítostivě si povzdechnout jak Kocour, že Fate je jednoduše pasé jak klobouky. P.S.: S nabytím vědomí, že Nasu psal celý skript pro Extru, dostává zlatého bludišťáka v podobě vztyčeného prostředníčku. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

UMU Extra: Last Monogatari má opravdu jen 10 dílů? Na Anichartu slibovali 13 a závěr toho desátého, ať už byl do jisté míry i trochu zajímavý mi rozhodně nepřinesl žádné adekvátní rozuzlení a tak si připadám, jako při sledování koně, který chcípl před cílovou rovinkou... Ono to bylo vůbec zvláštní anime, stačí jen to, že mě na něm asi nejvíc pobavil UMU counter, který si tam přidal na pár dílů jeden vtipný autor titulků (a který by pro mě byl dobrým návodem na chlastací hru). Kromě téhle zábavné podivnosti se mi ještě líbilo zpracování jednotlivých pater, tak rozmanité a občas i nápadité a dobře předváděné - no studio, které nám přineslo sérii Monogatari se nezapřelo... Ještě přidám Saber, která byla tak podivná, že to bylo vlastně i roztomilé a taky Rin, protože sakra, kdo nemá rád Rin... No ale to je tak nějak všechno, souboje nejsou nijak epické ani zajímavé, příběh člověku, který nezná hru přijde tak nějak podivný a nezaujal, no a hlavní hrdina? Já bych tam asi radši měl tu holku, co zaklepe bačkorama hned na začátku... Nejsem asi zase tak naštvaný jako někteří ostatní, ale bylo to takové - neuspokojivé. 4,6/10 EDIT 1.8.2018 - Tak na Anichartu nekecali a opravdu je 13 dílů, jenom se na ty poslední tři muselo chvíli počkat... Takže dnes se mi konečně dostalo vcelku uspokojivého konce. Hlavně proto, že to tentokrát opravdu skončilo a i to nakonec možná dávalo tak trochu i nějaký ten smysl. Dostal jsem dalších 80 minut (protože poslední díl má víc jak 40), UMU counter se tentokrát zastavil na 11, což je překvapivě docela málo a rozloučil jsem se s tou podivnou a ukecanou Saber, která je mi pořád vlastně docela sympatická i s tím vším UMU. Taky jsem viděl blond Rin, což je novinka, pár docela krátkých soubojů a hromadu filosofování a debat o lidské společnosti a o tom, jestli má smysl nás zachraňovat... Ale i tak se můj dojem nemění, tenhle Fate mi sice nevadí, ale je to něco jiného, než na co jsem zvyklý (už třeba jen tím, že bitvy nejsou ve stylu battle royale, ale jsou instancované), je to podivné a nemůžu říct, že bych si to nějak extrémně oblíbil. Ale když si to vezmu kolem a kolem, tak mě to možná bavilo o trošku víc než celá Apocrypha ale víš jak na 5/10 se stejně nedostanu... ()

Reklama

Galerie (87)

Reklama

Reklama